OSCAR VON GATEAWAY KTK II,KV II


@ Landgestüt Celle

Nimi Oscar von Gateaway "Osku" Rekisterinumero VH14-031-1020
Rotu suomalainen puoliverinen-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä musta, 170 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 12.10.2014 (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 15.01.2015
19 + 18 + 18 + 21 = 76 p. KTK-II

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu 20.12.2014
Rakenne: 9+1 Käynti: 2 Ravi: 3 Laukka: 1 Lisäpisteet: 0 Ratsastettavuus: 3 Luonne: 5 Suku: 7,5
Yhteensä: 31,5 = 32p. KV-II

Oscar von Gateaway on emänsä tavoin saanut nimensä näyttelijöille jaettavan palkinnon mukaan ja miksipä ei. Onhan tällä oriilla kertakaikkisen upea suku, josta löytyy monia palkittuja nimiä. Oscar sai alkunsa kun törmäsin Jayden omistamaan komeaakiin komeampaan I-palkinnolla kantakirjattuun oriin Sokerikuun Ser Hound. Olinkin jo etsiskellyt sopivaa oria tammalleni Golden Globe of Romulus ja Ser Hound vaikutti enemmän kuin sopivalta siittämään silmäteräni. Niinpä Golden Globe matkasti orin vieraaksi Yhdysvaltoihin ja jäimme odottamaan lopputulosta. Oscar syntyi myrskyisenä lokakuun yönä, jolloin olin tekemässä ylimääräistä tarkastusta hevosia rauhoitellakseni. Tultuani sen emän Golden Globen karsinan kohdalle huomasin maassa makaavan mustan mytyn. Katselin ihastuneena kuinka orivarsa nousi ensimmäistä kertaa omille jaloilleen imeäkseen emänsä nisää ja ajattelin mielessäni tästä varsasta kuullaan vielä.

Osku on ärhäkän isänsä täydellinen vastakohta. Lempeäluonteisen oriin kanssa uskaltaa perheen pienimmätkin jättää yksin ilman jalkoihin tallaantumisen pelkoa. Ori kun aivan erityisesti rakastaa lapsia, sillä näiltä saa usein parhaat makupalat puhumattakaan siitä että näillä on aina aikaa antaa rapsutuksia. Oskun voisikin sanoa olevan piloille hemmoteltu kaikesta sen saamasta huomiosta, mitä ori itse ei tietenkään pistä pahakseen. Harjattaessa ori jököttää paikoillaan kuin tatti mikäli niin käsketä eikä sen mielessäkään kävisi karata käytävän puolelle, vaikka karsinan ovi olisikin unohtunut auki. Eläinlääkärin käynnit tosin tuppaavat olemaan rasittavia, sillä tämä tuntuu olevan ainoa ihminen jota ori ei voi sietää silmissään. Tutun ja turvallisen hoitajan läsnäollessa Osku kuitenkin antaa eläinlääkärin suorittaa työnsä lähestulkoon nurisematta, vaikka näyttääkin happamalta sitruunalta. Varusteet ori antaa laittaa ilman ongelmia. Talutettaessa Osku on aina menossa ja sille olisikin hyvä laittaa orikuolaimet suuhun ettei taluttajan kontrolli katoa kokonaan. Orikuolaimet suussa Osku kuitenkin seuraa taluttajaansa jokseenkin kuuliaisesti, vaikka välillä yrittääkin jyrätä taluttajansa yli. Muiden hevosten ja etenkin tammojen seurassa Osku käyttäytyy kuin aito herrasmies konsanaan eikä koskaan ota osaa tappeluihin vaan pysyy mieluummin omissaoloissaan.

Ratsuna Osku on perinyt paitsi vanhempiensa energisyyden myös herkkyyden. Ori ei tarvitsekaan kovin voimakkaita apuja vaan sen kanssa avainasemassa ovat pienet ja määrätietoiset avut. Osku ei varsinaisesti säiky mitään, mutten silti laittaisi sen selkään aivan aloittelijoita, sillä Oskulla on taipumusta testata ratsastajaansa aina silloin tällöin. Oskun kanssa täytyykin pysyä jatkuvasti valppaana tai se alkaa tehdä mitä tahtoo jättäen ratsastajansa pyynnöt huomiotta. Oriin askellus ei ehkä ole kaikkein näyttävintä, mutta se on mukavan pehmeää ja ilmavaa ja näin ollen oriin ratsastajalle mukava istua. Osku saa vaativatkin koululiikkeet näyttämään lastenleikiltä kunhan se vain saa ratsastajaltaan tarkat avut niin vaivattoman näköisesti ori suorittaa vaativatkin koululiikkeet. Maastossa Osku on toisinaan turhankin innokas, mutta kaikeksi onneksi ori kuuntelee hyvin pidätteitä eikä koskaan lähde käsistä.

i. Sokerikuun Ser Hound
KTK I
ii. Gucci CF iii. LNA Garfield
VIR MVA Ch,KTK II,YLA II
iie. Nagini CF
ie. Vuvuzela Vegas iei. Bloodsucker of Romulus
iee. Brouillard's Royal Medalla
e. Golden Globe of Romulus
KTK II
ei. TN Will of Iron
Ch,KRJ II
eii. RR Superior Diego of Star Theme
VIR MVA Ch,KTK II
eie. Mäntysuon Thilde
VIR MVA Ch,KTK II,ERJ III,KRJ III
ee. Hope of Scorpia
KRJ II
eei. Maverick
VIR MVA Ch,KRJ I
eee. Adoro's Illuminada
Ch,KRJ I

20.11.2015 fwb-o Wolfman von Gateaway om. Ratsutila Gateaway

NJ 06.08.2015 Ponitila Adina lk 03: FWB oriit 04/12 irtoSERT
11.09.2016 Mandelbacke lk 06: Suomalaiset puoliveriorit 04/10 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.