PENCALOW ANGWYN


@ A. Booth

Nimi Pencalow Angwyn "Enkeli" Rekisterinumero VH15-026-0015
Rotu welsh, sektio D - tamma Koulutus ko Vaativa B
Väri & säkä rautias, 151 cm Kasvattaja Kida, Pencalow
Syntynyt 01.01.2014 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Pencalow Angwyn saapui Gateawayhin yhdessä viiden muun pencalowilaisen kanssa vierailtuani Pencalow:n kasvattimyynnissä tammikuun puolen välin paikkeilla vuonna 2015. Pääasiassa myynnissä oli ollut hieman vanhempia hevosia, vaikka joukkoon mahtui muutama nuorempikin tapaus. Olin itse kuitenkin enemmän kiinnostunut vanhemmista poneista, joista voisi saada kisakumppanin kilparadoille, vaikka heti. Allekirjoitettuani kahden yli 10 vuotiaan tamman ostopaperit siirryin listassani 10 vuotiaiden ja sitä nuorempien tammojen kohdalle. Silmäni osuivat oitis Pencalow Angwyn nimisen tamman kohdalle, jonka emän isä sattui olemaan komea Champion palkittu ori Poltergeist. Minulla tosin sattui olemaan tallissa jo yksi Poltergeistin lähisuvussaan omaava poni, mutten silti epäröinyt hetkeäkään tehdessäni Angwynistä tarjouksen, jonka Kida myös hetken pohdittuaan hyväksyi. Raapustettuani nimeni Angwynin kauppakirjaan tamma lastattiin hevosautoon, missä odottelikin jo kaksi aiemmin päivällä ostamaani cob tammaa.

Enkeli saattaa näyttää tallilla vierailevien mielestä happamalta sitruunalta, mutta tämän neidin kanssa hapan ulkomuoto kätkee sisälleen kultaisen sydämen. Tammalla vain on vaikeuksia luottaa uusiin ihmisiin ja se suhtautuukin epäluuloisesti kaikkiin jotka tulevat sen karsinaan ensimmäistä kertaa. Ei Enkeli tosin pure tai potki uusia tulokkaita kunhan mulkoilee näitä epäluuloisesti karsinansa perältä. Kun tamman luottamuksen on kuitenkin kerran voittanut siitä saa oikean sydänystävän. Ystäviään Enkeli taas tervehtii sydämellisesti hirnahtamalla ja hieromalla päätään ystävänsä paitaa vasten. Harjauksesta Enkeli pitää ja vajoaakin usein uneen rentoutuessaan harjauksen aikana. Varusteet Enkeli antaa laittaa helposti ilman temppuiluja. Talutettaessa Enkeli seuraa taluttajaansa kiltisti eikä yritä lähteä omille teilleen. Muiden hevosten seurassa tamma käyttäytyy kylmäkiskoisesti, muttei kuitenkaan aiheuta vaikeuksia.

Ratsastettaessa Enkeli on aina ollut nopea oppimaan uusia asioita, minkä lisäksi se on erittäin yhteistyöhaluinen ja haluaa olla mieliksi ratsastajalleen. Nämä kolme ominaisuutta yhdessä tekevät Enkelistä erinomaisen kouluratsun kun lasketaan mukaan vielä tamman sulava ja pehmeä askellus, vaikkei tamma olekaan kaikista näyttävimmästä päästä. Apuihin tamma vastaa halukkaasti ilman epäröintiä suurella tarkkuudella. Tosin Enkelille olisi syytä antaa tarkat avut, sillä epäselkeitä apuja tamma ei tottele. Kouluratsuna Enkeli on kuitenkin erinomainen, sillä se omaksuu sille opetetut liikkeet nopeasti ja suorittaa ne aina tunnon tarkasti ratsastajansa apujen mukaisesti. Maastossa Enkeli on hyvin rauhallinen eikä turhia säiky.

i. Pencalow Floyd ii. Fflam Ffion iii. Evrawg Blathaon
iie. Peredria
ie. Ceredigion Idwal iei. Ceredigion Coed
iee. Ceredigion Iona
e. Pencalow Amranwen ei. Poltergeist
Ch,YLA II,VWY II
eii. Iorwerth
eie. Rhonwen
ee. Cledwyn Aerona eei. Kronos Wyn
eee. Cledwyn Arawia

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.