PENCALOW BRINLEY


@ A. Booth

Nimi Pencalow Brinley "Bri" Rekisterinumero VH15-026-0018
Rotu welsh, sektio D - tamma Koulutus re 110cm
Väri & säkä ruunikko, 150 cm Kasvattaja Kida, Pencalow
Syntynyt 15.10.2013 (12v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Pencalow Brinley saapui Gateawayhin yhdessä viiden muun pencalowilaisen kanssa vierailtuani Pencalow:n kasvattimyynnissä tammikuun puolen välin paikkeilla vuonna 2015. Pääasiassa myynnissä oli ollut hieman vanhempia hevosia, vaikka joukkoon mahtui muutama nuorempikin tapaus. Olin itse kuitenkin enemmän kiinnostunut vanhemmista poneista, joista voisi saada kisakumppanin kilparadoille, vaikka heti. Brinleyn nähdessäni ihastuin oitis tamman suloiseen olemukseen enkä niinkään tamman hieman uudempaan sukutauluun, joka tosin toisi vaihtelua Gateawayn vanhasukuisten welsh cobien joukkoon. Koska ylettömän moni ostajaehdokkaista ei ollut Brinleystä kiinnostunut said tamman kasvattajalta Kidalta luvan koeratsastaa tamman lyhyesti. Työskenneltyäni hetken sileällä Brinleyn kanssa Kida kehotti minua hyppäämään kentälle pystytettyjen parin esteen yli. Tamma liiteli kevyesti esteiden yli enkä voinut olla myhäilemättä, sillä Brinleyn kanssa työskentely oli silkkaa iloa. Niinpä luovutettuani Brinleyn ohjat tallintyöntekijälle siirryimme Kidan kanssa toimistoon allekirjoittamaan Brinleyn kauppakirjan, minkä jälkeen lastasin tamman hevosautoon.

Bri omaa suloisen ulkonäön lisäksi myös valloittavan luonteen ja tamma onkin yksi tallintyöntekijöiden suosikeista. Rauhallinen ja kiltti Bri ei tekisi pahaa kärpäsellekään ja onnistuu aina, jollain konstilla tuomaan valoa muiden niin harmaaseen arkeen. Brillä onkin aina vähän pilkettä silmäkulmassa ja se tekee kaikkensa saadakseen ympärillään touhuavat ihmiset iloisiksi. Tallintyöntekijöiden ohella tallilla vierailevat pikkulapset rakastavat rauhallista tammaa, joka antaa pienten lasten riehua ympärillään näiden pitämästä metelistä piittaamatta. Harjattaessa Bri seisoo aloillaan silmät puoliummessa nuokkuen nauttien harjan hierovista liikkeistä. Varusteet Bri antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Bri seuraa taluttajaansa kuin varjo eikä temppuile. Kärsivällisen luonteensa vuoksi Bri tulee hyvin toimeen paitsi aikuisten hevosten myös varsojen kanssa ja ottaa joskus jopa osaa näiden leikkeihin.

Ratsastettaessa Bri on oikea ilo ja sen kanssa pärjäävät niin kokeneet kuin kokemattomammatkin ratsastajat. Bri ei myöskään pistä pahaksi, vaikka sitä välillä vähän nappaisi suusta tai potkaisi kylkiin vähän kovempaa kuin tarpeen. Ei tamma tosin loputtomiin siedä ylimääräistä suusta repimistä tai kylkiin potkimista. Brillä on pehmeä, mutta hieman lyhyt askellus, jossa ratsastajan on suhteellisen mukava istua. Tamma vastaa myöskin tunnontarkasti ratsastajansa apuihin eikä välitä, vaikka avut olisivat vähän sinnepäin. Esteillä Bri on energinen pysyen kuitenkin samalla hyvin ratsastajansa näpeissä eikä yritä ryöstää. Tamma omaa hyvän hyppytekniikan, joskin sillä on taipumusta hypätä enemmän eteen kuin ylöspäin, joten korkeusesteet tuottavat sille toisinaan vaikeuksia. Bri on kuitenkin hyvin varovainen jaloistaan ja kokoaa jalkansa hyvin alleen hyppyyn lähdettäessä. Maastossa tamma ei säiky yllättäviäkään asioita, joten sen selkään uskaltaa hyvin laittaa vähän aremmankin ratsastajan.

i. Aelwen Matheus ii. Aelwen Maglor iii. Aelwen Morgoth
VIR MVA Ch
iie. Rhown Gorawen
ie. Criallt Llwdn Clarisant iei. Criallt Lludd Ap Mabon
iee. Aelwen Clio
e. Aelwen Beatrice ei. Criallt Ilar Bonheddig eii. Criallt Ilar Tywysog
eie. Criallt Bonesig
ee. Criallt Bregus eei. Aelwen Bellieus
eee. Criallt Owena

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.