PENCALOW SEIRIAN


@ A. Booth

Nimi Pencalow Seirian "An" Rekisterinumero VH15-026-0017
Rotu welsh, sektio D - tamma Koulutus re 110cm
Väri & säkä rautias, 149 cm Kasvattaja Kida, Pencalow
Syntynyt 16.10.2013 (12v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Pencalow Seirian saapui Gateawayhin yhdessä viiden muun pencalowilaisen kanssa vierailtuani Pencalow:n kasvattimyynnissä tammikuun puolen välin paikkeilla vuonna 2015. Pääasiassa myynnissä oli ollut hieman vanhempia hevosia, vaikka joukkoon mahtui muutama nuorempikin tapaus. Olin itse kuitenkin enemmän kiinnostunut vanhemmista poneista, joista voisi saada kisakumppanin kilparadoille, vaikka heti. Seirian erottui mustien ja ruunikoiden ponien joukosta poikkeavan rautiaan värityksensä ansiosta. Tarkasteltuani tammaa hetken aikaa totesin, sillä olevan suhteellisen hyvä rakenne ja itsevarma olemus. Siinä seisoessani eräs Pencalow:n tallityöntekijöistä saapui ruokkimaan laiduntavat tammat ja ihailemani rautias tamma tunki apajille ensimmäisten joukossa. Katseltuani laiduntavien tammojen kinailemista ruuasta hetkenaikaa etsin tallin omistajattaren Kidan käsiini kysyäkseni lisätietoja ihailemastani raudikosta. Sain pian kuulla raudikon tamman nimen olevan Pencalow Seirian ja että sen emän isä oli itseasiassa ihailemani Ceridwyn Supreme. Pohdittuani asiaa noin nanosekunnin sain huomata raapustavani nimeäni Pencalow Seirianin kauppakirjaan, minkä jälkeen Seirian jo lastattiinkin jo mukanani tuomaan hevosautoon.

Perusluonteeltaan An on hyvin elämäniloinen pakkaus, jonka kanssa jokainen päivä on erilainen. An rakastaa tehdä pieniä käytännön piloja hoitajansa kustannuksella kuten näykkäistä tätä lempeästi takapuolesta hoitajan kumartuessa ottamaan toista harjaa harjapakista. Toruja tamma kuuntelee viattoman näköisenä pääkallellaan eikä näin ollen otakaan toruja kuuleviin korviinsa. An ei kuitenkaan satuttaisi ketään tarkoituksella ja painuukin karsinan perimmäiseen nurkkaan mököttämään mikäli huomaa satuttaneensa jotakuta. Harjauksesta An kyllä pitää, mutta vielä hauskempaa tamman mielestä on leikkiä vetoleikkiä hoitajansa kanssa. Hetken pelleiltyään An kuitenkin päästää irti harjasta ja antaa hoitajansa lopettaa harjauksen kaikessa rauhassa. Varusteita laitettaessa Anilla on taipumusta pullisteluun, mutta muuten se ei aiheuta ongelmia. Talutettaessa eloisa tamma saattaa yrittää jyrätä taluttajansa yli nähdessään jotain mielenkiintoista, mutta napakka nykäisy riimunnarusta palauttaa sen kyllä takaisin maanpinnalle. Muiden hevosten kustannuksella An tykkää välillä pilailla ja joutuukin usein vaikeuksiin yritettyään jekuttaa itseään isompaa huumorintajutonta hevosta.

Selästä käsin An on aivan yhtä huumorintajuinen kuin maastakin käsiteltäessä, joten sen kanssa on pysyttävä kokoajan valppaana. Tamman tapoihin kun sattuu kuulumaan tämän pukittaminen kentän pintaan pölyä nielemään, mikäli ratsastajan keskittyminen herpaantuu hetkeksikään. An ei siis olekaan aivan aloittelijoiden ratsu vaan vaatii selkäänsä jämäkän ja valppaan ratsastajan, joka ei anna periksi tamman yllättäville päähänpistoille. Koulua Anin kanssa ei pahemmin väännetä, sillä tamman keskittyminen ei pahemmin riitä kouluratsastuksen saralle. Esteillä An on kuitenkin omaa luokkaansa kuunnellen tarkasti ratsastajaansa. Ann onkin esteillä oikea unelmaponi, sillä se osaa etsiä oikeat ponnistuspaikat itsenäisesti eikä pelkää mitään estetyyppiä, joten ratsastajan täytyykin oikeastaan vain pysyä selässä ja ohjata. Maastossa An vähän säpsähtelee kaikkea vierasta, mutta pysyy kuitenkin nahoissaan, mikäli sen ratsastaja pysyy rauhallisena.

i. Pencalow Alcam Blaise ii. Llygedyn Alcam Cariadau
VIR MVA Ch,KTK III,VWY II
iii. BF Mil Primax
iie. Anfarwol Alcam Milwr
VWY III
ie. Aelwen Beatrice iei. Criallt Ilar Bonheddig
iee. Criallt Bregus
e. Pencalow Suprima
KTK III
ei. Ceridwyn Supreme
VIR MVA Ch,KTK II
eii. A.W. Geronimo
eie. AT Miranda
ee. Aelwen Pelegia
KTK II
eei. Criallt Peredur
eee. Criallt Branwen

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.