PEPIGNON DU LOW KV-I


@ VRL-05186

Nimi Pepignon du Low "Pepi" Rekisterinumero VH14-029-0429
Rotu sveitsiläinen ratsuponi-ori (62.50%) Koulutus ko Vaativa B
Väri & säkä ruunivoikko, 146 cm Kasvattaja indy,Lowland Stud
Syntynyt 19.09.2014 CH (12v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kouluvarsojen laatuarvostelu 20.12.2014
Rakenne: 9+1 Käynti: 3 Ravi: 4 Laukka: 5 Lisäpisteet: 2 Suku: 16
Yhteensä: 40p. KV-I

Pepignon du Low tuli meille tuontitalli Alegresta maaliskuussa 2016 yhdessä kahdeksan muun hevosen kanssa. En ollutkaan vieraillut Alegressa pitkään aikaan, joten kun maaliskuussa 2016 kaarsin tallinpihaan saatoin vain arvailla millaisen hevoslastin kanssa tällä kertaa lähtisin, sillä en koskaan voinut olla ostamatta enemmän kuin yhden hevosen. Allekirjoitettuani Rum du Low:n kauppakirjan totesin rukkaselle, että kuljetusautossa olisi tilaa vielä yhdelle, mieluiten koulupainotteiselle, ponille. Mietittyään hetken rukkanen ohjasi minut komean ruunivoikon oriin karsinalle ja kertoi kyseessä olevan Pepignon du Low, joka oli 3-vuotiaana palkittu ikäluokkansa parhaana ponina kouluvarsojen laatuarvostelussa. Minun oli pakko myöntää, että kyseessä oleva ori oli äärimmäisen komea ja kun Pepignon du Low:n sukutaulukin oli makuuni sopiva, allekirjoitin kauppakirjat sen kummempia miettimättä, vaikka herrasta pyydetty hinta olikin hieman korkeampi kuin olin kuvitellut. Allekirjoitettuani Pepignon kauppakirjat lastasin oriin kuljetusauton etummaiseen karsinaan ja suuntasin kohti lähintä lentokenttää.

Pepi on luonteeltaan oikea herrasmies henkeen ja vereen, joka ei omaa mitään pahoja tallitapoja. Yksi oikku muuten täysin säyseällä oriilla kuitenkin on. Se ei nimittäin pidä lapsista, joten herran hoitajien tuleekin olla aikuisia, mutta muuten Pepi ei vaadi mitään erityistä käsittelijältään. Hoitotoimenpiteidenkin ajaksi Pepin voi hyvin pitää vapaana, sillä ori ei liikahdakaan, vaikka sitten ohi kävelisi kuinka viehättävä tamma tahansa. Ori saattaa hieman hätkähtää, mikäli sitä käsitellään herran mielestä turhan kova kouraisesti, mutta se ei kuitenkaan pure tai potki kovakouraistakaan käsittelyä saadessaan. Pepi innostuu heti harjat nähdessään ja alkaa oitis höristä tyytyväisenä, sillä herra rakastaa harjaamista, mikä onkin hyvä asia, sillä herra rakastaa myös piehtarointia ja sitä saakin usein puunata lähemmäs tunnin tarhasta tulon jälkeen ainakin mikäli ulkona on satanut, sillä herran vaalea karva likaantuu helposti. Varusteet ori antaa laittaa ilman ongelmia. Talutettaessa Pepi seuraa kiltisti taluttajansa perässä eikä temppuile. Muiden hevosten seurassa ori käyttäytyy kuten ihmistenkin kanssa eikä haasta riitaa ja mikäli joku toinen hevonen yrittää oriin kanssa haastaa riitaa ei se lähde leikkiin mukaan.

Ratsuna Pepi on hyvin herkkä ja vaatiikin ratsastajakseen helläkätisen ratsastajan, joka tietää mitä tekee. Pepi kun ei ole mikään automaatti ja sille pitää selkeitä ja tarkkoja apuja käyttäen kertoa, mitä ratsastaja siltä tahtoo. Oriilla on ilmavat ja näyttävät askellajit, jotka pääsevät etenkin askellajien lisäyksissä oikeuksiinsa. Kouluponinahan Pepi on lyömätön saadessaan kokeneen ratsastajan selkäänsä, sillä ori suoriutuu ratsastajan siltä pyytämistä liikkeistä keveästi kuin balettitanssija, mutta vain mikäli ratsastajan antamat avut osuvat kohdilleen, sillä epätarkkoja tai liian voimakkaita apuja ori ei noteeraa lainkaan. Kulkiessaan kauniisti muodossa selkä pyöreänä kaula kauniisti kaarella, Pepi on vaikuttava näky, kirvoittaen ihastuneita huokauksia krantuimmankin katsojan huulilta.

i. Fifth Phampilos
rp 59.375%
ii. Trick the Blonde
KRJ I,RPL II
rp 50%
iii. Trickster
ERJ I,KERJ I,KRJ II,RPL I
rp 25%
iie. Gentlemen Prefer Blondes
rp 75%
ie. Fifth Pompeo
KRJ I,YLA I,RPL I
rp 68.75%
iei. Damn Good
KRJ I,YLA I,RPL I
rp 75%
iee. Pompom
KRJ I,YLA I,RPL I
rp 62.50%
e. Ruskamäen Númiriell
rp 65.625%
ei. Poniniemen Númenor
KTK II, KRJ I
wpb 56.25%
eii. Huckleberry-Finn
KRJ II,VWY III
wpb 62.50%
eie. Côte d'Azur
wpb 50% (xx x wB)
ee. Väinölän Olympié
rp 75%
eei. Armani
KRJ II
rp 50% (trak x NF)
eee. Katinka II
KRJ II
NF

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.