POEM'S BEATIT


© Gál Ildikó

Nimi Poem's Beatit "Bea" Rekisterinumero VH15-031-0026
Rotu suomalainen puoliverinen-tamma Koulutus re 150cm
Väri & säkä tummanruunikko, 166 cm Kasvattaja Kerppa,Poem's Warmbloods
Syntynyt 29.10.2014 (4v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Poem's Beatit tuli meille etsiskellessäni uusia estehevosia Gateawayhin. Nähdessäni Kerpan netissä olevan ilmoituksen hieman vanhemmista hevosista en voinut vastustaa kiusausta lukea myynti-ilmoitus läpi. Selaillessani myytäviä hevosia läpi törmäsin kolmeen hyvään ehdokkaaseen. Poem's Beatit oli yksi näistä ehdokkaista paitsi estepainotuksensa myös mielenkiintoisen sukunsa takia. Huomasinkin pian näpytteleväni ostotarjousta mailitse Kerpalle, sillä oli jo liian myöhäistä soittaa kun olin saanut myynti-ilmoituksen luettua ja rajattua ostoehdokkaat kolmeen. Seuraavana aamuna minua odotti myöntävä vastaus Kerpalta mailissani. Innoissani uusista tulokkaista faksasin allekirjoittamani kauppakirjat takaisin Kerpalle, minkä jälkeen sovimme vielä, että Beatit voisi matkustaa Gateawayhin yhdessä kahden muun hankintani kanssa parin päivän kuluttua.

Bea on perusluonteeltaan hyvin ystävällinen ja tulee toimeen läheskaikkien kanssa kulkivat nämä sitten kahdella tai neljällä jalalla. Bea ei myöskään viihdy yksin, minkä johdosta sen viereisessä karsinassa on aina oltava toinen hevonen. Yritimme joskus hankkia neidille seuraksi vuohta, mutta näiden yhteiselo ei sujunut aivan toivotulla tavalla. Sen sijaan Bea on onnistunut ystävystymään erään tallin kissoista kanssa. Karsinaansa tulevia ihmisiä Bea tervehtii iloisesti hirnahtamalla, minkä jälkeen neiti penkoo tulijan taskut herkkujen varalta. Bea onkin hyvin perso ruualle ja ruoka-aikaan tamma pitää kaameaa meteliä ellei saa ruokaansa ajallaan. Harjattaessa Bea nauttii täysin siemauksin saamastaan huomiosta. Tammaa ei täydy edes sitoa kiinni mikäli sille antaa porkkanan tai omenan pureskeltavaksi harjauksen ajaksi. Varustettaessa Bea pullistelee minkä kerkeää ja vyön kanssa saa ajoittain tapella ihan kunnolla ennenkuin sen saa kiskottua kiinni. Talutettaessa Bea tuntee hyvin usein tienpientareella kasvavan ruohon kutsun ja sitä saakin yhtenään olla kiskomassa irti tienpientareella kasvavasta ruohosta tai tien yllä roikkuvien oksien lehvistä. Muiden hevosten seurassa Bea käyttäytyy muuten asiallisesti, mutta ruoka-aikaan tamma haluaisi aina ensimmäisenä änkeä apajille. Tästä luonnollisesti seuraa se, että neiti joutuu toisinaan pieniin tappeluihin itseään korkea arvoisempien hevosten kanssa yrittäessään änkeä ruualle näiden ohi.

Ratsastettaessa Beassa on hieman laiskimuksen vikaa ja sitä saakin aika ajoin olla patistelemassa eteenpäin. Bean kanssa ei kannata edes suunnitella varhaisaamun harjoituksia, sillä tamma on tuolloin vielä umpiunessa eikä siihen saa vipinää edes raipan avulla. Hieman myöhemmin iltapäivällä pidettävissäkin harjoituksissa neitiä saa herätellä ihan reippaasti raipan avulla ennenkuin moottori lähtee kunnolla käyntiin. Beaa täytyy kuitenkin ajaa kokoajan reippaasti eteen, sillä tamma alkaa laiskottelemaan heti kun saa siihen tilaisuuden. Bealla onkin näin ollen ilkeä tapa mennä sieltä missä aita on matalin, mikäli ratsastajan huomio herpaantuu hetkeksikään. Napakan ja periksiantamattoman ratsastajan kanssa Bea kuitenkin toimii hyvin eikä laiskottele kunhan sille on alkutunnista tehty selväksi kuka määrää. Bean kanssa hypätään lähinnä vain esteitä, mutta toisinaan sen kanssa väännetään perus koulukiemuroita vaihtelun vuoksi. Tamma tuntuu kuitenkin ajattelevan mokovien kiemuroiden olevan turhaa vääntämistä eikä kouluratsastus näin ollen olekaan se Bean juttu. Esteillä Bea on yleensä hyvin kuulolla ja seuraa tarkasti ratsastajansa antamia ohjeita. Kaikista nopein hevonen Bea ei ole eikä myöskään se kaikista notkein, mutta hoitaa kyllä työnsä kuten pitääkin. Oikean ponnistuspaikan etsimisessä neiti tarvitsee ratsastajansa apua, mutta esteiden yli tamma liitelee tyylillä kunhan saa ratsastajaltaan kunnon avut ponnistukseen lähdettäessä. Tamma harvemmin kieltelee esteillä, mutta se arastelee hieman vesiesteitä, joilla se tarvitsee hieman ylimääräistä tukea ratsastajaltaan. Maastossa Bea on hyvin rauhallinen eikä pahemmin reagoi mihinkään yllättäviin tapahtumiin.

i. Bad Habit SZ ii. Heartache's Mighty Jeremy iii. Hopean Jeremy
Ch,KTK III
iie. Mightymaiden At Nightcome
ie. Magic's La Pirouette iei. Magicmoon's Capitano Corelli
iee. Magic's Love Story x
kadonnut
e. Maya Holmes ei. Wincare's Magaclite eii. Indis de Rais
VIR MVA Ch,KTK II,ERJ I,YLA I
eie. Cherokea Kira
VIR MVA Ch,ERJ I
ee. Cirion Meleth eei. Cirion Medici
eee. Anor Rána PB
ERJ I

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee porrastetuissa estekilpailuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.