QUIERO'S MAGIC MIKE


@Xanthus Farm

Nimi Quiero's Magic Mike "Mike" Rekisterinumero VH16-006-0070
Rotu englannin täysiverinen-ori Koulutus kerj CIC3
Väri & säkä kimo, 167cm Kasvattaja Kerppa, Siittola Quiero
Syntynyt 10.08.2015 (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Olin jokin aika sitten ostanut pari entistä täysiverilaukkuria ja uudelleen kouluttanut ne ratsuiksi menestyksekkäästi. Saadessani sitten mahdollisuuden hankkia siittola Quierosta pari ratsusukuista täysiveriratsua tartuin oitis tilaisuuteen. Ihastuin erityisesti neljään siittola Quierossa asuvaan hevoseen, joilla oli vanhat sukulinjat. Kenttäpainotteiseksi suunnittelun varsan vanhemmiksi valikoituivat Laakson Tambourin xx-isälinjasta tuleva ori Quiero's Carnival ja Laakson Cecilia xx emälinjasta tuleva tamma Quiero's Miss Magic. Elokuussa 2015 maailmaan sitten putkahti jämerän rakenteen omaava pikimusta orivarsa, jonka turpa oli kuitenkin vaaleampi, mistä näimme että varsa kimoutuisi iän myötä. Kasvattajan ehdotuksesta varsalle annettii nimeksi Quiero's Magic Mike.

Mikellä on omat oikkunsa, mutta toisaalta se ei ole mikään kovin hankalakaan käsitellä. Ori on yleensä suht rauhallinen eikä temppuile, mutta toisinaan tammojen lähettyvillä se rupeaa esittämään kovanaamaa. Valkean värityksensä vuoksi Mike olisi hyvä tarhata loimi päällä etenkin kuraisilla keleillä, sillä herra rakastaa piehtarointia, mikä tietää herran hoitajalle runsaasti lisä töitä. Ori ei pidä vedestä ollenkaan, minkä takia loimi tarhassa onkin välttämätön, mikäli haluaa säästyä tuskaiselta pesuhetkeltä, joka kerta kun ori tulee tarhasta talliin, sillä herra pistää hoitajalleen vastaan kaikin mahdollisin tavoin. Muut hoitotoimenpiteet ori antaa tehdä ongelmitta kiinnisitomattakin. Harjattaessa ori nauttii saamastaan huomiosta kunhan sitä vain muistaa harjata tarpeeksi hellin ottein, sillä ori on hyvin herkkänahkainen eikä siedä kovia otteita. Varusteet Mike antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa saattaa hieman säikkyä puskissa piileksiviä mörköjä, mutta seuraa muuten kuuliaisesti taluttajansa perässä. Muiden hevosten seurassa ori haastaa riitaa toisten orien kanssa, joten näistä herra olisi syytä pitää mahdollisimman kaukana. Tammojen ja ruunien seurassa ori ei sitä vastoin haasta riitaa vaan käyttäytyy kuin mallioppilas.

Ratsastettaessa Mike ei ole kovinkaan herkkä pohkeelle, joten sen kanssa saa käyttää ihan kunnolla pohjeapuja ennenkuin käskyt menevät perille. Ori on myöskin hidas lämpenemään ja sen kanssa pitäisikin tehdä alkuveryttelyn aikana paljon voltteja ja erilaisia kiemuroita, jotta kyljistään tahmea ori hieman vertyisi. Selkäänsä herra vaatii osaavan ja jämäkän ratsastajan, sillä vaikkei Mike säikykään olemattomia, sillä on kuitenkin tapana unohtaa ratsastajan olevan selässä tammojen tullessa lähettyville. Näin ollen ori vaatiikin melkoisen tomeran ratsastajan, joka saa pidettyä oriin mielenkiinnon työnteossa vaikka ympärillä tapahtuisi mitä. Kouluratsuna Mike ei ole siitä kaikista näyttävimmästä päästä, vaikka kulkisikin muodossa. Tosin orin saaminen muotoon on työn ja tuskan takana, sillä ori haluaisi kulkea pitkänä makkarana. Mikellä on ilmavat ja matkaavoittavat askellajit, jotka pääsevät loistamaan paremmin maastoesteradalla kuin kouluaitojen sisäpuolella. Kenttäosuuksista juuri maastoesteosuus onkin Miken vahvuus, sillä varmana ja varovaisena hyppääjänä ori ei kaihda erikoisemmankaan näköisiä esteitä vaan hyppää varmasti yli kaikesta mitä vastaan tulee. Matkaavoittavan laukkansa ansiosta ori pysyy hyvin ihanneajan puitteissa ja lopussa orilla on usein voimia vielä viimeiseen spurttiin mikäli matkan ajan on muuten pidetty maltillista vauhtia. Rataesteillä Mike ei osaa arvioida ponnistuspaikkoja yhtä hyvin kuin maastoesteillä, joten ratsastajan tehtäväksi jää oikeiden ponnistuspaikkojen arvioiminen. Mike ei myöskään ole kovinkaan ketterä, joten sen kanssa olisi syytä valita hieman pidemmät tiet esteille. Nopea ori sitä vastoin on ja onkin parhaimmillaan uusinnoissa, joissa pääsee esittelemään nopeuttaan.

i. Quiero's Carnival xx
KTK II,YLA II,XLA III
ii. Quiero's Cutter xx
YLA II
iii. Quiero's Getto xx
iie. Quiero's Gimmelove xx
ie. RMS' Sunflower xx iei. RMS' Sun Has Ricen
iee. V.S Curse of Heart xx
e. Quiero's Miss Magic xx ei. Quiero's Sealevel xx eii. Quiero's Caribbean xx
eie. Sarah von Furthenbach xx
ee. Q' Magic of Hers xx eei. Ratsulaakso's Ice Eagle
eee. Quiero's Dancing Queen xx

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.