RQM BITE THE DUST


@ Beate Langels

Nimi RQM Bite the Dust "Dust" Rekisterinumero VH04-021-2578
Rotu trakehner-ori Koulutus kerj CIC3
Väri & säkä rautias, 165 cm Kasvattaja reqviem
Syntynyt 21.01.2008 (11v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

RQM Bite the Dust tuli meille Alegresta yhdessä neljän muun hevosen kanssa tammikuun lopulla vierailtuani Alegressa etsimässä uusia hevosia. Vierailin tuolloin usein Alegressa etsimässä uusia vanhempisukusia hevosia Gateawayhin ja vaikka välillä jouduinkin pettymään usein Alegresta löytyi kuitenkin minua miellyttäviä hevosia. RQM Bite the Dust hankittiin meille tuomaan uudempaa verta muuten niin samansukuisten trakehnerieni joukkoon. Oriin sukulaiset olivat kilpailleet hieman sekalaisissa lajeissa, joten päätin yrittää koulua siitä kenttäratsua.Sukunsa puolesta Bite the Dust ei kuitenkaan ollut lainkaan hullumpi tapaus, vaikka sen isän sukulaiset olivatkin hieman tuntemattomampaa linjaa niin oriin emän puolelta löytyi paljon Classic tallin hevosia. Allekirjoitettuani oriin kauppakirjan hetken mietittyäni se lastattiin mukanani tuomaan hevosautoon ja kuljetettiin lähimmälle lentokentälle.

Dust on luonteeltaan hivenen epäluuloinen, mutta kuitenkin pohjimmiltaan se on oikein kiltti oriiksi. Dust nyt vain ei satu pitämään vieraista ihmisistä ja näyttääkin näille hapanta naamaa. Pitämiensa ihmisten kesken ori kuitenkin käyttäytyy kuin herrasmies eikä temppuile. Dustille onkin parempi, että sitä hoitavat sille tutut ihmiset, sillä ori vain stressaantuu turhia, mikäli sitä hoitaa joka päivä uusi ihminen. Harjattaessa Dustia ei täydy pitää kiinni, sillä se kyllä osaa seistä liikahtamatta aloillaan niin pyydettäessä. Oria olisi kuitenkin syytä harjata hieman hellemmin ottein, sillä se tuppaa olemaan hivenen herkkänahkainen ja näyttää kyllä vihaisesti häntäänsä huiskimalla, milä sitä harjataan liian kovin ottein. Varusteet Dust antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Dust seuraa taluttajaansa pääsääntöisesti kiltisti, mutta tammojen lähettyvillä sen on tietenkin pakko hieman esiintyä. Terävä nykäisy riimunnarusta palauttaa oriin kuitenkin nopeasti takaisin maanpinnalle. Muiden hevosten seurassa Dust käyttäytyy pääosin kohteliaasti, mutta muille oreille se saattaa hieman näytellä hampaitaan.

Ratsastettaessa Dust on yleisestiottaen hyvin tottelevainen, vaikka vähän säikkyykin olemattomia mörköjä. Määrätietoisen ja napakan ratsastajan kanssa ori kuitenkin toimii hyvin eikä säiky turhia. Dust tarvitsee napakat ja selkeät avut yltääkseen parhaimpaansa ja meneekin vain hämilleen epäselkeistä avuista. Koulua ori taitaa kohtalaisesti ja osaakin liikkeet Vaativa B tasolle asti, vaikkei ehkä olekaan kaikista osaavin kouluratsu. Dust kuitenkin yrittää aina parhaansa ratsastajansa hyväksi, mutta kouluradalla oriin suoritus riippuu paljolti ratsastajan apujen selkeydestä. Mikäli ratsastaja tietää mitä tekee ori voi kuitenkin yltää yllättävänkin hyviin suorituksiin. Esteillä Dust on vauhdikas, mutta pysyy kuitenkin kokoajan ratsastajansa hallinnassa. Oriin hyppytyyli ei ehkä ole kaikista näyttävimmästä päästä, mutta kyllä silläkin selviää hyvin 130cm korkuisten esteiden yli. Dustilla on tosin taipumusta olla hieman huolimaton eikä se aina kerää jalkojaan tarpeeksi hyvin alleen, joten pudotukset ovat mahdollisia. Maastoesteillä samanlaisesta huolimattomuudesta ei kuitenkaan tarvitse kantaa huolta, sillä kiinteillä maastoesteillä ori kerää jalkansa huolellisesti alleen sekä ponnistaa hivenen korkeammalta esteen yli kuin oikeasti olisi tarve. Dust hyppää hyvin yli erikoisemmistakin esteistä, mutta lähestymisen on oltava juuri oikea tai muuten ori kieltää varmasti. Maastossa Dust ei säiky puskissa piileskeleviä mörköjä tai muitakaan kummallisuuksia, mutta tuntuu kammoavan autoja ja saakin aina hepulin auton nähdessään. Mikäli oriin ratsastaja kuitenkin pysyy rauhallisena myös Dust rauhoittuu pian.

i. Poem's Lord Byron
KRJ II
ii. Astronaute SZ iii. WW Avaldo
iie. BRK Ginny
ie. La Sirène Qui-vive xx iei. OG Charmian xx
YLA III
iee. Maline Rose STB xx
e. RQM Quanta ei. Classic Brandon eii. Classic Barcelona
VIR MVA Ch,KTK II
eie. Waterfall's Hypnotica
ee. Lineth SP
kadonnut
eei. Cassini Nore
eee. Classic Rosalinda
kadonnut

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Kilpailee porrastetuissa kenttäratsastuskilpailuissa Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.