RADAGAST DURIN


© Hengstenstation van Uytert

Nimi Radagast Durin "Räkä" Rekisterinumero VH15-031-0666
Rotu suomalainen puoliverinen-ori Koulutus ko Intermediate II
Väri & säkä ruunikko, 165 cm Kasvattaja Ireth
Syntynyt 11.03.2015 (1v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Radagast Durin tuli meille Irethin pitämästä helmikuisesta kasvattimyynnistä, missä orivarsa oli vasta varattavissa sen syntyessä vasta maaliskuussa 2015. Myynnissä oli koko joukko ihastuttavia varsoja, mutta iskin oitis silmäni varattavissa olevaan orivarsaan, jolla oli pitkä vanhahtava suku. Vähäisen odottelun jälkeen varsa sitten syntyi hieman ennen maaliskuun puoltaväliä. Siemaillessani aamun ensimmäistä tee kupillista puhelimeni piippasi yhtäkkiä saapunen tekstiviestin merkiksi. Mietin kaivaessa puhelintani taskusta kuka kumma lähettäisi viestin niin varhain aamulla, kunnes sitten lukaisin Irethin lähettämän viestin, mistä kävi ilmi että varaamani orivarsa oli vihdoin ja viimein putkahtanut maailmaan. Viestin yhteydessä oli kuva komeasta orivarsasta ja pian myös faksi piippasi sen merkiksi, että kyseisen varsan kauppakirja oli saapunut perille. Allekirjoitin kauppakirjan epäröimättä, minkä jälkeen faksasin sen takaisin Irethille. Puhelimitse sovimme vielä, että varsa matkustaisi uuteen kotiinsa Hollantiin vähän vieroituksen jälkeen.

Luonteeltaan Räkä on hivenen arvaamaton, minkä takia se ei sovellukaan aivan pikkulasten käsiteltäväksi. Yleensä ori on kyllä ihan kiltti, mutta huonoina päivinä ei koskaan tiedä mitä Rään päähän seuraavaksi pälkähtää. Rään kanssa tarvitaankin rutkasti kärsivällisyyttä ja napakkaa otetta, mikäli sen kanssa haluaa pärjätä. Harjattaessa ori pyörii ympäriinsä kuin väkkärä mikäli sille ei heti kerrota kuka määrää. Kuitenkin kun oriille on kerran tehty selväksi kuka määrää ei se enää ala kyseiselle henkilölle ryppyilemään.Varusteet Räkä antaa laittaa ongelmitta, vaikka sen silmistä loistaakin malttamattomuus päästä ulos. Talutettaessa Räkä seuraa yleensä kiltisti taluttajansa perässä, mutta saattaa välillä nähdä olemattomia mörköjä puskissa piileksimässä ja hypähdellä sivulle sitä mukaan kuin mörköjä näkee. Toisten orien seurasta Räkä ei välitä sitten alkuunsakaan, mutta tammojen seurassa ori osaa käyttäytyä kuin aito herrasmies konsanaan.

Ratsastettaessa Räkä on vähän itsepäinen, mutta kun sille on kerran tehty selväksi kuka määrää ei ori jaksa pahemmin ratsastajaansa pahemmin testailla. Ratsastajan olisi kuitenkin hyvä pysyä kokoajan valppaana, sillä Räkällä on taipumusta säikkyä kentän kulmissa piileskeleviä mörköjä. Oriin selkään ei muutenkaan ole aivan kokemattomilla mitään asiaa, sillä ori on hyvin herkkä suustaan, minkä takia sitä tulisikin käsitellä silkkihansikkain. Rään askellus on mukavan pehmeää ja lennokasta, vaikka oriin ravi onkin vähän töksähtelevää. Kouluratsuna Räkä on hyvin osaava ja tekee kaiken mitä siltä pyydetään. Oriille täytyy kuitenkin antaa selkeät avut tai muuten se alkaa esittelemään omiaan. Selkeillä ja napakoilla avuilla Räkä kuitenkin toimii hyvin. Oriin ehdottomiin vahvuuksiin kuuluvat lisäykset ravissa ja laukassa, joissa se saa kunnolla esitellä lennokasta askellustaan.

i. Radagast Erebor
KTK III
ii. Roll-Dance! iii. B'Burberry
VIR MVA Ch,KRJ I
iie. Voulez-Vous 99
ie. Niagara Inc
KRJ III
iei. Rhubarb Solo
iee. Marilyn Vegas
Ch,KTK III,YLA II
e. Sorry Mary! Vegas ei. Foehn Winds eii. H.T Chinook
KRJ I,YLA III
eie. Greymask's Francescana
ee. Rochette Vegas eei. Faraol de Trans
KTK III
eee. Star Theme's La Roche

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Warning: file_get_contents(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /home/mindless/public_html/yksityiset/h/RadagastDurin.php on line 114

Warning: file_get_contents(http://www.virtuaalihevoset.net/?rajapinta/ominaisuuspisteet.html?vh=VH15-031-0666): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/mindless/public_html/yksityiset/h/RadagastDurin.php on line 114
Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.