RAMANT CHLOE


@ VRL-01248

Nimi Ramant Chloe "Chloe" Rekisterinumero VH15-011-0205
Rotu hannover-tamma Koulutus re 160cm
Väri & säkä tummanruunikko, 161 cm Kasvattaja Cannabia, Ramant Warmbloods
Syntynyt 09.04.2015 (11v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Ramant Chloe tuli meille tuontitalli Alegresta maaliskuussa 2016 yhdessä kahdeksan muun hevosen kanssa. En ollutkaan vieraillut Alegressa pitkään aikaan, joten kun maaliskuussa 2016 kaarsin tallinpihaan saatoin vain arvailla millaisen hevoslastin kanssa tällä kertaa lähtisin, sillä en koskaan voinut olla ostamatta enemmän kuin yhden hevosen. Suuntasin kulkuni oitis eräälle läheisistä kentistä, jolla yksi Alegren omistajista ratsasti hyvännäköisellä hannover tammalla. Tamman hyppytyylissä oli jotain tutun näköistä, joten lumienkulin lopetettua harjoituksen tamman kanssa ja siirrettyä tamman käyntiin kysäisin oliko tamma kenties sukua Conquistador Oakille, josta minulla oli jo kilpauransa lopettanut ori Ramant Cocojet. Nauraen lumienkuli totesi minulla olevan tarkan silmän ennenkuin selitti kyseessä olevan Conquistador Oakin tyttären Ramant Chloen. Kiinnostukseni heräsi oitis ja kysäisinkin heti tamman hintaa. Lumienkuli kertoi hinnan ja kysäisi enkö haluaisi koeratsastaa tammaa ennen ostopäätöksen tekemistä, mihin totesin minulla olevan kotona Ramant Chloen puoliveli ja näkemäni perusteella tamma vaikutti yhtä lahjakkaalta hyppääjältä kuin puoliveljensäkin. Siirryimme siis lumienkulin kanssa Alegren toimistoon, missä allekirjoitin Ramant Chloen kauppakirjat, minkä jälkeen eräs tallin hoitajista lastasi tamman mukanani tuomaan kuljetusautoon.

Chloe on luonteeltaan hivenen malttamaton, mutta kuitenkin kiltti tammaneiti, joka ei oikein tahtoisi pysyä aloillaan. Tallissa Chloea pidetään vain vähän, sillä energisen luonteensa vuoksia tamma ei pidä karsinassa olemisesta sitten lainkaan, minkä vuoksi olemmekin todenneet parhaimmaksi pitää tammaa enimmäkseen pihatossa, missä sillä on tilaa liikkua niin paljon kuin haluaa, mutta myös riittävästi suojaa huonoa säätä vastaan. Hyvällä säällä Chloea tuskin näkee pihaton yhteyteen rakennetussa suojassa, kun taas huonolla säällä tamma viettää suurimman osan ajasta suojassa. Hoitajaltaan Chloe vaatii määrätietoista ja johdonmukaista käsittelyä, sillä vaikkei tamma ilkeä olekaan, ei se silti ihan aina tahdo kuunnella hoitajansa käskyjä seistä aloillaan. Chloe olisikin näin ollen hyvä sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden toteuttamisen ajaksi niin ettei tammalla ole pahemmin tilaa liikehtiä. Harjaus on Chloelle enimmäkseen pakkopullaa ja mitä vähemmän aikaa tamman täytyy seistä aloillaan puunattavana sitä tyytyväisempi se on. Chloen kavioita putsasttaessa kannattaa olla varovainen, sillä neidillä on taipumusta kiskaista kavio hoitajansa otteesta, mikäli putsaaminen kestää liian kauan. Ei tämä vielä mitään, mutta tamma ei yhtään katso mihin kavionsa laskee, joten hoitajan otteesta tempaistu kavio voi yhtän hyvin laskeutua turvallisesti karsinan lattialle kuin neidin hoitajan varpaille. Varusteita laitettaessa tamma on selkeästi malttamaton eikä malttaisi odottaa pääsyä ulos ja yrittääkin jatkuvasti rynnistää karsinan ovesta ulos, mikäli ovi on sattunut jäämään auki. Talutettaessa Chloe on melko hätäinen ja säikkyy vähän sitä sun tätä, joten ehdottomasti vain kokenut taluttaja tamman narunvarteen, joka saa pidettyä neidin kurissa tilanteessa kuin tilanteessa. Muiden hevosten seurassa tamma käyttäytyy usein asiallisesti, vaikka saattaakin kiima-aikoina hieman flirttailla orien kanssa.

Ratsastettaessa Chloe on hyvin energinen eikä oikein aina tahtoisi pysyä ratsastajansa käsissä. Tamma on myös suhteellisen kuumapäinen eivätkä sille tahdo aina mennä ratsastajan antamat pidätteet perille, joten mikään pikkulasten ratsu Chloe ei missään nimessä ole vaan vaatii selkäänsä kokeneen aikuisen ratsastajan, joka tietää miten toimia kaikissa tilanteissa. Puolipidätteet Chloelle täytyy ajaa läpi jo alkulämmittelyiden aikana tai touhusta ei tule yhtään mitään. Alkulämmittelyt kannattaa myös pitää sellaisessa paikassa, missä ei ole esteitä lähettyvillä, sillä tamma innostuu kahta kauheammin pienistäkin esteistä ja siinä ollaankin helisemässä oikean höyryjyrän kanssa, mikäli tammalle ei ole vielä saatu pidätteitä läpi ajettua. Hyppääjänähän Chloe on vailla vertaa keräten jalkansa hyvin alleen hypyn ajaksi eikä myöskään pahemmin pudottele. Ne pudotukset, jotka tamman kanssa tulevat ovat lähes poikkeuksetta ratsastajan ratsastusvirheen seurauksia. Ponnistuspaikan valinnan suhteen Chloe ei turhan tarkka ole vaan venyy uskomattomalla tavalla niin korkeutta kuin pituuttakin mikäli ratsastaja sattuu arvioimaan ponnistuspaikan sijainnin hieman pieleen. Tiukat käännökset sen sijaan saattavat tuottaa tammalle vaikeuksia, sillä se ole kaikista ketterin hevonen jaloistaan, joten sen kanssa kannattaa mieluummin valita hieman pidemmät tiet, mikäli mahdollista. Myös suhteutetut välit tuppaavat olemaan isolaukkaiselle tammalle vaikeita, mutta se onneksi lyhentää hyvin askeltaan ratsastajan niin pyytäessä.

i. Conquistador Oak ii. Cryptum II iii. Cryptum
iie. Dungle Jam
ie. Jade die Libelle iei. Jimmee
iee. Viana die Libelle
e. Ce's Nectarine ei. Norragon
YLA II
eii. Gondrig Shadow
eie. Gizha
ee. Amaya II
ERJ II, YLA II
eei. Laproigh
eee. Isolde

20.09.2016 hann-t Lilith von Gateaway om. Juulia VRL-12454

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.