RAMANT COCOJET


@ Gál Ildikó

Nimi Ramant Cocojet "Jet" Rekisterinumero VH15-011-0203
Rotu hannover-ori Koulutus re 160cm
Väri & säkä tummanruunikko, 167 cm Kasvattaja Cannabia, Ramant Warmbloods
Syntynyt 31.03.2015 (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Ramant Cocojet tuli meille yhdessä neljän muun hevosen kanssa Ramant Warmbloodsista nähdessäni tuttavani Cannabian kaupittelevan kyseisen tallin hieman vanhempia kasvatteja usein vierailemallani foorumilla. Kaikki myytävänä olevat hevoset olivat jo aloittaneet kilpailemisen, joten aivan raakoja tapauksia en tällä kertaa joutunut ostamaan. Käytyäni huolella läpi myytävänä olevien hevosten tiedot pääydin tekemään tarjouksen yhdestä hannoverista ja neljästä suomalaisesta puoliverisesta. Hevosten kasvattaha Cannabia hyväksyi tarjoukseni oikopäätä, joten allekirjoitettuani ostamieni hevosten kauppakirjat ne kuljetettiin lähimmälle lentokentälle, mistä ne lennätettiin Hollantiin. Cocojetissa minua viehätti erityisesti herran isän suku, sillä Cocojetin isä tuli Gestüt Silbereichestä ja sen isän isä Cryptum II oli yksi suuremmin ihailemistani oreista.

Luonteeltaan Jet on hyvin vauhdikas ori eikä sen menossa tahdo heikkopäisempi mukana. Jet ei maltakaan pysyä hetkeäkään paikoillaan ja se olisikin suotavaa sitoa kiinni, mikäli hoitotoimenpiteet haluaa saada tehdyksi säädylliseksi ajaksi. Kiinnisidottunakin ori on levoton, mutta kun sille kunnolla ärähtää se kyllä malttaa hetken seistä aloillaan. Hoitotoimenpiteet olisikin hyvä suorittaa Jetin kanssa nopeasti, sillä kovin kauaa ori ei jaksa paikoillaan seistä. Harjattaessa Jet steppailee levottomasti aloillaan, vaikka kyllä nauttiikin saamastaan huomiosta. ADHD orimme tapoihin ei vain yksinkertaisesti kuuluu seisoa aloillaan pitkään nautti se sitten saamastaan huomiosta tai ei. Jet tarvitseekin näin ollen vikkelä liikkeisen ja johdonmukaisen hoitajan, joka ärähtää oriille tarvittaessa. Varusteet Jetille saa laitettua ongelmitta, mutta suojia laitettaessa täytyy olla vikkelä oikean raon löytyessä. Talutettaessa ori on kokoajan menossa ja sille tulisikin laittaa orikuolaimet suuhun, mikäli sen kanssa haluaa säilyttää yhtään kontrollia. Tammojen lähettyvillä Jet on ihan mahdoton ja machoilee minkä kerkiää kun taas toisten orien lähettyvillä herra saattaa käydä jopa käsiksi toiseen oriin mikäli toinen ori tulee liian lähelle.

Ratsastettaessa Jet tarvitsee selkäänsä ehdottomasti napakan ja rohkean ratsastajan, sillä oriin kanssa meno voi äityä hurjaksikin ainakin esteradalla. Jetin kanssa onkin tärkeää ajaa puolipidätteet läpi heti alkulämmittelyjen aikana tai tuloksena on päätöntä kaahaamista läpi valmennuksen. Jetin selkään ei arkajaloilla olekaan mitään asiaa, sillä meno orin kanssa voi äityä hyvinkin hurjaksi niin että katsojaakin ihan hirvittää. Ori hyppää hyvällä tekniikalla yli kaikesta mitä vastaan tulee eikä arkaile erikoisemmankaan näköisillä esteillä. Suhteutetut välit tosin saattavat olla oriille vaikeita se kun ei meinaisi mahtua pieneihin väleihin isolaukkaisena hevosena. Jetin matkaavoittavasta laukasta yhdistettynä oriin nopeuteen on kuitenkin hyötyä nopeatempoisissa uusinnoissa ja ori onkin usein yksi uusintojen nopeimmista hevosista. Kovinkaan ketterä Jet ei kuitenkaan ole ja sen kanssa tulisikin ottaa esteille mieluummin hieman pidemmät tiet, sillä ori on myös tarkka ponnistuspaikkojen suhteen eikä suostu hyppäämään vinosti esteiden yli.

i. Conquistador Oak ii. Cryptum II iii. Cryptum
iie. Dungle Jam
ie. Jade die Libelle iei. Jimmee
iee. Viana die Libelle
e. Ce's Rawenna ei. Wotan Raw
ERJ II,KERJ II
eii. Domspatz
eie. Lisbethia
ee. No Idea
ERJ I, KERJ II
eei. Lucas Ef
eee. Jacknessy

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.