RAMANT ELYSE


@ Gál Ildikó

Nimi Ramant Elyse "Elyse" Rekisterinumero VH14-031-1165
Rotu suomalainen puoliverinen-tamma Koulutus re 160cm
Väri & säkä tummanruunikko, 167 cm Kasvattaja Cannabia, Ramant Warmbloods
Syntynyt 15.11.2014 (9v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Ramant Elyse tuli meille yhdessä neljän muun hevosen kanssa Ramant Warmbloodsista nähdessäni tuttavani Cannabian kaupittelevan kyseisen tallin hieman vanhempia kasvatteja usein vierailemallani foorumilla. Kaikki myytävänä olevat hevoset olivat jo aloittaneet kilpailemisen, joten aivan raakoja tapauksia en tällä kertaa joutunut ostamaan. Käytyäni huolella läpi myytävänä olevien hevosten tiedot pääydin tekemään tarjouksen yhdestä hannoverista ja neljästä suomalaisesta puoliverisesta. Hevosten kasvattaha Cannabia hyväksyi tarjoukseni oikopäätä, joten allekirjoitettuani ostamieni hevosten kauppakirjat ne kuljetettiin lähimmälle lentokentälle, mistä ne lennätettiin Hollantiin. Elysessä minua viehätti paitsi tamman sirorakenne myös sen sukutaulu, josta löytyi kingsvalleylaisia, silverlodelaisia ja sololaisia.

Luonteeltaan Elyse on hyvin kiltti ja rauhallinen, mutta myös erittäin seuran kipeä. Tamma ei viihdy yksin sitten lainkaan ja pistääkin karsinansa päreiksi, mikäli se yksin talliin jätetään. Elyselle onkin hankittu seuraksi vuohi, jottei tamma joutuisi koskaan olemaan yksin missään. Hoitotoimenpiteitä tehtäessä tamma on kuitenkin hyvin maltillinen ja seisoo rauhallisesti aloillaan käskettäessä. Tosin ei Elysekään jaksa loputtomiin aloillaan seisoa ja hermostuu mikäli hoitotoimenpiteiden suorittaminen vie yli tunnin. Harjauksesta tamma nauttii täysin siemauksin ja nuokkuukin aloillaan silmät puoliummessa harjan pyörivistä vedoista nauttien harjauksen aikana. Varusteita laitettaessa Elyse saattaa hieman nostella päätään, mutta muuten tamman varustamisen pitäisi sujua ongelmitta. Talutettaessa tamma seuraa rauhallisesti taluttajansa perässä. Muiden hevosten seurassa Elyse käyttäytyy suurimmanosan ajasta asiallisesti, mutta saattaa yrittää pompottaa itseään nuorempia.

Ratsastettaessa Elyse on hyvin tottelevainen ja miellyttämisenhaluinen. Tamma ei kuitenkaan ole mikään aloittelijoiden ratsu, sillä se säikkyy kulmissa piileskeleviä mörköjä jatkuvasti, minkä lisäksi tamma on myös hyvin herkkä suustaan. Se tarvitseekin pehmeät ohjasavut ja vetää äkkiä herneen nenään, mikäli sitä nyppäisee yhtään suustaan. Elyse hyppää kuitenkin erinomaisella tekniikalla ja pudottelee vain harvoin. Tamma osaa myöskin itse arvioida oikeat ponnistuskohdat joten ratsastajan tehtäväksi jää lähinnä vain ohjaaminen, sillä Elyse pitää kyllä huolen lopusta. Vesiesteillä tamma tosin saattaa hieman arastella, mutta muuten se hyppää yli kaikesta mitä vastaan tulee korvaansa lotkauttamatta. Elyse on myöskin erittäin ketterä jaloistaan ja sen kanssa voi tehdä mahdottomiltakin tuntuvia käännöksiä.

i. Red Wolfberry Solo ii. Red Fox SWA
ERJ I,XLA I
iii. Yellow Cab xx
KTK II, ERJ II
iie. Polarfuchs
ERJ II
ie. Sodapop Sorbet Solo
ERJ I
iei. Herbal Popshop
iee. Limeberry Soda
ERJ I
e. Silverlode Epona
ERJ II
ei. Silverlode Remus eii. Rum Hooligane
ERJ III
eie. Latin Love
ee. Arlinda Esmée eei. Solitary Motions
eee. Stark Reduziert

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.