RAMANT LAMARO


@ Gál Ildikó

Nimi Ramant Lamaro "Laama" Rekisterinumero VH14-031-1141
Rotu suomalainen puoliverinen-ori Koulutus re 160cm
Väri & säkä rautias, 170 cm Kasvattaja Cannabia, Ramant Warmbloods
Syntynyt 08.11.2014 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Ramant Lamaro tuli meille yhdessä neljän muun hevosen kanssa Ramant Warmbloodsista nähdessäni tuttavani Cannabian kaupittelevan kyseisen tallin hieman vanhempia kasvatteja usein vierailemallani foorumilla. Kaikki myytävänä olevat hevoset olivat jo aloittaneet kilpailemisen, joten aivan raakoja tapauksia en tällä kertaa joutunut ostamaan. Käytyäni huolella läpi myytävänä olevien hevosten tiedot pääydin tekemään tarjouksen yhdestä hannoverista ja neljästä suomalaisesta puoliverisesta. Hevosten kasvattaha Cannabia hyväksyi tarjoukseni oikopäätä, joten allekirjoitettuani ostamieni hevosten kauppakirjat ne kuljetettiin lähimmälle lentokentälle, mistä ne lennätettiin Hollantiin. Lamaro on peräisin erittäin kiinnostavista sukulinjoista, sillä sen isä edustaa hieman vanhempaa sukulinjaa kun taas Lamaron emä polveutuu uusista sukulinjoista. Lamaron ei täydykään suvullaan häpeillä sillä sen suvusta löytyy muun muassa suprantilaisia, kinshipiläisiä, poemelaisia ja myöskin yavelaisia ja skurvashilaisia hieman kauempaa suvusta.

Luonteeltaan Laama on kuin iso halittava nallekarhu ja ori rakastaakin kaikenlaista huomiota. Ihan pikkulasten käsiteltävä ori ei silti ole, sillä tammojen lähettyvillä oriilla on taipumusta muuttua kiltistä herrasmiehestä oikeaksi machoilijaksi. Laaman kanssa onkin syytä pysyä varuillaan etenkin tammojen lähettyvillä, sillä koskaan ei tiedä mitä ori seuraavaksi saa päähänsä. Ei Laama kuitenkaan ala sen suuremmin ryppyilemään hoitajalleen, kunhan oriille on ensin tehty selväksi kuka määrää. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Laama olisi kuitenkin hyvä sitoa kiinni, sillä mikäli tamma sattuu orin karsinan ohi kulkemaan ei se tahdo nahoissaan pysyä. Kiinnisidottuna ori kuitenkin seisoo kiltisi paikoillaan eikä temppuile. Harjattaessa Laama on vähän sählä ja saattaa yrittää leikkiä hoitajansa kanssa harjan veto leikkiä, mikäli herralla aika oikein pitkäksi käy. Onneksi Laama kyllä antaa harjan takaisin hoitajalle, kun sille oikein kunnolla ärähtää. Varusteet ori antaa laittaa suurimmalti osin ongelmitta, vaikka saattaakin vähän pullistella satulavyötä kiristettäessä. Talutettaessa orin riimunnarun varteen on ehdottomasti laitettava hieman kokeneempi ihminen, sillä Laamalla on taipumusta yrittää jyrätä taluttajansa yli, mikäli tämän huomio herpaantuu muualle hetkeksikään. Muiden orin seurassa Laama on jokseenkin arvaamaton, joten toiset oriit olisi hyvä kiertää Laaman kanssa kaukaa. Tammoja ori sen sijaan kohtelee kuin aito herrasmies.

Ratsastettaessa Laama on hyvin energinen, mutta samanaikaisesti kuitenkin kuuliainen. Ori totteleekin hyvin puolipidätteitä eikä lähde ratsastajansa käsistä. Toisinaan ori saattaa kuitenkin yrittää mennä sieltä missä aita on matalin ja sen kanssa onkin pysyttävä tiukkana. Laaman ei missään nimessä saa antaa tehdä, mitä ikinä se tahtoo, sillä tuloksena voi hyvinkin olla katastrofi, jos ori pääsee niskanpäälle. Laama kyllä hyppää erinomaisella tekniikalla kaikkien vastaan tulevien esteiden yli, mutta toisinaan se ei oikein jaksaisi keskittyä ja saattaa yrittää kiertää esteet sen sijaan että hyppäisi niiden yli. Laamaa saisikin kokoajan ajaa melko voimakkaasti eteenpäin, minkä lisäksi esimerkiski temmon vaihtelut esteiden välillä ovat hyvä keino estää oria tylsistymästä. Isosta koostaan huolimatta Laamalla on sangen lyhyt askellus, joten se mahtuu hyvin myös sarjojen väleihin. Kovinkaan ketterä massiivinen ori ei sen sijaan ole, joten sen kanssa olisikin hyvä välttää tiukkoja käännöksiä.

i. RSA Lancelot ii. RSA Lennox iii. Winterhill's Notorius
iie. KWB Ardent Alcohol
KERJ II
ie. Kt's Siberian Kiss iei. Advance M
iee. AR's C.C.C.P
KTK III
e. Suprant Lucky Strike
ERJ III
ei. Eisenhower Blues eii. Lau Barrier
eie. Elisa de Poemé
ee. Suprant Irish Luck
KTK II
eei. Bad Blood X
eee. Suprant Medusa
KTK II,KERJ I,KRJ I

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.