RENOWNED SY KTK II


@ Klosterhof Medingen

Nimi Renowned SY "Rene" Rekisterinumero VH14-011-0368
Rotu hannover-ori Koulutus ko Grand Prix re 110cm
Väri & säkä ruunikko, 169 cm Kasvattaja Laura H.,Sway
Syntynyt 18.12.2007 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 20.07.2016
19 + 20 + 22 + 18 = 79p. KTK-II

Yleisesti Rene on hiukan jääräpäinen, mutta muuten kaikinpuolin kiltti. Ori tuli minulle yhden Suomen reissuni tuloksena. Tuolloin olin päättämässä reissuani Mikkeliin, jonka lähettyviltä herran löysin. Vaikka ajokilometrejä olikin kertynyt sangen mukavasti, en siltikään ollut vielä löytänyt Suomesta sitä mitä tulin etsimään. Tämä herrakaan ei aluksi tehnyt minuun suurta vaikutusta, mutta pienen varsan olemuksessa oli jotakin, mitä en voinut vastustaa. Niinpä herra sitten matkasi ensin Chilessä sijaitsevalle tallilleni, missä siitä kasvoi sangen komea oriherra. Chilessä olevan tallini lopetettua ori muutti monenmuun hevosen kanssa Hollantiin, missä se on saanut siitä lähtien asua.

Hoidettaessa Rene on rauhallinen ja ystävällinen, vaikka saattaakin välillä kiukutella. Ulkona hoidettaessa ori saattaa hieman kiukutella, mutta rauhoittuu, jos hoitaja ei ole moksiskaan temppuilusta. Karsinassa hoidettaessa herra ei sen sijaan temppuile, vaikka saattaakin välillä liikahdella levottomasti. Harjattaessa ori kannattaa pyörimisen varalta sitoa kiinni. Ruokittaessa herra odottaa ruokaansa kärsivällisesti eikä hoppuile. Suitsittaessa Rene ottaa kuolaimet alun vastustelun jälkeen kiltisti suuhunsa. Satuloitaessa ori ei pidä vyön kiristämisestä, muttei silti hangoittele vastaan. Eläinlääkärissä herra pysyy jokseenkin rauhallisena, vaikka katseleekin eläinlääkäriä epäluuloisesti. Kengitettäessä ori nostaa kaviot kiltisti ylös, mutta saattaa vaikeuttaa kengittäjän työtä nojaamalla tähän koko painollaan.

Taluttaessa Rene tanssahtelee ajoittain levottomasti, mikä tekee siitä hieman hankalasti käsiteltävän talutettaessa. Maastossa talutettaessa ori on melko levoton, mutta pysyy silti helposti taluttajansa käsissä. Tarhalle mentäessä herra ei pidä suurempaa kiirettä vaan seuraa taluttajaansa kiltisti perässä. Toisten orien seurassa Rene on hieman levoton ja eristyykin muista oreista miltei täysin. Tammojen lähettyvillä ori on varovainen, sillä se ei missään nimessä halua loukata näitä. Varsojen ja nuorten suhteen herralla tuppaa olemaan melko lyhyt pinna, joka saattaa joskus kestää yllättävän pitkään. Juoksutettaessa ori temppuilee aluksi melko paljon, mutta rauhoittuu vähitellen. Lastattaessa herra astelee näyttää selvästi, ettei pidä ajatuksesta astella kolisevaa ramppia pitkin traileriin.

Ratsastaessa Rene on aikamoinen jääräpää, joka tekee mitä tahtoo, jos ratsastaja ei heti näytä kuka määrää. Orin ratsastajalta vaaditaankin raudan lujaa tahtoa, joka ei saa horjua missään vaiheessa. Herran askellajit ovat puhtaat ja ne ovat ratsastajalle kaikin puolin mukavat istua. Koulua mentäessä ori ei liiku sitten mihinkään ilman taitavaa ratsastajaa. Perusasiat ori kyllä hallitsee mainiosti, mutta eri asia on haluaako se näyttää taitojaan. Esteillä herra tuppaa kumenemaan helposti, mutta liikkuu hyvin kunhan ratsastaja saa pidätteet läpi. Maastossa Rene säikkyy puskissa olevia mörköjä eikä myöskään ole aivan 100% liikennevarma, joten en suosittele sen kanssa yksin maastoon lähtemistä. Maastoesteillä ori on hieman maltillisempi kuin rataesteillä, muttei silti tahtoisi pysyä nahoissaan. Vedestä herra ei oikein tiedä miten siihen tulisi suhtautua. Toisena päivänä se inhoaa vettä ja toisinaan vesi on orin mielestä maailman ihanin asia.

Kisoissa Rene ei välttämättä ole siitä ihanimmasta päästä. Ori nimittäin tuppaa hermostumaan kilpailualueella vallitsevasta hälinästä. Jos paikka on kaiken lisäksi herralle uusi niin orilta saattavat hermot pettää kokonaan. Tallialueella orin karsinan ovi tulisi pitää kokonaan kiinni niin että se saisi olla aivan rauhassa kaikelta hälinältä. Muiden hevosten lähettyvillä herra saattaa aiheuttaa hieman ongelmia etenkin, jos lähettyvillä on muita oreja. Lämmiteltäessä herra ei malttaisi kyllä millään pysyä nahoissaan, minkä takia touhusta ei tahdo tulla oikein mitään. Portilla vuoroaan odottaessa ori tanssahtelee levottomasti eikä malttaisi odottaa omaa vuoroaan. Kouluradalla en vielä ole nähnyt sitä ihmettä, että Rene olisi hermostunut tai ei olisi yrittänyt parastaan. Esteradalla herra pitää välillä aikamoista kiirettä, minkä takia puomitkin tuppailevat putoamaan. Maastoradalla ori ei aina syty parhaimpaansa ellei sillä ole jotain kannustimena. Palkintojen jako hoituu tämän herran kanssa ilman sen suurempia ongelmia. Kunniakierroksella herra katselee sangen rauhattomasti yleisöä eikä yhtään pidä salamavalojen välkkymisestä.

i. Dragonskin ii. Dragonfly iii. Fly with Dragon I
iie. Charlotte
ie. Spytime iei. Spyenvy
iee. Timetoclap
e. Grande Carrera ei. Carreyl Coper eii. Daewood Corner
eie. Cabrys Aennys
ee. Galiaryi eei. Huusön Luft
eee. Fennity

05.08.2014 hann-o Pastoral von Gateaway om. Sachiyo
30.08.2014 hann-t Rose Curve HA om. Rim

NJ
11.04.2016 Rosenhof lk 03: Puoliveriorit 02/12 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.