REVOLTING CADAICH


@ Suomen Hippos/Emilia Fager

Nimi Revolting Cadaich "Repe" Rekisterinumero VH14-029-0597
Rotu saksalainen ratsuponi-ori (50%) Koulutus ko Helppo A re 120cm kerj CIC2
Väri & säkä ruunikko, 147 cm Kasvattaja narri (VRL-06046)
Syntynyt 12.07.2014 GER (7v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Revolting Cadaich tuli meille huomattuani narin pystyyn väkäämän topikin kahdesta myytävänä olevasta ratsuponivarsasta eräällä foorumilla. Molempien varsojen isänä oli komeaakin komeampi new forest ori Rotvallin Idris. Niinpä mietittyäni asiaa hetkisen päätin tehdä toisesta varsasta tarjouksen. Oriin kasvattaja sanoi voivansa myydä oriin minulle, mutta uteli samalla josko haluaisin koeratsastaa Cadaichin ennen lopullisen päätöksen tekoa. Olin enemmän kuin mielissäni kasvattajan tarjouksessa ja pari päivää myöhemmin matkustinkin oriin kotitallille koeratsastusta varten. Saavuttuani perille narri jo odottelikin minua Cadaichin kanssa kentän laidalla. Nousin oitis oriin selkään ja aloin kokeilla kuinka se toimisi sileällä ja esteillä. Työskentelyäni oriin kanssa hetken aikaa ratsastin takaisin kentän laidalla odottavan narrin luokse kertoen yhä olevani valmis ostamaan oriin. Niinpä sitten laitoin puumerkkini kauppakirjaan ja sovimme, että Cadaich lennätettäisiin Hollantiin pari viikkoa myöhemmin.

Hoidettaessa Repelle on tehtävä hyvin selkeäksi kuka on pomo heti kun karsinaan astuu tai se venkoilee kokoajan. Mikäli oriille kuitenkin näyttää kuka määrää se käyttäytyy hyvin asiallisesti. Ylimääräistä komentelua Repe ei kuitenkaan siedä, joten jos ori vähän liikuskelee tai muuta vastaavaa ei sitä kannata torua. Herra kun ottaa moisesta komentelusta helposti nokkiinsa. Eläinlääkärin ja kengittäjän käynnit ovat Repen kanssa yhtä painajaista, sillä orii ei oikein tahtoisi asettua kyseisten henkilöiden suorittamien toimenpiteiden ajan, vaikka sen sitten sitoisi kuinka tiukasti kiinni kaltereihin. Harjattaessa Repe on hyvin tarkka siitä kuinka kovaa sitä harjataan. Oriita on paras harjata perusvarmoin ottein, jolloin se ei ainakaan yleensä vedä hernettä nenään. Varusteet ori antaa laittaa hyvin, mutta sen kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei ihoa vain joudu satulavyön väliin, sillä siitähän ori vasta innostuukin osoittamaan mieltään. Talutettaessa Repellä on taipumusta sikailuun mikäli sille antaa siihen tilaisuuden, mutta määrätietoisella ja johdonmukaisella käsittelyllä ori kuitenkin käyttäytyy mallikkaasti. Muiden hevosten seurassa Repe on oikea egoilija eikä pelkää haastaa riitaa itseään isompienkaan orien kanssa. Tämän vuoksi Repe olisikin syytä pitää kaukana muista oreista.

Ratsastettaessa Repe on oikea päällepäsmäri, jolle on heti selkään kivuttua tehtävä selväksi missä kaappi seisoo tai ratsastuksesta ei kyllä tule yhtään mitään. Tämän herran kanssa ratsastaja ei saa epäröidä hetkeäkään, sillä ori ottaa epäröimättä kaiken ilon irti ratsastajansa epäröinnistä kenkkuilemalla niin paljon kuin sielu sietää. Määrätietoisen ja pehmeäkätisen ratsastajan kanssa Repe toimii kuitenkin kuin unelma kunhan ratsastaja ei vain anna oriille periksi. Repellä on matkaavoittava askellus, josta on iloa etenkin pitkällä ja raskaalla maastoesteradalla. Koulua Repe menee mieluusti, mutta sen suoritusten taso vaihtelee hieman päivästä ja oriin tuulesta riippuen. Hyvänä päivänään ori suoriutuu kaikista vaadittavista liikkeistä suorastaan lapsellisen helposti kun taas huonoina päivinään helpoimmatkin liikkeet tuntuvat olevan oriille ylitsepääsemättömän vaikeita. Esteillä Repe on välillä hieman epävarma, mutta saatuaan hieman rohkaisua ratsastajaltaan ja ylitettyään muutaman harjoitteluesteen oria ei pysäytä mikään. Paitsi ehkä ne kirkuvan kirkkaan väriset esteet, jotka tuntuvat olevan oriille kauhistus. Tiukatkaan mutkat eivät kuitenkaan tuota ketteräjalkaiselle ponille vaikeuksia ja se kääntyisikin kunnollisen lämmittelyn jälkeen vaikka kolikon päällä. Maastoesteradalla Repe suorastaan pursuaa itseluottamusta eivätkä sitä pelota erikoisemmankaan näköiset esteet. Repen kanssa kannattaa pitää yllä tasaisen varmaa vauhtia, sillä silloin oriin voimat riittävät hyvin vielä loppukiriin maastoesteradan lopussa. Repe on muutenkin hyvin varma maastossa eikä säiky mitään lukuunottamatta naapuripeltojen karmaisevia linnunpelättejä.

i. Rotvallin Idris
KTK II,NFL I
NF
ii. Gossen DK iii. Chipau Yukon
iie. Prerity Queen
ie. April DK iei. Garnet Buster
iee. Litle Vicky
e. Raving Harlequin
hann
ei. Walk of Shame
ERJ I,YLA II,HANN II
eii. Quiet Mind
eie. Arista
ee. Haloweenie
ERJ I
eei. Wanderlust
eee. 7 Days To The Wolves

23.02.2015 rp-o Revolver GW om. mori-mori

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kenttä- ja kouluratsastuskilpailuissa. Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!
Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


PÄIVÄKIRJA

13.12.2014 Saapuminen Gateawayhin
Repe saapui tänää vihdoin ja viimein uuteen kotiinsa Gateawayhin parin viikon odotuksen jälkeen. Olin käynyt katsomassa oria sen kasvattajan luona pari viikkoa aikaisemmi, mutten ollut tuolloin voinut kuljettaa oria mukanani Hollantiin. Niinpä olimme kasvattajansa kanssa sopineet, että Repe lennätettäisiin paria viikkoa myöhemmin uuteen kotiinsa. Nyt tuo kauan odotettu päivä oli vihdoin koittanut ja odotin innolla hevosauton saapumista. Kun hevosauto sitten vihdoin ja viimein kaarsi tallin pihaan jaksoin tuskin odottaa, että kuljettaja avasi hevosauton oven ja talutti komean oriin ulos autosta. Sydämeni jätti varmaan enemmän kuin yhden lyönnin välistä tarkastellessani uusinta hankintaani. Allekirjoitettuani kuljettajan mukana olevat paperit luovutti kuljettaja hieman hämmentyneen näköisen oriin riimunnarun minulle. Repeltä ei kumminkaan kestänyt kovin pitkään toipua hämmennyksestä ja pian se jo hirnuikin ohi kulkevien tammojen perään. Itsekseni naureskellen talutin oriin sille varattuun karsinaan kilpatallissa ja jätin sen tutustumaan uuteen ympäristöönsä kaikessa rauhassa.
Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.