ROB ROY HRW


@ Landgestüt Celle

Nimi Rob Roy HRW "Rob" Rekisterinumero VH15-011-0262
Rotu hannover - ori Koulutus ko Intermediate II
Väri & säkä tummanruunikko, 165 cm Kasvattaja Siiri K.,HR Warmbloods
Syntynyt 09.04.2015 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

HR Warmbloodsin keväisessä kasvattimyynnissä maaliskuun lopulla oli varattavissa seitsemän lupaavanoloista vanhalinjaista varsaa, joista kiinnostuin oitis nähtyäni HR Warmbloodsin myynti-ilmoituksen Internetissä. Jäin mietiskelemään varsoja pariksi päivää minä aikana kaikki muut varsat varattavaa hannover varsaa lukuunottamatta oli ehditty jo myydä. Tämä ei tosin minua haitannut, sillä juuri kyseiseen hannover varsaan olin salaa ihastunut eniten ja koska se ei näyttänyt menevän kaupaksi päätin tehdä siitä tarjouksen, jonka kasvattaja hyväksyi oikopäätä. Huhtikuun alussa maailmaan sitten syntyi tummanruunikko orivarsa, joka sai nimekseen Rob Roy HRW. Kasvattajan kanssa sovimme, että Rob Roy kuljetettaisiin uuteen kotiinsa peruskoulutettuna sen täytettyä kolme vuotta.

Luonteeltaan Rob on hyvin eloisa ja vilkas oriherra, jonka kanssa voi odottaa milloin mitäkin tapahtuvaksi. Rob tarvitseekin määrätietoisen ja rauhallisen hoitajan, joka ei anna oriin leikkimielisyyden häiritä itseää. Kokemattomien ja arkojen hevonen ori ei missään nimessä ole, sillä herra ottaa epävarmuudesta kaiken irti kiusaamalla epävarmoja ihmisiä minkä ehtii. Oriille täytyykin heti näyttää kaapinpaikka kun sen karsinaan menee, jolloin ori kyllä käyttäytyy jatkossa siivosti. Harjattaessa Rob saattaa yrittää nappaista harjan hoitajansa kädestä, mutta antaa harjan kyllä takaisin kun komennetaan. Muuten ori kyllä seisoo kiltisti aloillaan eikä pahemmin temppuile. Varusteet antaa laittaa ongelmitta, vaikka vähän pullisteleekin satulavyötä kiristettäessä. Talutettaessa Rob näyttää siltä kuin ei tahtoisi pysyä nahoissaan ja siinä onkin pitelemistä, ettei ori saa itseään kiskaistua irti. Muiden hevosten seurassa herra käyttäytyy useimmiten asiallisesti, vaikka välillä haastaakin riitaa muiden orien kanssa.

Ratsastettaessa Rob on hyvin energinen eivätkä sitä kaikki kykenekään hallitsemaan. Ori on lisäksi hyvin herkkänahkainen eikä siedä lainkaan kovakouraista käsittelyä. Rob ei näin ollen olekaan mikään aloittelijoiden ratsu vaan vaatii kokeneen ja itsevarman ratsastajan, joka osaa käsitellä herkkänahkaista oria silkkihansikkain. Kouluradalla Rob on hyvin elegantti näky kulkiessaan selkä pyöreänä kuolaimella. Oriin askellajit ovat sekä pehmeät että pitkät mikä lisää näyttävyyden vaikutelmaa ennestään etenkin herran esitellessä lisättyjä askellajejaan. Ratsastajansa apuihin Rob vastaa kuuliaisesti ja täsmällisesti, mutta ei voi sietää epätarkkoja apuja. Ori jättääkin epätarkat avut tyystin huomiotta ja vastaa vain tarkkoihin apuihin, joten ratsastajan on oltava tarkkana, että avut menevät varmasti nappiin. Kouluradalla Rob loistaakin kun sen selässä istuu kokenut herkkäkätinen ratsastaja ja etenkin herran lisätykset tekevät vaikutuksen tuomaristoon, vaikka ori selviääkin myös muista Intermediate II-tason liikkeistä vaivattomasti.

i. Roswell M ii. B'Levade
Ch,KRJ I
iii. Lanzinger
VIR MVA Ch,KTK II
iie. Dark Daisy
ie. SFM Bona Fide iei. Routinier
VIR MVA Ch,KTK I,KRJ III
iee. Siglavy Szella
Ch,KTK II
e. Micheline COS ei. WF Milou
KRJ I,YLA II
eii. Waterfall's Mercury
VIR MVA Ch,KTK II
eie. Waterfall's Evita
ee. Cocaine Con eei. Donlinger
eee. Fia Natjael

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.