ROCKY-HORROR SIN


@ Joop Van Uytert

Nimi Rocky-Horror SIN "Rock" Rekisterinumero VH14-021-0352
Rotu trakehner-ori Koulutus ko Intermediate II
Väri & säkä tummanruunikko, 166 cm Kasvattaja Sonoko D,Evergrey
Syntynyt 14.11.2007 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Yleisesti Rock on kiltti ja hyvä sydäminen ori, joka omaa kuitenkin melko voimakkaan persoonan. Minulle herra tuli pitkän ja perusteellisen harkinnan jälkeen. Ori oli hurmannut minut heti ensinäkemällä eikä sen sukupuussakaan ollut valittamista. Lopulta herran kasvattaja sai minut ylipuhuttua antamaan orille mahdollisuus osoittaa kykynsä. Niimpä ostinkin Rockin loppujen lopuksi ja tulevaisuus saa näyttää kuinka pitkälle vielä pääsemme.

Hoidettaessa Rock tietää tasan tarkkaan, kuinka pelotella uusia hoitajia. Orilla on miltei kyltymätön jekkuvarasto, jota se käyttää säälimättä hyväkseen, jos hoitaja ei ole varuillaan. Ulkona hoidettaessa herra pitää aina pientä melua itsestään, jotta kaikki huomaisivat kuka on paikalla. Karsinassa hoidettaessa ori on oikein rauhallinen, vaikka saattaakin välillä äksyillä. Harjattaessa herra pysyy nätisti paikoillaan mitä nyt välillä kuikuilee hoitajansa tekemisiä. Ruokittaessa orilla on aina kamala kiire eikä se malttaisikaan odottaa omaa vuoroaan. Suitsittaessa Rock ei haluaisi avata suutaan millään, mutta kyllä ne kuolaimet aina jollain keinolla lopulta herran suuhun saa. Satuloitaessa ori ei juuri temppuile, vaikka saattaakin välillä olla hieman hankala. Eläinlääkärille herra saattaa olla oikea kiukkupussi eikä olekaan mikään helppo tapaus hoitaa. Kengitettäessä ori uhittelee, mutta ei kuitenkaan tee mitään, jos kengittäjä ei päästä herraa niskanpäälle.

Taluttaessa Rock haluaa aina esiintyä varsinkin jos tammoja on lähettyvillä. Taluttajalta odotetaankin paljon kokemusta orien käsittelystä sekä rauhallisuutta. Maastossa talutettaessa herra malttaa yleensä käyttäytyä vaikka välillä loikkaakin sivulle nähdessään jotain epäilyttävää. Tarhalle mentäessä ori tanssahtelee, mutta pysyy kuitenkin kokoajan hallinnassa. Toisten orien seurassa Rock äksyilee aina, jos joku tulee liian lähelle. Kuitenkin herra kunnioittaa itseään vanhempia oreja eikä rupea näiden kanssa riitaa haastamaan. Tammojen lähettyvillä ori aina esiintyy ja saattaa toisinaan kohdella tammoja alentavasti, mikä on kuitenkin harvinaisempaa. Nuorten ja varsojen seurassa herra on vaivaantunut ja pyrkiikin pysymään näistä niin kaukana kuin mahdollista. Maneesissa ja kentällä talutettaessa ori on levoton eikä tahtoisi nahoissaan pysyä. Juoksutettaessa herra kulkee kauniisti ilman sen suurempia kommervenkkejä. Lastattaessa ori astelee kiltisti traileriin pienen temppuilun jälkeen.

Ratsastaessa Rock on helpostikäsiteltävä ja rauhallinen eikä turhia hötkyile. Orilla voivat ratsastaa hieman kokemattomammatkin, mutta taitavampi ratsastaja saa tuotua orin kyvyt esille. Herra omaa kolme uskomatonta askellajia, joissa on helppo istua. Koulua ori menee sangen mielellään ja välillä herra näyttää suorastaan tanssivan. Peruasioissa olisi toisinaan hiomisen varaa, mutta yleisesti ottaen ori osaa ne hyvin. Esteillä herra on varomaton eikä aina nosta jalkojaan tarpeeksi ylös. Maastossa ori kuumuu helposti ja vaatiikin kokeneen ratsastajan, joka pystyy hallitsemaan hermostunutta herraa. Maastoesteillä Rock on paljon varovaisempi kuin rataesteillä ja hyppääkin paremmalla tekniikalla. Vedestä ori ei pahemmin pidä eikä aina suostukkaan suosiolla pestäväksi.

Kisoissa Rock hermostuu helposti elleivät sen lähettyvillä olevat ihmiset pysy rauhallisina. Kilpailualueella ori katselee uteliaana ympärilleen ja laittaa merkille jokaisen alueen pienimmänkin yksityiskohdan. Tallialueella herra ei pidä suurta meteliä itsestään vaan pysyy rauhallisena. Muiden hevosten seurassa ori on levoton, joten se pyritäänkin pitämään näistä mahdollisimman kaukana. Lämmiteltäessä herra ei juuri piittaa ympäristöstään vaan keskittyy omaan suoritukseensa. Portilla vuoroaan odottaessa ori ei malttaisi odottaa omaa vuoroaan. Kouluradalla Rock on elegantti näky ja hurmaa kenet tahansa ensi silmäyksellä. Esteradalla oria saa välillä ajaa kunnolla eteenpäin, jottei se rupeaisi aivan laiskaksi. Maastoradalla herrassa onkin välillä pidättelemistä, sillä orilla on niin kova kiire. Palkintojen jaossa ori on levoton eikä oikein malta seistä aloillaan. Kunniakierroksella herra heittää pari ilopukkia, mutta käyttäytyy muuten hyvin.

i. Yer Blues 54
KRJ II, YLA III
ii. Cocaine Blues SIN
Ch,KRJ II
iii. Wolfie D
KRJ II,YLA II
iie. Waldnymphe
ie. Andromeda WL
VIR MVA Ch,KTK III,KRJ II
iei. Captain Morgan
KRJ II,YLA II
iee. Serafi Sun
e. 8r Rocky-Houston ei. Black River's Redfox
ERJ III
eii. Alté
eie. Eritrea
ee. Fransesca G eei. Waterfall's Nesthor
VIR MVA Ch,KTK II
eee. Ambrosius F
KRJ III

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.