ROYALS CHEERFUL


@ Gál Ildikó

Nimi Royals Cheerful "Cheri" Rekisterinumero VH05-044-5189
Rotu holstein-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä ruunikko, 171 cm Kasvattaja Werty,Royalemente
Syntynyt 31.12.2008 (9v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Iloluontoinen ja leikkisä Royals Cheerful on kerrassaan oiva esimerkki siitä miksei minun pidä tehdä uuden vuoden lupauksia. Olin juuri vannonut, etten ostaisi kuluvana vuonna yhtään hevosta ennenkuin muut tallin hevoset olisivat laatuarvostelu valmiita mutta kuinkas kävikään. Olin lomailemassa Italiassa ja katsastin samalla paikallisia potentiaalisia jalostusoreja tammoilleni. Etsintäreissullani eksyin myös Royalementeen. Tarkoitukseeni sopivia oreja tilalta ei löytynyt, mutta enhän mitenkään voinut vastustaa kiusausta katsastaa tilalla myytävänä olevat varsat kuultuani heillä semmoisia olevan myynnissä. Poimin oitis touhukkaan tammavarsan, joka härnäsi muita varsoja, joukosta. Wertyn kerrottua minulle hieman lisää tamman sukupuusta ajattelin sen olevan hyvää jalostusainesta tulevaisuutta varten, joten päätin ostaa varsan sillä seisomalla. Hintakaan ei päätä huimannut, sillä varsan vanhemmat eivät vielä olleet kummoisia meriittejä keränneet. Niinpä tammavarsa sitten lastattiin traileriin kotimatkaa varten.

Kuten sanottu Cheri on luonteeltaan erittäin leikkisä ja tämä näkyy myös hoidettaessa. Tamma haluaisi usein vain leikkiä hoitotoimenpiteisiin tarvittavilla tarvikkeilla kuten harjoilla, joten hoitajan on syytä pysyä jämäkkänä ja kieltää tammalta moiset pelleilyt tai hoitotoimenpiteistä ei tule yhtään mitään. Yksi tamman suosikkileikeistä on vetoleikki, jolloin Cheri ottaa hampaillaan kiinni harjasta joka hoitajalla juuri silloin sattuu olemaan kädessä eikä suostu luopumaan harjasta ennenkuin pitkällisen vetoleikin jälkeen. Harjattaessa Cheri kannattaa sitoa kiinni juuri tämän leikin takia tai harjaamisessa kestää pieni ikuisuus. Varusteet Cheri onneksi antaa laittaa ilman sen kummempia leikkejä, vaikka tamma tykkääkin silloin tällöin sylkäistä kuolaimet ulos suustaan. Talutettaessa iloluontoinen Cheri on aina menossa ja siinä onkin pitelemistä kun tamma yrittää leikkiä muun muassa riimunnarulla. Neidin taluttajalta vaaditaankin jämäkkää otetta ja kärsivällisyyttä. Koska Cheri on itsekin luonteeltaan kuin lapsi se tulee hyvin toimeen erityisesti varsojen kanssa, joiden kanssa se saa hieman purkaa lapsenomaista energiaansa.

Ratsastettaessa Cheri jatkaa samaa leikkisää linjaa ja ratsastajan olisikin syytä antaa tammalle tilaa. Mikäli Cherille antaa tilaa myös vähän leikkiä se kyllä tekee kaikkensa ratsastajansa hyväksi. Tärkeintä kuitenkin on tehdä tammalle selväksi, ettei treenien aikana leikitä vaan niitä ennen tai niiden jälkeen. Cherin keskittyminen olisikin syytä pitää harjoituksissa vaihtelemalla niitä runsaasti tai tamma pitkästyy ja lyö kaiken leikiksi. Näin ollen Cheri vaatii hieman kokeneemman ratsastajan, joka osaa pitää neidille kuria niin tarvittaessa. Cheri selviytyy vaativistakin koululiikkeistä helposti kunhan harjoituksista tekee sille vain hauskoja. Toki kilpailuissa tamma on saatava kunnolla keskittymään, mutta kotona liikkeitä opeteltaessa niiden opettamisesta voi yrittää tehdä tammalle leikkiä. Maastossa Cheri tykkää leikillään säikkyä mitä kummallisimpia asioita kuten vesilammikosta heijastuvaa heijastustaan.

i. Que Res PIC ii. Ares! Scared One
Ch,KRJ I,YLA I
iii. Achilles! Brave One
KRJ II,YLA II
iie. Briseis! Loved One
KRJ II,YLA III
ie. Véronique O´Polo iei. Johnny D
YLA III
iee. Hiroshima
KRJ III
e. Sakura Chiru SIN ei. Chizuru SIN
KRJ I
eii. Don T
KRJ II,YLA II
eie. Freesia
KTK III
ee. Beverly PK eei. Poleidos GER
eee. Bequem
KRJ III

04.09.2014 holst-o Copal von Gateaway om. Rim
21.01.2015 holst-o Samson von Gateaway om. Marru

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.