RUMOUR'S ASLAUG

@kuvat tulossa

Nimi Rumour's Aslaug "Aslan" Rekisterinumero VH16-028-0037
Rotu gotlannin russ-ori Koulutus ko Helppo B
Väri & säkä voikko, 125 cm Kasvattaja Nenna,Rumour Ponies
Syntynyt 21.12.2015 (4v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Rumour's Aslaug tuli meille hetkellisen mielijohteen tuloksena Rumour Poniesista. En varsinaisesti etsiskellyt talliin uusia russponeja törmätessäni helmikuun puolivälin paikkeilla Rumour Poniesin kasvattimyyntiin. Joukosta erottui kuitenkin kaksi lupaavan oloista kouluponin alkua. Toinen näistä oli voikon värityksen omaava 3-vuotias jo peruskoulutettu ori Rumour's Aslaug, jonka vanhemmat olivat menestyneet erinomaisesti kouluradoilla. Katsellessani kasvattajan juoksuttavan oria edessäni en voinut kuin todeta sillä olevan kaunis askellus ja hyvä ryhti, joten päädyin tekemään oriista tarjouksen, jonka sen kasvattaja hyväksyi ilomielin.

Aslan sai lempinimensä Narnian tarinoissa esiintyvän leijonan mukaan, muttei kyllä itse ole yhtä leijonamaisen rohkea kuin esikuvansa. Ori on itseasiassa sangen leppoisan luonteen omaava oriherra, jonka kanssa pärjäävät niin lapset kuin aikuisetkin. Tosin lasten ei kannata antaa olla oriin kanssa kahden kesken, sillä vaikka ori onkin kiltti on sillä silti orimaisiakin piirteitä. Herra tuppaa esimerkiksi innostumaan tammojen lähettyvillä, jolloin siltä tuppaa unohtumaan, että sen käsittelijäkin on olemassa. Aslan olisikin näin ollen viisainta sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi ihan vain varmuuden vuoksi, sillä vaikka ori onkin useimmiten säyseä kuin lammas tammojen lähellä siltä unohtuvat käytöstavat. Harjattaessa Aslan pitää saamastaan huomiosta, mutta on hyvin tarkka harjaus kovuuden suhteen. Ori nimittäin kutiaa erittäin herkästi, minkä vuoksi sitä saa etenkin vatsan alta harjata ihan reippain ottein. Varusteet herra antaa laittaa mukisematta pientä pullistelua lukuunottamatta. Talutettaessa näkee mörköjä siellä sun täällä, muttei kuitenkaan yritä ryöstäytyä irti taluttajansa otteesta vaan tyytyy lähinnä säpsähtelemään. Muiden hevosten kanssa se käyttäytyy suurimmaksi osaksi moitteettomasti, mutta saattaa haastaa riitaa muiden orien kanssa tammojen ollessa lähettyvillä.

Ratsastettaessa Aslan on melko malttamaton eikä näin ollen sovellu aivan pienten lasten ratsuksi. Lisäksi ori tuntuu kärsivän keskittymisvaikeuksista, joten sen kanssa onkin tehtävä paljon vaihtelevia harjoitteita. Ori ei ole järin nopea oppinen mutta kun se kerran jotain oppii muistaa se jatkossakin kuinka kyseinen liike tehdään. Ratsastajaltaan Aslan vaatii päätäväisyyttä ja pitkää pinnaa, sillä malttamaton oriherramme rakastaa ratsastajansa kustannuksella temppuilua, mikäli sen kanssa ei tehdä tarpeeksi erilaisia tehtäviä. Aslanilla on kuitenkin kaunis askellus, josta ratsastajankin kelpaa nauttia, sillä herran ravikaan ei ole lainkaan pompottavaa vaan sulavaa ja pehmeää. Herralla on myöskin ryhdikäs olemus ja se tuntuu vain ennestään ryhdistyvän päästessään esittelemään taitojaan suuren yleisön edessä. Mikään kouluratojen kirkkain tähti ori ei kuitenkaan ole, vaikka saadessaan osaavan ratsastajan selkäänsä ori usein yltääkin viiden parhaan joukkoon.

i. Arvidssons Gert ii. Gudmar BKH iii. Greger BKH
iie. Ströms Franciska
ie. Arvidssons Eugenia iei. Konstantin SWE
iee. Lilla Elin
e. Ung Askungen ei. Pyroman eii. Pirrig
eie. Tusensköna
ee. Kumlingen Ulrika eei. Lätt Berusning
eee. Ullig

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee porrastettua koulua Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.