RUMOUR'S SIRKITTA

@kuvat tulossa

Nimi Rumour's Sirkitta "Kitty" Rekisterinumero VH16-028-0036
Rotu gotlannin russ-tamma Koulutus ko Helppo B
Väri & säkä musta, 125 cm Kasvattaja Nenna,Rumour Ponies
Syntynyt 19.11.2015 (5v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Rumour's Sirkitta tuli meille hetkellisen mielijohteen tuloksena Rumour Poniesista. En varsinaisesti etsiskellyt talliin uusia russponeja törmätessäni helmikuun puolivälin paikkeilla Rumour Poniesin kasvattimyyntiin. Joukosta erottui kuitenkin kaksi lupaavan oloista kouluponin alkua. Toinen näistä oli jo 5-vuotiaaksi kääntynyt kasvattajansa kanssa muutamissa paikallisissa seurakisoissa kiertänyt mustan värityksen omaava russtamma Rumour's Sirkitta. Tamma ei ollut menestynyt kovinkaan kummoisesti, mutta vanhempien tulosten perusteella arvelin voivani valmentaa tammasta oikean kouluponin vähällä vaivalla. Niinpä sitten laitoin epäröimättä puumerkkini tamman kauppakirjaan etenkin kun Nennan hintapyyntö neidistä ei ollut suuren suuri.

Kitty on luonteeltaan mitä suloisin russiponi, joka tulee toimeen kaikkien kanssa. Tamma onkin yksi tallin henkilökunnan suosikeista, sillä se ei omaa huonoja tallitapoja ja on muutenkin kaikin puolin helposti käsiteltävä. Kittyä rakastavat myös tallilla vierailevat lapset, sillä neiti on loputtoman kärsivällinen lasten suhteen eikä menetä hermoja vaikka nämä kuinka metelöisivät tai kiskoisivat häntäjouhista. Kittyn voikin näin ollen pitää irrallaan hoitotoimenpiteiden aja, sillä tamma ei karkaa avoimestakaan karsinan ovesta minnekään, vaikka saattaakin pistää päänsä ulos karsinasta nähdäkseen mitä talli käytävällä tapahtuu. Harjattaessa tamma lähinnä vain nauttii saamastaan huomiosta ja hörisee tyytyväisenä. Varusteet tamma antaa laittaa vaikeuksitta. Talutettaessa seuraa kiltisti taluttajansa perässä eikä temppuile. Orien seurasta Kitty ei niin paljon välitä ja osoittaa tämän kyllä varsin selvästi potkimalla ja puremalla, mikäli oriit vain liian lähelle uskaltautuvat. Toisten tammojen ja ruunien seurassa neiti sen sijaan omaa moitteettomat käytöstavat eikä kiukuttele.

Ratsastettaessa Kitty on hyvin herkkä avuille eikä sitä saa missään nimessä vetää suusta tai potkia kylkiin tai tamma pistää oikean rodeon pystyyn. Herkkyytensä takia tamma vaatiikin pehmeä kätisen ja pohkeisen ratsastajan eikä näin ollen sovellukaan aivan aloittelijoiden tai pikkulasten ratsuksi. Oikeissa käsissä Kitty on hyvin miellyttämisenhaluinen ratsu ja vastaa ratsastajansa pienimpäänkin painopisteen muutokseen välittömästi. Tammalla on lisäksi elastiset ja ilmavat askellajit, joissa ei tosin ole kaikista mukavinta istua. Kitty yrittää aina parhaansa ratsastajansa hyväksi, mutta tarvitsee kunnollisen lämmittelyn yltääkseen parhaimpaansa eikä esimerkiksi pienten volttien tekemisestä tule yhtään mitään ellei tammaa ole taivuteltu jo alkulämmittelyn aikana runsaasti eri askellajeissa. Kunnolla lämmiteltynä Kitty on kuitenkin miellyttävä kouluratsu, jonka suoritukset yltävät kisoissakin usein ainakin kymmenen parhaan joukkoon.

i. Sundvalls Caesar ii. SP's Caspar iii. SP's Caarle
iie. SP's Matilda
ie. Sjöbergs Niki iei. And's Hjalmar
iee. Jansson Katylee
e. Blåtira Susan ei. Jägare eii. Trä Troll
eie. Förgäves Önskat
ee. Blåogd Vimpel eei. Mirakel Människa
eee. Skog Blommor

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee porrastettua koulua Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.