RUSKAMÄEN HERMÈS


@ VRL-01080
Nimi Ruskamäen Hermès "Herkku" Rekisterinumero VH15-029-0034
Rotu ratsuponi-ori (71.875%) Koulutus ko Vaativa B re 60cm
Väri & säkä rautias, 143 cm Kasvattaja Siiri K.,Ruskamäen Ponitalli
Syntynyt 01.01.2015 FIN (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu 20.02.2015
Rakenne: 6 Käynti: 3 Ravi: 4 Laukka: 3 Lisäpisteet: 1 Suku: 12
Yhteensä: 29p. KV-II

Ruskamäen Hermès saapui meille Siiri K:n omistamalta Ruskamäen ponitallilta erään Suomen vierailuni aikana. Kuulin tuolloin Siiri K:lla olevan myynnissä vanhempisukuisen ratsuponi kasvatin ja kun kerran olin Suomessa päätin soittaa Siirille ja kysäistä voisinko vierailla myytäviä varsoja katsomassa. Tämä sopi Siirille joten suuntasin autoni kohti Ruskamäen Ponitallia. Perille saavuttuani minut opastettiin varsalaitumelle, missä Siiri jo odottelikin minua. Tarkkaillessani kolmea lumessa peuhaavaa varsaa Siiri kertoi minulle samalla kustakin varsasta ja sen suvusta. Siirin tultua viimeisen varsan kohdalle, joka oli kahdesta new forest varsasta poiketen ratsuponi en voinut olla huokaisematta ihastuksesta Siirin selostuksen jälkeen. Oriilla oli nimittäin ihailemiani Väinölän ja Poniniemen kasvatteja suvussaan eikä se ollut myöskään pöllömmän näköinen joten päätin tehdä siitä tarjouksen. Tarjoukseni kuultuaan Siiri nyökkäsi hyväksyvästi ja siirryimme toimistoon allekirjoittamaan tarvittavat paperit, minkä jälkeen komea orivarsa lastattiin traileriin, jonka olin tuonut mukanani kaiken varalta.

Luonteeltaan Herkku on hyvin rauhallinen, mutta samanaikaisesti myös pohjattoman utelias. Tämän oriin karsinan ovea ei paranekaan jättää auki, sillä se kyllä lähtee omille tutkimusretkilleen heti tilaisuuden tullen. Herkun pohjattoman uteliaisuuden takia se tuleekin sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi, sillä oriin mielipuuhiin kuuluu paitsi karsinan avoimesta ovesta karkaaminen myös hoitotoimenpiteisiin käytettävien välineiden maisteleminen heti kun silmä välttää. Harjauksesta tämä ori ei pahemmin pidä. Se kun viettäisi mieluummin aikansa ulkona liikkuen kuin karsinassa puunattavana. Ori kyllä seisoo nätisti aloillaa harjauksen ajan, mutta harjaus tulisi silti hoitaa nopeasti ennen kuin oria alkaa turhan paljon kiinnostaa harjapakin sisällön levittäminen ympäri karsinaa. Varusteita laitettaessa Herkkua saa olla aina komentamassa. Oriille kun tulee tulenpalava kiire päästä ulos heti kun se näkee vain vilauksenkaan satulasta eikä se näin ollen oikein tahtoisi nahoissaan pysyä. Talutettaessa Herkku on aina menossa ja sitä saa välillä kyllä nykäistä napakamminkin riimunnarusta oriin unohtaessa, ettei se narun toisessa päässä oleva ihminen välttämättä aina pysy herran menossa mukana. Muita hevosia ori kohtelee kylmänviileästi ja pysytteleekin mieluummin omissaoloissaan.

Ratsastettaessa Herkku on hyvin energinen, mutta pysyy kuitenkin hyvin ratsastajansa käsissä. Oriin askelluksessa tosin on sellaista lennokkuutta ja energisyyttä mitä ei pieneltä ponilta odottaisi. Herkun ehdotonta bravuuria ovatkin lisäykset, joissa se saa esitellä askeltensa lennokkuutta oikein kunnolla. Tottelevainen oripoika on muutenkin kuin askeltensa puolesta mainio kouluratsu, sillä ori on myös herkkä avuille ja reagoi ratsastajansa pienimpäänkin pohje-tai ohjasapuun. Ihan lasten ratsu Herkku ei kuitenkaan ole, sillä ori odottaa saavansa ratsastajaltaan täsmälliset avut eikä voi sietää selässään hilluvia epävarmoja aloittelijoita. Kokeneissa käsissä ori kuitenkin kulkee kuin unelma tehden kaiken mitä ratsastaja siltä vain pyytää. Maastossa Herkku on vähän säpsy, mutta pysyy kyllä käsissä mikäli ratsastaja vain pysyy rauhallisena tilanteessa kuin tilanteessa.

i. Väinölän Valentino
KTK I
rp(78.125%)
ii. Väinölän Emporio
KRJ I,YLA II
rp (56.25%)
iii. Armani
KRJ II
rp (50%)
iie. Miss Dior
KTK II,KRJ I,YLA II
rp (62.50%)
ie. Freya of Yeneva
NF
iei. Nefertari's Fisherman
VIR MVA Ch,KTK III,YLA II
NF
iee. Rocksteady's Fiona
NFL II
NF
e. Ruskamäen Númirië
rp (65.625%)
ei. Poniniemen Númenor
KTK II,KRJ I
wpb (56.25%)
eii. Huckleberry-Finn
KRJ II,VWY III
wpb (62.50%)
eie. Côte d'Azur
wpb (50%)
ee. Väinölän Olympié
rp (75%)
eei. Armani
KRJ II
rp (50%)
eee. Katinka II
KRJ II
NF

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.