SENATOR CHAPIE KTK III


@ Lucchetti Ranch

Nimi Senator Chapie "Saku" Rekisterinumero VH14-011-0369
Rotu hannover-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä tummanpunarautias, 169 cm Kasvattaja marya,Thesrouce
Syntynyt 14.08.2007 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 20.05.2016
18 + 16 + 18 + 17 = 69p. KTK-III

Yleisesti Saku on kiltti ja rauhallinen, mutta kyllä siitäkin orimaisuutta löytyy tarvittaessa. Etsiskelin orilleni Sweet Sensation tammaa, josta haluaisin jättää itselleni varsan. Kun näin Ganessias Caritan ensimmäistä kertaa kouluradoilla, tamma teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Myöhemmin kyselin neidin omistajalta kävisikö astustus ja kyllähän se kävi. Elokuun puolessavälissä syntyi sitten komea ori varsa, joka matkasi Chileen vieroituksen jälkeen. Tulevaisuudessa tulemme orin kanssa kiertelemään pääasiassa kouluratojen lisäksi näyttelykehiä.

Hoidettaessa Saku on rauhallinen, vaikka saattaakin välillä kiukutella. Ulkona hoidettaessa ori pitää hieman meteliä itsestään, vaikka seisookin kauniisti paikallaan. Karsinassa hoidettaessa herra on katselee uteliaasti hoitajansa toimenpiteitä. Harjattaessa ori käyttäytyy kaikinpuolin mallikkaasti eikä turhia hötky. Ruokittaessa herra kuikuilee malttamattomana karsinansa oven yli eikä jaksaisi odottaa omaa vuoroaan. Suitsittaessa Saku ottaa kuolaimet kiltisti suuhunsa, kunhan ne vain eivät ole kylmät. Satuloitaessa ori näyttelee vähän hampaitaan vyötä kiristettäessä, muttei tee varsinaisesti mitään. Eläinlääkärillle herra uhittelee aluksi, mutta asettuu vähän myöhemmin. Kengitettäessä ori on hiukan hermostunut, mutta seisoo silti kiltisti aloillaan.

Taluttaessa Saku ei pidä mitään kiirettä vaan tulee kiltisti taluttajansa vierellä. Vaikka ori yleensä käyttäytyykin mallikelpoisesti niin silti se vaatii kokeneen käsittelijän. Maastossa talutettaessa herra on innoissaan eikä aina haluaisi pysyä nahoissaan. Tarhalle mentäessä ori seuraa taluttajaansa rauhallisesti perässä eikä turhia hötkyile. Toisten orien seurassa Saku on melko levoton, sillä näillä on taipumusta hieman kiusoitella sitä. Kuitenkin herra tulee mainiosti toimeen Tsaikowski Imperan kanssa ja ne ovatkin lähes erottamattomat kaverukset. Tammojen lähettyvillä ori käyttäytyy kuin aito herrasmies eikä koskaan machoile. Nuorten ja varsojen seurassa herra saattaa äksyillä, jos nämä tulevat liian lähelle. Maneesissa ja kentällä talutettaessa Saku on maltillinen eikä turhia hötkyile. Juoksutettaessa ori ottaa rauhallisesti ja tottelee juoksuttajansa ohjeita säntillisesti. Lastattaessa herra astelee traileriin kuin se olisi jokapäiväistä puuhaa.

Ratsastaessa Saku tuppaa olemaan sangen malttamaton, joten siinä onkin välillä pitelemistä. Ori vaatii rauhallisen ja tarkan ratsastajan, joka ei turhista hermostu. Herran askellajit ovat sangen näyttävät ja ilmavat, joten ainakin niistä löytyy lennokkuutta, jos ei muuta. Koulua mentäessä ori uhkuu menohaluja ja siinä onkin välillä pidättelemistä. Perusasiat Saku taitaa hyvin joskin väistöissä olisi parantamisen varaa. Esteillä ori on melko epävarma, joten orin ratsastajan tulee auttaa herraa. Jos ratsastaja epäröi ennen estettä niin herrahan kieltää melkein varmasti. Maastossa ori on innoissaan, mutta pysyy kuitenkin hyvin käsissä. Saku ei maastossa myöskään säiky helposti, joten sillä voivat mennä hieman kokemattomammatkin. Maastoesteillä herralla ei paljon hypätä, vaikka kapasiteettia niillekkin olisi. Maastoesteillä ori on aikamoinen jännittäjä eikä välttämättä kaikkein varovaisempia hyppääjiä. Vedestä herra ei juuri välitä, vaikka saattaakin välillä suhtautua pesemiseen sangen happamasti.

Kisoissa Saku on rauhallinen eikä turhia hätäile. Kilpailualueella ori katselee kiinnostuneena ympärilleen, muttei stressaa turhia. Tallialueella herra on välillä suorastaan apaattisen näköinen eikä juuri jaksa kiinnostua mistään. Muiden hevosten lähettyvillä ori katselee näitä arvioivasti, muttei kiinnitä muihin sen kummempaa huomiota. Lämmiteltäessää herra on laiskahko ja vaatiikin jonkinverran herättelyä. Portilla vuoroaan odottaessa ori ei tahtoisi pysyä nahoissaan. Kouluradalla Saku on todella innostuneen oloinen ja näyttää parasta osaamistaan. Ori rakastaa esiintymistä ja onkin ehdottomasti yksi yleisön lemmikeistä. Esteradalla herra on laiskahko ja vaatii ratsastajaltaan paljon työtä, että yltäisi parhaimpaansa. Maastoradalla ori on maltillinen eikä hätiköi turhia. Palkintojen jaossa herra ei aina jaksaisi seistä paikoillaan. Kunniakierroksen ori menee hallitusti ja tyylikkäästi.

i. Sweet Sensation
KTK III,KRJ III,YLA III
ii. Crazy Dream iii. Featsure's Lonely
iie. Miss Hopefull
ie. Lady Bag iei. Winston Q
iee. Butterfly Thinker
e. Ganessias Carita
Ch,KRJ II,YLA III
ei. Carismo I eii. Colofeum
eie. Pamina
ee. Gabriella eei. Garamond
eee. Waleska

20.12.2015 fwb-o Sebastian v.d. Zelos om. Zelos
01.03.2017 hann-t Sparkletini D'or om. indy VRL-06701

NJ
25.03.2016 Gestüt Westfeld lk 02: Puoliveriorit 02/12 irtoSERT
11.04.2016 Rosenhof lk 02: Puoliveriorit 01/12 BIS5,MVA-SERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa
Warning: file_get_contents(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /home/mindless/public_html/yksityiset/h/SenatorChapie.php on line 122

Warning: file_get_contents(http://www.virtuaalihevoset.net/?rajapinta/ominaisuuspisteet.html?vh=VH14-011-0369): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/mindless/public_html/yksityiset/h/SenatorChapie.php on line 122
Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

VALMENNUKSET

25.07.2015 Kouluvalmennus
Orien ryhmässä oli tällä kertaa mukana hyvin tasokkaita ratsukkoja, joten pääsimme tekemään niin kokoavaa työskentelyä ravissa piaffen ja passagen harjoitteluna sekä lisäksi hiomaan laukanvaihtoja jokaisella askeleella. Lopuksi kävimme läpi vielä piruetin ratsastamista. Päivän ohjelma ei siis ollut mikään helppo paketti, mutta ratsastajat selvisivät annetuista tehtävistä pääsääntöisesti hyvin.

Tuulian ja Sakun yhteistyö sujui loistavasti läpi koko valmennuksen ja ratsukosta selvästi näki, että yhteistyötä takana oli jo paljon. Niin Tuulialla olikin hyvin hallussa Sakun ratsastaminen, vaikka orilla olikin vähän taipumusta hätäilyyn. Erityisesti piaffe ja passagepätkissä, jotka vaativat hyvää kokoamista, Saku olisi halunnut kaahottaa pois alta, joten käskinkin Tuulian keskittyä istumaan orin selässä mahdollisimman raskaasti ja miettimään orin kokoamista ja jarruttamista istunnan kautta. Näin Saku ei jäänyt vain juoksemaan ohjaa vasten, vaan joutui oikeasti kokoamaan itsensä.
Valmentaja Otterley Wilson
Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.