VIR MVA CH SEVERUS VON LARK KTK II


@ Hengstenstation van Uytert

Nimi Severus von Lark "Sepe" Rekisterinumero VH15-013-0053
Rotu oldenburg-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä ruunikko, 171 cm Kasvattaja Amanda,Alondra
Syntynyt 28.02.2015 (5v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

VIR MVA Ch-arvonimi myönnetty 27.06.2016

Kantakirjattu 15.06.2015
19 + 18 + 17 + 17 = 71 p. KTK-II

Severus von Lark tuli meille Alondran helmikuisesta kasvattimyynnistä. Myynnissä oli jo syntyneiden kasvattien lisäksi myös varattavissa olevia kasvatteja, jotka syntyisivät vasta myöhemmin helmikuun aikana. Kiinnitin huomioni varattavissa olevaan oldenburg varsaan, jonka isä oli kantakirjassa I-palkinnolla oleva Kieferhof Severin. Kasvattaja suostui varaamaan varsan minulle, sillä ehdolla, että käyttäisin tulevan varsan kantakirjassa kunhan sille ensin karttuisi hieman ikää. Suostuin ehtoon ja niinpä laitoimme vielä syntymättömän varsan kauppakirjat allekirjoitusta vaille valmiiksi. Helmikuun viimeisenä päivänä maailmaan sitten putkahti raudikko orivarsa, joka sai nimekseen Severus von Lark Harry Potterissa esiintyvän taikajuoma professorin mukaan.

Luonteeltaan Sepe on oikea herrasmies eikä lainkaan lempinimensä esikuvan Sepe Suden kaltainen. Tosin, vaikka Sepe onkin hyvin kiltti ei se silti ole aivan täydellisyyden perikuva luonteeltaan. Herralla on nimittäin taipumusta puun puremiseen minkä takia herran karsinan yläreunat onkin päällystetty rautalevyillä tämän tavan ehkäisemiseksi. Harjattaessa Sepe kuitenkin käyttäytyy kuin aito herrasmies eikä vaikeuta hoitajansa askareita millään tavalla. Varusteet ori antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Sepe saattaa hieman flirttailla vastaan tuleville tammoille, mutta seuraa muutoin kiltisti taluttajansa perässä. Muiden hevosten seurassa ori käyttäytyy aina asiallisesti eikä ryhdy minkäänlaisiin hullutuksiin.

Ratsastettaessa Sepe on hyvin kuuliainen ja mukautuvainan ja toimiikin hyvin niin kokeneen kuin hieman kokemattomammankin ratsastajan käsissä. Aivan aloittelijoille ori ei kuitenkaan ratsuksi sovellu, sillä se edellyttää ratsastajaltaan varmaa ja johdonmukaista käsittelyä. Varman ratsastajan käsissä Sepe kuitenkin kulkee moitteettomasti muodossa totellen ratsastajansa pienimpiäkin apuja. Oriin askellus on hyvin pehmeää ja eleganttia. Sepen ravi on erityisen näyttävää ja se kerääkin ravistaan aina korkeat pinnat koulutuomareilta. Kouluratsastus on muutenkin se Sepen juttu ja ori tuntuu vain nauttivayn päästessään vääntämään vaativia koulukuvioita. Erityisen hyvin ori selviytyy laukanvaihdoista, jotka se hoitaa kellontarkkuudella.

i. Kieferhof Severin
KTK I
ii. Kieferhof Sigmund iii. Shambles
iie. Kieferhof Ottilie
ie. Kieferhof Laxmi iei. Lancelot II
iee. Hadley
e. Northward Belerian
Ch,KTK II
ei. Maximilian eii. Léon
eie. Agilo
ee. Berendina eei. Gudmund
eee. Aslaug

02.07.2015 old-t Delacour von Gateaway om. Ratsutila Gateaway

NJ
27.07.2015 Oldfinion Dressage lk 03: Oldenburg orit 02/05 irtoSERT
06.08.2015 Ponitila Adina lk 03: Oldenburg oriit 01/09 BIS5,MVA-SERT
06.12.2015 Oldfinion Dressage lk 01: Oldenburg orit 01/08 BIS5,MVA-SERT
10.04.2016 Oldfinion Dressage lk 03: Oldenburg orit 03/08 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.