SHAHDEE DEI


@ tallin omaisuutta

Nimi Shahdee Dei "Saana" Rekisterinumero VH16-017-0201
Rotu shetlanninponi-tamma Koulutus vvj Vaativa
Väri & säkä musta, 94 cm Kasvattaja Leandra,Virtuaalitalli Dei
Syntynyt 30.08.2015 (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Shahdee Dei tuli Gateawayhin virtuaalitalli Deistä tilausvarsana yhdessä kuuden muun varsan kanssa syyskuussa 2015. Minulla ei ennestään ollut virtuaalitalli Deistä kasvattia, joten kun minulle sattui tilaisuus saada Deistä tilausvarsaa tartuin oitis tilaisuuteen. Innostuin ehkä hiukan liikaa, sillä päädyin pyytämään varsaa peräti seitsemästä yhdistelmästä, joista kolmessa isäoriina toimi oma orini. Shahdee Dein vanhemmiksi valikoituivat Dein omat kasvatit Dante Dei ja Sheteaser Dei, joiden sukulaiset olivat melkein kaikki laatuarvosteluissa palkittuja tai näyttelyissä menestyneitä. Olin salaa toivonut raudikkoa varsaa tästä yhdistelmästä, mutten suuremmin pettynyt, vaikka Sheteaser Dei pyöräyttikin maailmaan mustan tammavarsan, joka sai nimekseen Shahdee Dei.

Luonteeltaan Saana on isänsä tavoin hyvin energinen ja sen lempipuuhiin kuuluukin karsinasta ja tarhasta karkailu. Saana ei tule läpi sähköaidan langoista vaan ryömii alimman langan ali, mikäli alinta lankaa ei ole vedetty tarpeeksi alas. Siinä sitten onkin koko tallin väki yrittämässä pyydystää karkulaista, kunnes se kyllästyttyään hippaleikkiin antaa ottaa itsensä kiinni. Karsinasta tamma ei karkaile mikäli sen oven muistaa kaikkina aikoina pitää kiinni, sillä neiti ei ole mikään lukkoseppä eikä näin ollen osaa avata alkeellisintakaan lukkoa. Hoitotoimenpiteitä tehtäessä tamma kannattaa sitoa tiukasti kiinni, mikäli haluaa välttämättä pitää karsinan oven auki hoitotoimenpiteiden suorittamisen ajan, sillä kiinnisitomatta neiti karkaa oitis avoimesta karsinan ovesta, minkä jälkeen leikitään taas hippaleikkiä tallin käytävällä. Harjauksesta tamma kyllä nauttii, muttei voi välillä vastustaa kiusausta nappaista harja hoitajansa kädestä. Saana kuitenkin antaa harjan melko nopeasti takaisin, mikäli sille tarjoaa jonkin herkkupalan kuten porkkanan. Valjaat Saana antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa tamma haluaisi päättää mihin suuntaan mennään, mutta kun sille näyttää kuka määrrää, seuraa tamma loppujenlopuksi kuuliaisesti taluttajansa perässä. Muiden hevosten seurassa tamma käyttäytyy asiallisesti eikä aiheuta ongelmia.

Ajettaessa Saana on täynnä virtaa ja siinä onkin pitelemistä. Tammalle eivät aina mene puolipidätteet kunnolla läpi ellei pidätteiden käyttöä aloita jo alkulämmittelyn aikana. Saana vaatiikin napakan ja osaavan ohjastajan, joka näyttää tammalle kuka määrää eikä säiky aivan pienistä, jos tamma päättää testata ajajaansa reittejä oikomalla tai säikkymällä kulmista. Kouluradalla Saana on ehdottomasti parhaimmillaan ja nauttii saadessaan esiintyä suuren yleisön edessä. Tarkkuuskokeessa tamma yrittää aina parhaansa ja onkin yksi huolellisimmista poneista mitä tiedän. Saanaa ei täydy pahemmin ohjata porttien keskeltä, sillä se osaa kyllä itsekin mennä porttien keskeltä, joten ohjaajan täytyy ainoastaan ohjastaa tamma oikeaa reittiä eri porttien läpi. Kestävyyskokeessa tamma kyllä yrittää parhaansa, muttei ole etenkään sateisella kelillä aivan parhaimmillaan, mikä johtaa siihen, että tamma sijoittuu usein keskikastin paikkeille.

i. Dante Dei
VIR MVA Ch,KTK II,YLA II
ii. Danes v. Missway
VIR MVA Ch,KTK III,KRJ III
iii. Vaapukan Chover
Ch,YLA III
iie. Danise v. Raad
VIR MVA Ch,KTK I,KRJ II,YLA II
ie. Lacrisia Ulrika
VIR MVA Ch, KTK I, VVJ I,YLA I
iei. CW Balmyard
YLA I
iee. CW Almond Joy
YLA III
e. Sheteaser Dei
VIR MVA Ch
ei. Flash's Cadence
VIR MVA Ch,KTK III,VVJ II,YLA I
eii. Celebrin Gaur
eie. CW Nettle
ee. CW She Spider
VIR MVA Ch,KTK II,VVJ I
eei. CW Downthe Island
VVJ I
eee. MH Count On Me

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Valjakkoajossa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.