SHARON DE POEMÉ


© Beate Langels

Nimi Sharon de Poemé "Sara" Rekisterinumero VH14-021-0523
Rotu trakehner-tamma Koulutus ko Intermediate II
Väri & säkä rautias, 168 cm Kasvattaja Kerppa,Poem's Warmbloods
Syntynyt 20.10.2014 (3v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Sharon de Poemé saapui Gateawayhin samaan aikaan yhdessä Hercules de Poemén kanssa Poem's Warmbloodsista. Minulla oli jo ennestään tarpeeksi kouluhevosia törmätessäni Sharoniin Kerpan myynti-ilmoituksessa M: puoliverisiä. Hetken harkittuani tämän tamman upeat sukulinjat veivät voiton päätöksestäni olla ostamatta yhtään enempää kouluhevosia talliin. Mieheni kuullessa, että olin taas ostamassa yhtä uutta koulupainotteista hevosta hän pudisteli päätään sanoen "Taasko sun on pakko hankkia uusia koni ja etenkin koulukoni, joita talli pursuaa yli äyräiden". Myönsin olevani samaa mieltä, että meillä oli kouluhevosia ihan liikaa, mutta totesin heti perään, että hyvä sukuinen hevonen kannattaa aina ostaa talliin painotuksesta riippumatta jo pelkän hevosen siitosarvon takia. Mieheni asteli pois huoneesta jupisten itsekseen minun tarttuessani puhelimeen soittaakseni Sharonin kasvattajalle käytännönjärjestelyistä. Hetken juteltuamme sovimme, että Sharon lennätettäisiin Hollantiin yhdessä Herculeksen ja Amalinan kanssa Halloweenina.

Sharonissa tuppaa olemaan hieman diivan vikaa, mikä tosin tulee esille lähinnä sateisilla keleillä. Kuivalla kelillä tamma on puolestaan hyvin kiltti käsiteltävä eikä lainkaan diivamanainen. Sharon antaa tehdä useimmat hoitotoimenpiteet kaikessa rauhassa, mutta eläinlääkärin vierailuista tamma ei pidä etenkään jos näkee piikin eläinlääkärin kädessä. Piikin nähdessään Sara saa lähestulkoon totaalisen hepulin ja sitä pitelemään tarvitaankin kaksi ihmistä, mikäli haluaa saada rokotteen annetuksi tai verikokeen otetuksi. Harjaamisesta Sara kyllä pitää kunhan hoitaja vain ei rupea harjaamaan vastakarvaan, jolloin tamman muuten niin siistissä järjestyksessä oleva turkki menee epäjärjestykseen. Sotkuista turkkia Sara taas ei voi sietää, sillä tammalle on tärkeää olla aina tiptop kunnossa oltiin sitten kotona tai kilpailuissa. Varusteet Sara antaa laittaa ilman suurempia ongelmia ainakin yleensä, mutta yritäpä tarjota neidille kylmiä kuolaimia tai riuhtaista satulavyö kerralla kireäksi. Siitä tamma saa syyn esitellä hampaitaan tai mahdollisesti jopa potkaista. Talutettaessa Sara seuraa taluttajaansa kiltisti kaikkialle ellei sitten ole sadekeli. Sadekelillä tammaa ei meinaan saa ulos tallinovesta sitten millään ja vesilätäköidenkin läheisyydessä sateen jälkeen tamma tekee aina stopin ja sitä saakin aina maanitella ennnen kuin neiti suostuu kiertämään lätäkön, jotta matkaa päästään jatkamaan. Muiden hevosten seurassa Sara on oikea diplomaatti ja onkin aina ensimmäisenä paikalla tappelun sattuessa. Ei tosin riidanhaastajana tai tappelijana vaan sovittelijana.

Sara on hyvin valikoiva ratsastajansa suhteen eikä kelpuutakaan selkäänsä aivan ketä tahansa. Neidin ratsastajalla tulee olla paitsi pehmeät kädet myös pehmeät pohjeavut. Sara kun on erittäin herkkä avuille eikä voi sietää kovin voimakkaita apuja. Mikäli joku nyt sattuisi käyttämään Saran kanssa turhan voimakkaita apuja tamma saa hyvän syyn esittää pukkisarjan, joka saisi villeimmänkin rodeohevosen vihreäksi kateudesta. Oikean ratsastajan kanssa tamma toimii kuin ajatus suorittaen siltä pyydetyt liikkeet täydellisyyttä hipoen. Saran elegantti olemus ja näyttävät askellajit tekevätkin siitä miltei täydellisen kouluratsun. Tamma onkin kuin kotonaan kouluaitojen sisäpuolella ja suoriutuu vaikeimmistakin koululiikkeistä moitteita. Tosin huonoina päivinään Sara ei ole sitä kaikkein yhteistyökykyisintä sorttia, jolloin sen kanssa saakin tapella ihan tosissaan ennenkuin neiti tekee mitä siltä pyydetään. Saran ehdottomiin vahvuuksiin lukeutuvat siirtymiset passagesta piaffeen kun taas laukassa tehtävät sulkutaivutukset tuottavat tammalle vaikeuksia ellei sitä ole lämmitelty kunnolla. Maastossa Sara on oikea hienohelma eikä muuten varmasti astele vesilätäkön yli. Mikäli tiellä tai polulla sattuisi tulemaan vesilätäkkö vastaan tamma kiertää sen niin kaukaa kuin mahdollista ratsastajansa mielipiteistä piittaamatta.

i. Jailhouse de Poemé ii. Jailbird Celt iii. Broderick Yave
VIR MVA Ch
iie. Primal Scream FAB5
ie. Dreamie de Poemé iei. Poem's Ipanema
YLA II
iee. Utopie de Poemé
e. Sarah de Poemé ei. Deviated Case eii. Dead! Rowland
eie. Icarda Rox
KRJ II,YLA II
ee. Sandrine de Poemé
YLA II
eei. Mental Circus SIN
eee. Saphire WL

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.