SHOCKSTAR SIN


@ Anke Boersma

Nimi Shockstar SIN "Shokki" Rekisterinumero VH03-044-5872
Rotu holstein-ori Koulutus ko Intermediate II
Väri & säkä tummanruunikko, 169 cm Kasvattaja Sonoko D,Evergrey
Syntynyt 20.10.2006 (11v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Yleisesti Shokki ei ole lainkaan nimensä veroinen vaan oikein säyseä tapaus oriksi. Tosin kyllä herra osaa välillä olla oikein pirullinenkin etenkin, jos orin käsittelijä ei heti ensimmäiseksi näytä sille kaapin paikkaa. Tämä ori on osoittautunut myös tavattomaksi hienohelmaksi, joka ei takuulla astu jalallakaan kuralammikkoon. Tähän oriin en aivan välittömästi ihastunut, mutta nähtyäni sen sukutaulun en voinut vastustaa kiusausta. Koeratsastuksen jälkeen olin aivan varma orin ostosta ja niin Shokki sitten lähtikin mukaani. Tulevaisuudessa odotamme orilta suuria kouluratsastuksen parissa.

Hoidettaessa Shokki on kiltti, joskin aika vekkuli oripoika. Tämän pojan kanssa ei aika takuulla käykään tylsäksi. Ulkona hoidettaessa herra on kiltisti, vaikka saattaakin välillä liikahdella levottomasti. Karsinassa hoidettaessa ori seisoo kauniisti paikoillaan mitä nyt välillä saattaa leikkisästi nappaista hoitajaansa hihasta. Harjattaessa Shokki nostaa kamalan metelin, jos sen karvapeitteiseen jää ainuttakaan tahraa. Ruokittaessa herra on todella täsmällinen ja katsookin paheksuvasti, jos ruoka tulee vähänkin myöhässä. Suitsittaessa ori ei aina ota kuolaimia aivan vapaaehtoisesti suuhunsa, vaikka yleensä ottaakin kuolaimet nätisti suuhunsa ilman vastusteluja. Satuloitaessa herra aina vähän kenkkuilee, mutta tiukalla komennuksella sekin saadaan palautettua ruotuun. Eläinlääkärille Shokki on nimensä mukaisesti oikea kiusankappale, jonka hoitaminen onkin hieman hankalampaa. Kengitetteässe orista on hauska nojailla koko painollaan kengittäjää vasten, mutta jos tämä ei tästä hätkähdä niin ori lopettaa nojailun vähän ajan kuluttua.

Taluttaessa Shokki seuraa kiltisti taluttajansa perässä. Maastossa talutettaessa ori on aika epävarma etenkin, kun mennään jotain reittiä ensimmäistä kertaa. Tarhalle mentäessä herra pysyy kuitenkin suht rauhallisena, vaikka saattaakin hieman tanssahdella. Toisten orien seurassa Shokki on melko arka ja pysytteleekin mieluusti näistä vähän kauempana. Tammojen lähettyvillä herra tuppaa aina esittelemään itseään, minkä takia saakin näiltä usein huvittenuita katseita osakseen. Nuorten ja varsojen seurassa ori sitä vastoin ei viihdy ja kartteleekin näiden seuraa. Maneesissa ja kentällä talutettaessa herra sähläilee jonkin verran, vaikka pysyykin ihan nätisti käsissä. Juoksutettaessa orin on aina pakko saada ensin purkaa ylimääräiset höyryt ulos ja sitten vasta jaksetaan keskittyä itse tekemiseen. Lastattaessa herra temppuilee aina aluksi ikään kuin traileri olisi jonkinlainen peto, mutta suostuu kyllä lopulta menemään traileriin nätisti.

Ratsastaessa Shokki ei ole siitä helpoimmasta päästä ja vaatiikin jämäkän ratsastajan. Ori on todella herkkä kyljistään ja suustaan eikä siedä yhtään ylimääräistä suusta vetämistä tai kylkiin potkimista. Herra omaa kuitenkin todella näyttävät liikkeet, joissa on pituutta vaikka muille jakaa. Koulua mentäessä Shokki myötäilee ratsastajansa jokaista liikettä ja sopiikin sen takia erittäin hyvin hieman vaativammalle ratsastajalle. Ori taitaa perusasiat oikein mainiosti, vaikka saattaakin välillä olla niiden suhteen huolimaton. Esteillä herra on sitävastoin patalaiska eikä siihen tahtoisi oikein millään saada lisää vauhtia. Orille kun esteiden hyppiminen tuntuu olevan täysin yhdentekevää, vaikkakin kapasiteettia orilta löytyisi tähänkin lajiin. Maastossa Shokki on aika säikky eikä sen kanssa olekaan turvallista lähteä yksin maastoon. Maastoesteillä herra on hieman pirteämpi kuin rataesteillä, mutta ei kuitenkaan erityisemmin osoita innostumisen merkkejä. Vesi on orille yhdentekevää, joskin talvisin ori kammoksuu ajatustakin pesusta.

Kisoissa Shokki on hermostunut ja pyörii alituiseen ympäriinsä. Kilpailualueella ori pitää aika mekkalaa eikä kellekään jää epäselväksi missäpäin aluetta tämä herra on menossa. Tallialueella ori tanssahtelee levottomasti, mutta pysyy kuitenkin käsissä. Muiden hevosten lähettyvillä herra näyttelee hampaitaan, muttei kuitenkaan potki tai vastaavaa. Lämmiteltäessä Shokki on levoton, kun ympärillä on niin paljon muuta väkeä sähläämässä. Portilla vuoroaan odottaessa herra tanssahtelee levottomasti eikä tahtoisi millään asettua. Kouluradalla ori suorastaan loistaa, kun saa tilaisuuden näyttää parasta osaamistaan. Palkintojen jaossa Shokki on aika rauhallinen, mitä nyt saattaa säikkyä, jos kuuluu joitain äkkinäisiä ääniä. Kunniakierroksella ori on hieman tahmea eikä oikein tahtoisi innostua ajatuksesta.

i. Corleanos PK ii. Conderzione iii. Kennrick
iie. Louisandra
ie. Fioleena iei. Fergussos
iee. Esmega
e. Suntanzer PASS
KRJ I
ei. Rubinstern
KRJ III,YLA III
eii. Rubinstein
eie. Dalstern
ee. Rosentanzer
KRJ IV
eei. Waltanzer
eee. Rosen Noir

15.08.2014 holst-t Silverbrand Rosaniline om. Rim
09.08.2015 holst-o Deathstar Fair om. dookie

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissaKouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.