SILVERLODE ARGUSSON


@ Roshoeve

Nimi Silverlode Argusson "Aku" Rekisterinumero VH15-031-0409
Rotu suomalainen puoliverinen-ori Koulutus re 160cm
Väri & säkä ruunikko, 170 cm Kasvattaja Natalia,Silverlode
Syntynyt 09.01.2015 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Silverlode Argusson tuli meille esteratsuja kasvattavalta Silverloden tallilta tammikuun lopulla vuonna 2015 ollessaan jo 2-vuotias. Satuin tuolloin eräänä iltana selailemaan usein käymääni foorumia vielä ennen nukkumaanmenoa kun törmäsin Silverloden tammikuiseen kasvattimyyntiin. Minulla oli tallissa jo pari hyvin kilpauransa aloittanutta silverlodelaista, joten ajattelin vilkaista, josko tallin tämänkertaisesta kasvattimyynnistä löytyisi jotain kiinnostavaa.¨Heti avattuani myyntitopikin aloin tuskailla miten ihmeessä osaisin rajata myytävänä olevista varsoista vain pariin kiinnostavaan. Loppujen lopuksi joukosta valikoitui kaksi orivarsaa, joiden vanhempien jälkeläisiä minulla ei vielä tallissa ollut. Argussonin sukutaulusta löytyi skurvashilaisten ohella myös sololaisia, joten ori oli minulle itsestään selvä valinta, sillä olin jo kauan ihaillut molempien tallien hevosia kateellisena.¨Allekirjoitettuani molempien nuorten orien kauppakirjat varsojen kasvattaja Natalia ajoi nuorukaiset lentokentälle, mistä ne lennätettiin seuraavalla rahtilennolla Hollantiin.

Aku on luonteeltaan aivan yhtä menevä ja eloisa kun esikuvansakin jonka mukaan ori on lempinimensä saanut. Ori on oikea säheltäjä ja se myös työntää turpansa sellaisiin paikkoihin joihin sen ei pitäisi. Aku olisi mös viisainta sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi, sillä muuten se on tutkimassa mitä milloinkin. Ori ei ainoastaan tutki harjapakin sisältöä ja levittele sitä ympäriinsä, mutta sitä kiinnostavat myös hoitajan taskussa olevat herkkupalat ja se osoittaakin äänekkäästi mieltään mikäli sille ei ole muistettu tuoda jotain hyvää. Varusteet Aku antaa yleensä laittaa muute ongelmitta, mutta suojia voi olla vaikea saada oriin jalkoihin sen liikkuessa jatkuvasti. Taluettaessa ori on häslä ja pomppiikin vähän sinne sun tänne, muttei kuitenkaan lähde käsistä edes tammojen lähettyvillä. Muiden hevosten kanssa Aku haluaisi vain leikkiä eikä oikein ymmärrä, ettei kaikista hevosista ole sille leikkikavereiksi.

Ratsastettaessa Aku on vähän sählä ja kokoajan säätämässä jotain omaa mikäli ratsastaja ei pysy tarkkana. Aku tarvitseekin rauhallisen ratsastajan, joka osaa pitää myös oriin keskittymisen työnteossa. Akun huomio kun tuppaa helposti herpaantumaan ympärillä tapahtuviin asioihin. Ratsastajaansa Aku kyllä kuuntelee hyvin, mutta oriin huomion pitämiseksi työnteossa tarvitaan paljon vaihtelevia harjoituksia. Aku kun pitkästyy helposti, mikäli samaa harjoitetta toistetaan koko treeni kerran läpi, jolloin sen huomiokin herpaantuu työnteosta muualle. Hyppääjänä ori on kuitenkin erinomainen kunhan sen keskittymisen vain saa vedettyä pois kentän ympärillä tapahtuvista asioista itse esteisiin. Lähestymisen kanssa Aku on hyvin tarkka eikä hyppääkään yli mistä tahansa kulmasta. Oriin kanssa olisikin parempi tehdä hieman pidemmät tiet, jotta lähestyminen esteelle olisi varmasti se oikea. Vaikka Aku saattaa kieltää helposti ei se kuitenkaan pahemmin pudottele, sillä oikean ponnistuspaikan löydyttyä Aku kyllä venyy pituutta ja korkeutta uskomattomiin mittoihin. Uusinnoissa Aku usein häviää ajassa nopeammille hevosille, mutta tekee kuitenkin tasaisen tarkkaa työtä, millä usein sijoittuukin hyvin. Maastossa ori tuppaa olemaan hivenen vauhko ja sitä saakin olla kokoajan rauhoittelemassa.

i. Alastair PB
ERJ I
ii. Fall of Icarus PB
ERJ I
iii. Wolf Creek B17
ERJ I,YLA II
iie. Rinascita SWA
ERJ I,YLA II
ie. Serial Self-Killer PB
ERJ I
iei. Northernmost Killer PB
ERJ I,YLA III
iee. Self-Killer PB
Ch,KTK II,ERJ II
e. Peachy Apples Solo ei. Porcelain Praya
VIR MVA Ch,KTK II,ERJ I
eii. Wooshing Mangoes Solo
ERJ I,YLA II,SPL II
eie. Abbie Express
ee. Lemony Applefroster Solo eei. Bloodcraft PB
ERJ I,YLA II
eee. Lemongrass Lychee Solo
ERJ I

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.