SILVERLODE CARNEGIE


@ Gál Ildikó

Nimi Silverlode Carnegie "Kaarna" Rekisterinumero VH14-031-1168
Rotu suomalainen puoliverinen-tamma Koulutus re 160cm
Väri & säkä kimo, 168 cm Kasvattaja Natalia,Silverlode
Syntynyt 13.11.2014 (1v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Silverlode Carnegie tuli minulle samaisesta kasvattimyynnistä yhdessä kahden muun tammavarsan ja yhden orivarsan kanssa. Luettuani Silverlodessa pidettävästä kasvattien varsahuutokaupasta päätin lähteä paikanpäälle katsomaan löytyisikö sieltä jotain sopivaa. Mieheni tosin kielsi minua tulemasta takaisin täyden hevosauton kera, joten minun täytyisi miettiä tarkkaan mistä kasvateista tekisin tarjouksen. Saavuin perille Silverlodeen juuri kun ensimmäisiä varsoja oltiin esittelemässä tallin kentällä ennen huutokaupan alkua. Kustakin näkemästäni varsasta tein tarkkaan merkintöjä, jotta myöhemmin tietäisin keistä olisin mahdollissesti kiinnostunut huutokaupan aikana. Yllättävää kyllä romuluisen näköinen tammavarsa numerolla kolme sulatti sydämeni, vaikkei kyseessä tosiaankaan ollut mikään sulavalinjainen kaunotar. Itse huutokaupan aikana sain huomata, ettei lisäksene juuri kukaan muu ollut kiinnostunut romuluisesta tammavarsasta, joten sain sen suhteellisen halvalla verrattuna aikaisemmin ostamaani orivarsaan. Huutokaupan päätyttyä kävin allekirjoittamassa neljän ostamani varsan paperit sopien samalla, että varsat saisivat varttua rauhassa kasvattajansa luona kunnes ne vuoden vanhoina lennätettäisiin uuteen kotiinsa Hollantiin.

Luonteeltaan Kaarna on täysi kymppi ja onkin näin ollen yksi tallintyöntekijöiden suosikeista. Tamma ei tekisi pahaa kärpäsellekään eivätkä sitä myöskään pahemmin hetkauta pienten lasten leikit, joten tamman uskaltaa hyvin jättää kahden perheen pienimpienkin kanssa. Kaarna on myöskin hyvin sosiaalinen eikä viihdy yksin. Kaikeksi onneksi Kaarnan täytyy olla vain harvoin yksin sillä silloin kun sitä ei ole joku rapsuttelemessa jonkin tallin kissoista voi nähdä nukkuvan tamman selässä. Hoitotoimenpiteet sujuvat Kaarnan kanssa nopeasti ja jouhevasti eikä tamma kavahda edes eläinlääkäriä tai kengittäjää. Itseasiassa päinvastoin Kaarna tuntuu olevan varsin hyvää pataa tallin vakituisen eläinlääkärin ja kengittäjän kanssa. Harjattaessa neiti ei aiheuta ongelmia vaan seisoo aloillaan kiinnisitomattakin. Varusteet Kaarna antaa laittaa ilman sen kummempia ongelmia, mutta suojat olisi hyvä laittaa pikaisesti. Rauhallinen tamma kun muuttuu levottomaksi satulan ja suitset nähdessään eikä malttaisi odottaa ulos pääsyä. Talutettaesssa Kaarna seuraa hoitajaansa kiltisti eikä metkuile, vaikka saattaakin välillä pysähtyä tienpientareelle laiduntamaan. Muiden hevosten seurassa käyttäytyy yhtä rauhallisesti kuin muutenkin eikä voi sietää riidanhaastajia.

Ratsastettaessa Kaarna on kuuliaisuuden perikuva ja sen kanssa onkin aina oikea ilotyöskennellä. Välillä tuntuu siltä kuin tamma osaisi lukea ratsastajansa ajatuksia, sillä neidille riittävät vain aivan minimaaliset avut. Vanhemmiltaan Kaarna on puolestaan perinyt pehmeät ja lennokkaat askellajit, jotka ovat ratsastajalle erittäin mukavat istua. Tamman kuuliaisuuuden ja rauhallisuuden vuoksi, sillä voivat ratsastaa myös hieman kokemattomammat ratsastajat, mutta aivan aloittelijoille Kaarna ei kuitenkaan sovi etenkään esteitä hypättäessä. Esteillä neidillä on taipumusta kuumua välillä liiaksikin asti, vaikka sileällä työskenneltäessä Kaarna pysyykin aina rauhallisena. Esteillä Kaarna kuitenkin muuttuu täysin. Normaalisti niin rauhallisesta neidistä kuoriutuu oikea höyryjyrä sen nähdessä esteet, mutta kaikeksi onneksi Kaarna kuitenkin vastaa hyvin pidätteisiin. Vaikka tamma hyppääkin yli kaikesta mitä esteradalla vastaantulee pituusesteet saattavat toisinaan tuottaa tammalle vaikeuksia. Kaarna kun ei tunnu venyvän pituutta kovinkaan hyvin ja tarvitseekin pituusesteille voimakkaat avut ja paljon ohjaa. Tamma ei myöskään ole kaikista notkeimmasta päästä, minkä takia sen kanssa olisikin hyvä valita vähän pidemmät tiet esteille tiukkojen kurvien sijasta, vaikka pidempi tie veisikin vähän enemmän aikaa. Maastossa tamma on oma rauhallinen itsensä eikä pahemmin jaksa säikkyä juuri mitään paitsi ehkä täysillä ohi kaahaavaa autoa.

i. Silverlode Heartbreakers ii. Heartbreaker II
KTK I,KRJ I,ERJ I,KERJ I,YLA II
iii. Southern Smoke
iie. Heartbreaker
ie. Miss Milligan iei. Brave Heart
iee. Good Feeling
e. Castamere PB ei. Crixus
VIR MVA Ch,KTK I,ERJ I
eii. Lux Noctis
eie. Amaranthine
ee. Vamps&Wolves
KRJ I
eei. Earth/Revolt
eee. Crack The Riddle

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.