SINFUL VON GATEAWAY


@ VRL-039330

Nimi Sinful von Gateaway "Sintti" Rekisterinumero VH14-031-1208
Rotu suomalainen puoliverinen-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä ruunikko, 167 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 01.12.2014 (4v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu 20.02.2015
Rakenne: 9 Käynti: 5 Ravi: 2 Laukka: 4 Lisäpisteet: 0 Ratsastettavuus: 3 Luonne: 5 Suku: 6 p.
Yhteensä: 25p. KV-II

Sinful von Gateaway on sukutaulultaan oikea herkku ainakin niille, jotka arvostavat vanhoja sukulinjoja. Nähdessäni Ceryn tarjoavan oriaan Synd Sandor jalostukseen tiesin oitis haluavani astuttaa yhden tammoistani kyseisellä oriilla. Hetken mietittyäni sain päätettyä, että tammoistani Humanity of Romulus saisi luvan vierailla Synd Sandorin luona. Onneksi yhdistelmä sopi myös Cerylle ja niin Humanity matkusti Synd Sandorin vieraaksi oriin kotitilalle Ramonaan, missä ori sai astua tamman muutaman kerran. Humanityn palattua takaisin Hollantiin orivierailultaan ilomme oli suuri huomatessamme tamman olevan tiineenä. Joulukuun alussa vuonna 2014 Humanity sitten synnytti komean ruunikon orivarsan joka sai nimekseen Sinful von Gateaway.

Luonteeltaan tulinen Sintti on täysin rauhallisten vanhempiensa vastakohta. Sintti ei näin ollen varsinaisesti lukeudukaan tallin työntekijöiden suosikkeihin. Oriin karsinaan uskaltautuva saa aina varoa oriin teräviä hampaita tai kavioita, sillä tämä poika kyllä taitaa uhittelun jalontaidon. Määrätietoisella ja johdonmukaisella käsittelyllä Sintti osaa kuitenkin käyttäytyä, mikäli hoitaja ei anna tuumaakaan periksi, vaikka ori kuinka uhittelisi. Sintin kanssa on myös pysyttävä jatkuvasti valppaana mikäli haluaa välttää hampaanjäljet käsivarressaan, sillä ori kyllä käyttää jokaisen tilaisuuden näykkäistä hoitajaansa. Kaikkein parasta olisikin sitoa poika kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi, ettei se pääse yllättäen puraisemaan heti kun sille vähäänkään kääntää selkänsä. Sintti on herkkä kutiamaan, joten sitä saakin harjata ihan reippain ottein. Kavioiden putsaamisesta ori osaa tehdä oikean tahtojen taiston, sillä se tuntuu aina liimaavan kaviot lattiaan kun olisi aika putsata kaviot. Sinttiä saakin maanitella hyvän aikaa ennen kuin kaviot nousevat lattiasta ja silloinkin putsaus tulee tehdä pika pikaa, sillä kovin kauaa Sintti ei kavioitaan ylhäällä pidä. Varusteet Sintti sentään antaa laittaa kunnolla, vaikka kuolainten kanssa saakin aina välillä vähän tapella ennenkuin ori suostuu ottamaan ne suuhun. Talutettaessa Sintille on ehdottomasti laitettava ketju suuhun, sillä muuten ori kyllä jyrää heti tilaisuuden tullen taluttajansa yli. Ketju suussa ori kuitenkin kulkee hyvin, vaikka saattaakin yrittää riistäytyä taluttajansa otteesta, mikäli tämän huomio herpaantuu hetkeksikään. Muiden orien lähelle Sinttiä ei kannata päästää, sillä herra on aina haastamassa riitaa potkien ja purien muiden orien kanssa. Tammojen lähettyvillä Sintti taas on kuin mikäkin kasanova ja keikistelee tammoille minkä kerkiää.

Ratsastettaessa Sintti on onneksi enemmän vanhempiensa kaltainen eikä lainkaan niin tulinen kuin käsiteltäessä. Herkkä orii ei tosin ole aivan kokemattomille sopiva, mutta kokeneissa käsissä Sintti kulkee hyvin. Herkkäsuista oria ei kuitenkaan parane kiskoa suusta yhtään, sillä silloin ori esittää komean pukkisarjan, missä ei kyllä kokeneinkaan ratsastaja pysy selässä. Minimaalisiin apuihin Sintti kuitenkin vastaa halukkaasti suurella täsmällisyydellä. Ori on kuitenkin erittäin tarkka sen kanssa, että avut tulevat ratsastajalta selkeästi eikä tottele apuja, jotka ovat vain vähän sinnepäin. Sintin askellus on hyvin pehmeää ja sulavaa mikä yhdessä oriin elegantin olemuksen kanssa riittää sulattamaan ankarimmankin tuomarin sydämen. Ori onkin hyvin näyttävä ilmesdtys kouluaitojen sisäpuolella suorittaessaan vaativan tason koululiikkeitä kuin vettä vain. Tosin sulku-ja avotaivutusten kanssa ori saattaa toisinaan hieman haparoida, mutta muuten herra suoriutuu moitteettomasti kaikista GP-tason liikkeistä. Maastossa Sintin kanssa olisi syytä pysyä valppaana, sillä ori tuntuu näkevän mörköjä jokaisessa vastaantulevassa puskassa.

i. Synd Sandor ii. Supremus Vegas iii. Super Matrix AIR
iie. Rochette Vegas
ie. Synd Spider iei. KWB Alarming
KRJ II,YLA II
iee. Spiderella SIN
e. Humanity of Romulus ei. Zap Zap of Scorpia
VIR MVA Ch,KRJ III
eii. SL Magnificient Pleasure
kadonnut
eie. Adoro's Illuminada
Ch,KRJ I
ee. Kenyatta FS
KRJ II
eei. BTR Andantino
KRJ II
eee. WDL Jamaica

ei jälkeläisiä

VALMENNUKSET

21.02.2015 Kouluvalmennus Hukkapurossa
Nuorten hevosten valmennuksessa oli teemana tänään laukanvaihto askeleessa. Tehtävää harjoiteltiin siten, että kentän keskelle oli asetettu puomi, jonka yli ratsastettiin eräänlaista kahdeksikkoa siten, että puomin kohdalla tehtiin laukanvaihto. Puomin oli tarkoitus helpottaa laukanvaihdon tekemistä, sillä puomin yli laukatessaan hevonen kiinnittää jo valmiiksi enemmän huomiota jalkoihin ja ponnistaa siksi todennäköisesti hieman paremmin. Kun laukanvaihto puomin kanssa sujui hyvin, otettiin puomi pois ja testattiin laukanvaihdon sujuvuutta tasaisella maalla.

Sintti oli valmennuksen aluksi hieman jännittynyt ja taisi suhtautua epäluuloisesti maapuomiin. Niinpä ori ensimmäisellä kerralla loikkasikin yllättäen puomin yli, jolloin Tuulia vahingossa otti hieman kovemmin orin suusta ja sai siitä hyvästä pienen pukkilaukan pätkän ennen kuin Sintti rauhoittui. Muutaman yrityksen jälkeen Sintti ei kuitenkaan enää jännittänyt puomia, vaan teki laukanvaihdon mallikkaasti ja ilman puomia suoritus sujui vielä rennommin
Valmentaja Otterley

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.