SIRACAO ROUGE


@ Gál Ildikó

Nimi Siracao Rouge "Sira" Rekisterinumero VH14-011-0415
Rotu hannover-tamma Koulutus ko Intermediate I
Väri & säkä rautias, 166 cm Kasvattaja Siiri K.,HR Warmbloods
Syntynyt 10.08.2014 (5v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Siracao Rouge muistuttaa ulkonäöltään kokolailla isäänsä, vaikka neidin isä onkin sitä hieman kevytrakenteisempi. Siracao tuli minulle yhdessä Unique Rougen kanssa. Siinä missä Unique oli enemmän heräte ostos Siracao oli tarkkaan harkittu hankinta. Heti nähtyäni tamman sukutaulun sen myynti ilmoituksen yhteydessä tiesin sen olevan täydellinen tarkoituksiini. Rukoilin mielessäni soittaessani ilmoituksessa olevaan numeroon, ettei varsa olisi vielä mennyt. Kävi niin hienosti, että olin ensimmäinen, joka oli osoittanut kiinnostustaan tätä varsaa kohtaan. Kerrottuani lyhyesti miksi haluaisin varsan ostaa ja kuinka paljon olisin siitä valmis maksamaan Siiri K sanoi, että varsa voisi meille lähteä. Niinpä sitten Siracaon vieroituksen jälkeen ajoin HR Warmbloodsiin hakemaan tamman uuteen kotiinsa.

Sira on perusluonteeltaan oikea diiva mikä näkyy kyllä hoidettaessakin. Tämän tamman karsinaan pikkulapsilla ei ole mitään asiaa, sillä Siralla on ikävä taipumus yrittää pomputtaa hoitajaansa. Näin ollen tamma tarvitsee jämäkän hoitajan, joka tekee neidille heti selväksi kuka on pomo. Siran kiinnisitominen hoitotoimenpiteiden ajaksi ei ole lainkaan hullumpi ajatus ellei sitten halua saada puremaa neidin hampaista. Tamman mielestä kun etenkin harjaaminen on ihan kamalaa. Jotenkin tuntuu, ettei Siraa voi koskaan harjata oikein. Jos tammaa harjaa liian pehmeästi se kutisee ihan hirveästi, mutta jos sitä yrittää harjata jämäkämmin nostaa neiti äläkän. Siran voisikin sanoa hyvällä syyllä olevan oikea riesa harjattaessa, sillä teki harjasi neitiä millä voimakkuudella tahansa se on aina liian hiljaa tai kovaa. Suitset Sira sentään antaa laittaa kaikessa rauhassa. Satulan laiton kanssa saakin sitten olla varovaisempi, sillä Sira ei epäröi käyttää hampaitaan tai jopa potkaista, mikäli satulavyö kiskaistaan kerralla kireälle. Talutteassa Sira osaa olla hyvinkin hankala etenkin jos ulkona on sateinen sää tai kohdalle sattuu karmaiseva vesilätäkkö. Sateisella säällä tammaa ei tahtoisi saada ulos tallista edes sadeloimi päällä se kun ei haluaisi millään liata turkkiaan tai kavioitaan mutalätäköissä. Toisten hevosten seurasta Sira ei niin hirveästi pidä vaan viihtyykin paremmin erakkona. Rauhan häiritsijät saavat hyvin äkkiä maistaa tamman hampaita.

Ratsastettaessa Sira ei ole aivan yhtä hankala kuin hoidettaessa, vaikka onkin herkkä. Tamma tarvitseekin ratsastajan, joka käsittelee sitä silkkihansikkain eikä näin ollen sovellu aloittelijoiden ratsuksi. Osaavissa käsissä Sira on kuitenkin oikea kouluratojen partaveitsi, jolle on vaikea löytää vertaistaan vastusta kilparadoilla. Sira ei putoa kuolaimelle heti kun ratsastaja ottaa ohjat käteen, mutta kyllä sen oikean muodon sieltä saa löytymään jo alkulämmittelyjen aikana. Siran askellus on pehmeää ja sulavaa, millä se hurmaakin minkä tahansa tuomariston. Tamman bravuuria ovat sen upeat laukkapiruetit, joilla se salpaa yleisön hengityksen. Maastossa Sira on vähän säikkyä tyttöä ja säpsähtelee milloin mistäkin syystä. Ratsastajan tulisikin pysyä kokoajan valppaana, ettei vain putoaisi tamman selästä tämän säikkyessä pusikossa piileskeleviä olemattomia mörköjä.

i. Champion's Flügeladjutant ii. Valiant Nori iii. Kräftig
kadonnut
iie. Neranne SR
kadonnut
ie. B.C. Dark Side
KRJ II,YLA II
iei. RW Windraft
iee. Zabrina
e. Siracusa AIR ei. H.T. Chinook
KRJ I,YLA III
eii. Hamlet
KTK I,KRJ II
eie. R.M. Jasmin
KTK II
ee. R.M. Suprelle eei. Suprimium
eee. Castagne
KTK III

05.07.2015 hann-t Cyral von Gateaway om. Taciturn

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.