SKYFLYER FEIG KTK III


© Stauffenberg

Nimi Skyflyer Feig "Sky" Rekisterinumero VH15-006-0211
Rotu englantilainen täysiverinen-tamma Koulutus kerj CIC3
Väri & säkä ruunikko, 168 cm Kasvattaja Sanna H., Farleigh Acres
Syntynyt 14.04.2014 (8v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 15.02.2016
16 + 15 + 18 + 15 = 64p. KTK-III

Skyflyer Feig saapui meille Amerikan kiertomatkani tuloksena kierrellessäni ympäri Amerikkaa vieraillen laukkatiloilla ostamassa entisiä laukkahevosia ratsuiksi. Monen mutkan kautta saavuin Kentuckyssä sijaitsevaan Farleigh Acresiin. Tilalla oli monta ei niin menestynyttä laukkahevosta myynnissä ratsuiksi ja siitoshevosiksi. Selaillessani käteeni saamaa myyntilehtistä, jonka joku oli käteeni tyrkännyt tilalle saapuessani iskin silmäni kolmeen tilan kasvattiin kahteen tammaan ja yhteen oriin. Katsastettuani ensin kiinnostuksen kohteenani olevan oriin suuntasin kulkuni tammatalliin, missä Nostalgia Feigin nähtyäni suuntasin Skyflyer Feigin karsinalle, joka tuli menestyneestä suvusta. Tamma vaikutti minusta hyvinkin leppoisalta kunnes sen hoitaja otti neidin ulos karsinasta, jolloin sain äkkiä huomata tamman olevan aika omalaatuinen tapaus. Se ei nimittäin oikein olisi halunnut esiintyä edukseen hoitajansa taluttaessa sitä ohitseni tallin pihalla. Pyysinkin pian hoitajaa viemään Skyflyerin takaisin karsinaansa ja etsin tallin omistajattaren Sanna H:n käsiini ilmoittaen olevani kiinnostunut ostamaan Skyflyer Feigin lisäksi myös Nostalgia Feigin ja Lucifer Feigin. Sanna myi mielellään kaikki kolme hevosta minulle, joten allekirjoitettuani kaikkien kolmen kauppakirjat pakkasin hevoset autoon ja suuntasin lähimmälle lentokentälle.

Sky on luonteeltaan vähän sellainen omapäinen tapaus, jonka kanssa eivät aivan kaikki tule toimeen. Tamman voisi jopa sanoa lukeutuvan tallin diivoihin, sillä sen verran valikoiva tamma on seuralaistensa suhteen oli sytten kyseessä kahdella tai neljällä jalalla kulkeva olento. Sky tuleekin näin ollen toimeen vain kourallisen ihmisiä kanssa. Luottoihmistensä kanssa Sky osaa kuitenkin olla hyvinkin kultasydäminen, vaikka välillä vähän temppuileekin. Harjauksesta Sky pitää ylitse kaiken eikä sen suhteen koskaan aiheuta ongelmia. Pesemisestä Sky ei kuitenkaan pahemmin välitä ja sen peseminen onkin työn ja tuskan takana. Varuseita laitettaessa olisi hyvä muistaa lämmittää kuolaimet käsissä tai muuten tamma sylkäisee kuolaimet ulos suustaan. Talutettaessa Sky kulkee kiltisti taluttajansa perässä ellei sitten olla tarhoille päin menossa, jolloin tammalle tulee äkkiä kova kiire. Muiden hevosten seurasta tämä neiti ei todellakaan piittaa ja hätistää liian lähelle uskaltautuvat armotta tiehensä ellei kyseessä ole yksi harvoista ja valituista, jotka neiti seuraansa kelpuuttaa.

Ratsastettaessa Sky on aivan yhtä omapäinen kuin maastakin käsiteltäessä eikä kelpuuta selkäänsä aivan ketä tahansa. Mikäli tamma ei pidä selässään istuvasta ratsastajasta syystä tai toisesta se yksinkertaisesti vain jämähtää paikoilleen eikä suostu liikkumaan. Sky tarvitseekin pehmeä kätisen ratsastajan, joka ei turhia kisko tammaa sen herkästä suusta. Myös pohjeapujen tulee olla tarkkoja ja täsmällisiä tai Sky esittää komean pukkisarjan protestiksi epäselkeille avuille. Skytä ei kuitenkaan täydy mitenkään erikoisemmin patistaa, sillä tamma liikkuu ihan omalla moottorilla. Koulua tamma vääntää vähän niin ja näin riippuen paljolti millä tuulella tamma sattuu olemaan. Hyvällä tuulella ollessaan Sky taipuu vaikka solmuun ratsastajan niin pyytäessä kun taas huonona päivänään tamma tuittuilee tuontuostakin, jolloin koulukuvioiden vääntämisestä ei kyllä tule yhtään mitään. Osaavahan Sky kyllä on, mutta sitä pitää vain osata maanitella näyttämään parhaansa. Esteillä Sky on hyvinkin vauhdikas ja sitä saa ottaa hieman reippaammin kiinni ettei vauhti ylly turhan hurjaksi. Skyn hyppytekniikka ei ehkä ole kaikkein paras ja se hieman vierastaa kirkkaanvärisiä hökötyksiä, mutta osaavan ratsastajan kanssa Sky kyllä hyppää yli kaikesta mitä vastaan tulee, vaikka tyylissä olisikin parantamista. Maastoesteillä Sky on aivan yhtä reipas kuin rataesteilläkin, joten ratsastajan on oltava tarkkana, ettei tamma väsytä itseään jo maastoesteradan lopussa. Maastoesteillä Sky ei kuitenkaan arkaile hypätä erikoisempienkaan esteiden yli vaan hyppää yli erikoisemmistakin hökötyksistä korvaansa lotkauttamatta.

i. Acrobatic CTB ii. Amanecer CTB iii. Alvorecer
iie. Amoretto CTB
ie. Jierda's Platinum iei. Merry of Angmar
kadonnut
iee. Crystalline
kadonnut
e. Highflyer Feig ei. Gallop Adrian Alan eii. Lookatme
eie. Bryson's Cleo
ee. Barboes Hegemony eei. Ddore's Reputation
eee. Havanna CTB

ei jälkeläisiä

NJ
11.01.2016 Special Ring lk 06: xx-tammat 03/03 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kenttäratsastuskilpailuissa Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.