SLEEPING BEAUTY STINDER


@ kasvattaja

Nimi Sleeping Beauty Stinder "Bea" Rekisterinumero VH14-031-0749
Rotu suomalainen puoliverinen - tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä ruunikko, 168 cm Kasvattaja sylvester,Tiilikanoja
Syntynyt 13.07.2014 (6v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Sleeping Beauty Stinder nimeen sain inspiraation sen emän Rosetanz II nimestä. Nimestä Rosetanz minulle tuli oitis mieleen Prinsessa Ruusunen, minkä Rosetanzin tammavarsa sitten saikin nimekseen englanninkielisenä tosin. Rosentazin synnyttämä tammavarsa ei ehkä ollut samanlainen kaunotar kuin esikuvansa, mutta ulkonäön puute korjaantui pian lempeällä luonteella. Ja eikös luonne ole ulkonäköä tärkeämpi? Myös Sleeping Beauty on sylvesteriltä hankkimani tilausvarsa, joten romuluisena varsana syntyneelle tammalle oli jo koti varattuna. Minua ei neidin romuluinen ulkomuoto onneksi haitannut, sillä Sleeping Beauty oli jo varsana erittäin lempeäluonteinen, mikä oli minulle tärkeämpää. Kasvaessaan Gateawayn tallinväen hellässä hoivassa romuluisesta varsasta kasvoi, jos nyt ei kaunotar, niin hyvännäköinen ratsuhevosen alku, jolla ei pahempia rakennevikoja ole.

Kuten jo aiemmin on sanottu Bea on yksi lempeäluontoisimmista hevosista, joka tosin myös rakastaa rauhaa. Tämän neidin karsinan lähellä ei saisikaan metelöidä, sillä Bealla menee metelöintiin helposti hermot. Ja kun Bealta menee hermot siinä onkin leikki kaukana. Hoitotoimenpiteiden ajan tamman voi hyvin pitää irrallaan karsinassa, vaikka kyseessä olisi eläinlääkärintarkastus. Bealla kun ei juolahtaisi mieleenkään astua ulos avoimesta karsinan ovesta luvatta. Toinen syy Bean pitämiseen vapaana on se, että Bea inhoaa kiinnisidottuna olemista. Jos Bean sitoo pitkäksi ajaksi kiinni kannattaa varautua siihen, että neiti saa paniikkikohtauksen ainakin, jos sen jättää yksin karsinaansa. Harjaamisen Bea haluaisi aina sujuvan nopeasti ja tekeekin hoitajansa työn siinä mielessä helpoksi, ettei neidillä ole tapana käydä piehtaroimassa mutalammikoissa. Pesutuokioista Bea sen sijaan nauttii täysin siemauksin ja voisi seistä pesuboksissa pestävänä, vaikka koko päivän. Varusteet Bean selkään menevät helposti, mutta satulavyötä kiristettäessä olisi syytä olla tarkkana, ettei vyötä kiskaista kerralla kireäksi. Talutettaessa Bea seuraa taluttajaansa kuin koira ja sitä voivat hyvin taluttaa perheen pienimmätkin, sillä neiti ei takuulla lähde käsistä, vaikka tapahtuisi mitä. Bea nauttii olla omissa oloissaan, mutta silloin tällöin tämänkin erakkoluontoisen tamman näkee sosialisoimassa muiden lauman jäsenten kanssa.

Vaikka Bea onkin erittäin miellyttämishaluinen ja yhteistyökykyinen ratsu ei se silti sovellu aivan aloittelijoiden ratsuksi. Tamma kun tuppaa olemaan erittäin herkkä suustaan eivätkä pohjeavutkaan saa olla suuren suuria. Bealle sopiikin parhaiten taitava ratsastaja, joka osaa käsitellä tammaa silkkihansikkain. Oikean ratsastajan kanssa Bea suorastaan putoaa muotoon lyhyen alkulämmittelyn jälkeen mitä sitä ei muuten saa tekemään lainkaan kovakouraisella käsittelyllä. Tamman askellus on mukavan pehmeää ja sulavaa, mikä tekee askellajeista ratsastajalle mukavat istua. Kouluratsastus on ehdottomasti se Bean juttu. Tamma suorastaan rakastaa kouluratsastus liikkeiden mukanaan tuomia aivopähkinöitä eikä pahastu, vaikka jotain tiettyä liikettä täytyisi hioa pidempikin aika putkeen. Esteitä Bean kanssa ei pahemmin voi hypätä, sillä tamma loukkasi jalkansa tarhassa sen verran pahasti ollessaan vasta varsa, että eläinlääkäri kielsi kavaletteja suuremmat hyppelyt. Kaikeksi onneksi säyseäluontoista tammaa ei haittaa hypätä vain kavalettien yli muiden mennessä kovaa ja korkealta suurempien esteiden ylitse. Maastoratsuna Bea on oikea unelma sillä tamma ei olisi moksiskaan, vaikka ydinpommi putoaisi sen viereen. Erityisesti tamma kuitenkin rakastaa rantavedessä leikkimistä ja uimista.

i. Felix Felicis Vegas ii. N' Sweetness Fizz
Ch
iii. Nefertari's Hanabi
iie. KL Alert La Paris
ie. Ginevra Vegas iei. Arrowhail Vegas
iee. Gianetta
e. Rosetanz II ei. Daiquri 'If
VIR MVA Ch,KTK I
eii. Snow Crocodile '66
eie. Hairmetal Dusk
ee. MST Royality eei. Suga Wuga Triangle Mer
eee. San EléganciaKRJ II,YLA I

01.02.2015 fwb-o Scarecrow von Gateaway om. Elsu
21.06.2015 fwb-o London von Gateaway om. Kiiu

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.