SOKERIKUUN CINDERPELT


@ Gál Ildikó

Nimi Sokerikuun Cinderpelt "Siiri" Rekisterinumero VH15-048-0080
Rotu westfalen-tamma Koulutus re 160cm
Väri & säkä rautias, 163 cm Kasvattaja Jayde,Moon Sugar LTD
Syntynyt 01.03.2015 (5v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Sokerikuun Cinderpelt tuli meille Sokerikuusta yhdessä parin muun hevosen kanssa tilausvarsana maaliskuussa 2015. Halusin tuolloin hankkia tallin vanhasukuisten sekaan hieman uutta verta ja käännyinkin oitis ystävättäreni Jayden puoleen, jolta löytyi paljon tuontisukuisia hevosia. Tuloksena oli kaksi hannover tilausvarsaa ja yksi westfalen, jotka kaikki syntyivät maaliskuun 2015 alussa. Suloistakin suloisempi raudikko tammavarsa hurmasi kaikki saapuessaan Gateawayhin huhtikuussa 2015 heti vieroituksensa jälkeen.

Siirin suloinen ulkomuoto on kerrassaan pettävä, sillä luonteeltaan tamma on oikea diiva. Siiri kuvittelee olevansa paras kaikessa eikä voi sietää komentelua, joten sen kanssa tarvitaankin napakkaa otetta ja kärsivällisyyttä. Tälle neidille tulee näyttää kuka määrää heti kun sen karsinaan astuu tai tuloksena on täysi katastrofi. Siiri ei sovikaan arkajalkojen käsiteltäväksi vaan vaatii kokeneen hoitajan, joka ei vähästä hätkähdä. Tammalla kun on taipumusta aluksi pelotella karsinaansa astunutta uutta ihmistä kaikin mahdollisin keinoin. Siiri tulisikin sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi, mikäli haluaa välttyä alituiselta hampaiden väistelyltä. Harjattaessa tamma on etenkin kavioita putsattaessa hankala, jolloin hoitajan olisi syytä olla nopea käsistään, sillä kärsimätön tamma ei kauaa jaksa kavioitaan pitää ylhäällä. Varustettaessa Siiri nostaa päänsä aina niin ylös kuin vain voi kauas hoitajansa ulottumattomiin, joten suitsien laittoon tuhrautuu tamman kanssa usein paljon aikaa. Talutettaessa tamman kanssa olisi syytä pysyä valppaana, sillä Siiristä ei koskaan tiedä mitä sen päähän seuraavaksi pälkähtää. Muiden hevosten seurassa Siiri on vähintäänkin arvaamaton, minkä takia se olisikin syytä pitää kaukana muista hevosista.

Ratsastettaessa Siiri ei ole mikään aloittelijoiden ratsu, sillä tamma tuntuu näkevän mörköjä vähän joka kulmassa. Tamma tarvitseekin napakan ratsastajan, joka ei ihan vähästä säikähdä ja joka osaa pitää tamman mielenkiinnon työnteossa niin, ettei se rupea pelleilemään. Sen kummempaa taipumusta ratsastajan testailuun tammalla ei kuitenkaan ole ja kun sen mielenkiinnon on kerran saanut kiinnitettyä työntekoon on Siiri oikea työmyyrä. Esteillä tamma on erityisen lahjakas ja tuntuu nauttivan hyppäämisestä mitä erikoisempien hökötysten yli, mistä voikin päätellä, ettei neiti kammoksu kummallisempiakaan viritelmiä. Siiri hyppää hyvällä tekniikalla ja pudottelee vain harvoin. Ne harvat pudotukset joita tamma tekee johtuvat useimmiten ratsastajan virheistä, sillä Siiri kyllä osaa itse etsiä oikeat ponnistuspaikat, mikäli ratsastaja malttaa vain ohjata. Kovin tiukkoja käännöksiä ei Siirin kanssa parane kuitenkaan yrittää, sillä tamma ei ole järin ketterä jaloistaan. Nopea tamma sen sijaan on, mistä on hyötyä etenkin uusinnoissa.

i. Cataphractarius ii. Cestus iii. Crupellarii
iie. Lagoon
ie. Golden Hyazinthe iei. Golden Blossom
iee. Quintessence
e. Nightingale ei. Nightblade eii. Nightshade
eie. Insomnia Z
ee. Mosaic von Artz eei. Mosane
eee. Epica von Artz

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.