SOKERIKUUN DAWNFLOWER


@ Gál Ildikó

Nimi Sokerikuun Dawnflower "Dawn" Rekisterinumero VH15-011-0281
Rotu hannover-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä ruunikko, 168 cm Kasvattaja Jayde,Moon Sugar LTD
Syntynyt 01.03.2015 (5v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Sokerikuun Dawnflower tuli meille Sokerikuusta yhdessä parin muun hevosen kanssa tilausvarsana maaliskuussa 2015. Halusin tuolloin hankkia tallin vanhasukuisten sekaan hieman uutta verta ja käännyinkin oitis ystävättäreni Jayden puoleen, jolta löytyi paljon tuontisukuisia hevosia. Tuloksena oli kaksi hannover tilausvarsaa ja yksi westfalen, jotka kaikki syntyivät maaliskuun 2015 alussa. Kaunis ruunikko tammavarsa sulatti oitis tallin väen sydämet, eleganttiudellaan ja rauhallisella käytöksellään.

Hoidettaessa Dawn on hyvin kiltti ja rauhallinen eikä tekisi pahaa kenellekään. Tammalla onkin mitä hyvätapaisin luonne ja se käyttäytyy aina tilanteeseen sopivasti koskaan hätiköimättä. Maltillinen tamma onkin yksi paitsi tallintyöntekijöiden myös tallilla vierailijoiden suosikeista, sillä se ei tunnu hermostuvan juuri mistään. Hoidettaessa tamma pysyy hyvin paikoillaan käskemättäkin eikä sitä näin ollen täydy sitoa kiinni. Tosin Dawnia ei voisi edes sitoa kiinni sillä tamma tuppaa saamaan paniikkikohtauksia joutuessaan kiinnisidotuksi, joten mikäli tamman täytyy aivan ehdottomasti pysyä paikoillaan liikahtamattakaan on joku toinen pyydettävää tammaa pitelemään, siksi aikaa kun hoitaja suorittaa vaaditun toimenpiteen. Harjattaessa Dawn käyttäytyy kiltisti ja tuntuu vain nauttivan harjan hierovista vedoista. Varusteita laitettaessa tamma ei aiheuta ongelmia. Talutettaessa Dawn seuraa kiltisti taluttajansa perässä eikä temppuile. Muiden hevosten seurassa tamma käyttäytyy tyynen rauhallisesti kuten muutoinkin, mutta osaa kyllä tarvittaessa puolustaa itseään.

Ratsastettaessa Dawn on oikein tottelevainen ja rauhallinen tammaneiti, jonka selkään uskaltaa hyvin päästää hieman aremmankin ratsastajan. Mikään aloittelijoiden ratsu Dawn ei kuitenkaan ole, sillä se vaatii pehmeäkätisen ratsastajan, joka on erityisen varovainen ohjasapujen kanssa.Tamma kun on todella herkkä suustaan eikä siedä minkäänlaista suusta nyppimistä. Pehmeäkätisen ratsastajan kanssa Dawn kuitenkin toimii kuin unelma totellen ratsastajansa pienintäkin apua. Tamman askeleet ovat mukavan pehmeät ja niistä löytyy lennokkuutta, vaikka muille jaettavaksi. Dawn onkin erityisen lahjakas lisätyissä askellajeissa, joissa sen lennokkaat askeleet pääsevät oikeuksiinsa. Sen sijaan piaffe tuottaa neidille hieman vaikeuksia ja se tarvitseekin tarkat avut piaffeen siirryttäessä. Dawn kun ei ole mikään automaatti eikä korjaa ratsastajansa pieniä virheitä vaan vaatii täsmälliset ja selkeät avut.

i. Damaskos ii. Dmortten iii. Dolomite
iie. Aurelia Bois
ie. Evelyne Green iei. Ramaskos
iee. Tennessee Tossah
e. Frei Malz ei. Morello VV eii. Start Unter
eie. Rock Cyrano
ee. Fantasy-Melodie eei. Plutona II
eee. Ausbildung Anya

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa
Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.