SOKERIKUUN GALAHAD


@ Landgestüt Celle

Nimi Sokerikuun Galahad "Kala" Rekisterinumero VH15-031-0032
Rotu suomalainen puoliverinen-ori Koulutus ko Vaativa A re 130cm kerj CIC4
Väri & säkä tummanrautias, 165 cm Kasvattaja Jayde,Moon Sugar LTD
Syntynyt 01.01.2015 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Vanhaakin vanhempi sukutaulu voisi Sokerikuun Galahdin sukupuusta sanoa eikä suotta, sillä johtaahan oriin isälinja vuonna 2000 vaikuttaneeseen Suprimiumiin ja emälinja Misty Laken kasvattiin V.R. Adeveel. Ei ihan joka päiväisiä nimiä nykyisten suomalaisten puoliveristen sukutaulussa siis. Galahad sai alkunsa Jayden esiteltyä minulle sinuhelaisen ori kaksikkonsa johon en yksinkertaisesti voinut olla ihastumatta. Käytyäni läpi Jayden tammalauman toisen oriin RSA Lancelotin puolisoksi valikoitui myöskin vanhasukuinen pippurikasluonteinen Alina TUM. Astutuksesta sovittiin ja niin heti vuoden vaihteen jälkeen vuonna 2015 maailmaan putkahti raudikko orivarsa Sokerikuun Galahad, jokai sai isänsä tavoin nimensä Arthurin pyöreän pöydän ritareiden mukaan.

Kala on aivan yhtä ritarillinen kuin esikuvansa eli toisinsanottuna herrasmies kiireestä kantapäähän. Kalan herrasmiesmäinen ulkokuori tosin rakoilee kun tulee pesunaika, sillä lempinimestään huolimatta tämä herra vihaa vettä. Kalan peseminen onkin näin ollen työn ja tuskan takana. Pesua lukuunottamatta Kala antaa kuitenkin suorittaa muut hoitotoimenpiteet kaikessa rauhassa eikä liikahdakaan ennen kuin hoitaja on valmis. Harjattaessa ori nököttää aloillaan kuin tatti silmät puoliummessa nauttien harjan hierovista liikkeistä. Varusteetkin Kala antaa laittaa helposti ja tuntuu jopa auttavan hoitajaansa näiden laitossa. Suitsia laitettaessa Kala laskee päänsä hoitajansa tasolle ja avaa suunsa mukisematta kun taas satulavyötä kiristettäessä ori tuntuu suorastaan vetävän vatsan sisään niin että hoitaja saa vyön kerralla kiristettyä. Talutettaessa ori saattaa välillä ryntäillä lähimpien ruohotuppaiden kimppuun, mutta jatkaa kyllä matkaa kiltisti kun riimunnarusta vain nykäistään tarpeeksi napakasti. Muiden hevosten seurassa Kala käyttäytyy kuin aito ritari konsanaan ja puolustaa itseään pienempiä itseään isompien kiusausyrityksiltä, muttei kuitenkaan itse ole haastamassa riitaa.

Ratsastettaessa Kala on miellyttämisenhaluinen ja nöyrä ratsu eikä turhia testaile ratsastajaansa. Kala tarvitsee kuitenkin varman ratsastajan sillä epävarmoja ratsastajia ori osaa kyllä pompottaa mielensä mukaan. Osaavan ratsastajan käsissä Kala kuitenkin toimii kuin ajatus ja välillä tuntuukin että ori osaisi lukea ratsastajansa ajatuksia. Kouluratsastus tarjoaa fiksulle oriille mukavasti haasteita, vaikkei sitä GP-tasolle olekaan koulutettu. Ori kuitenkin nauttii emänsä tavoin koululiikkeiden vääntämisestä ja tanssahtelee kepeästi läpi kenttäratsastuksen kouluosuuden vaatimien liikkeiden. Huomattavasti kouluratsun taidoistaan huolimatta Kalasta on kumminkin kääritty kenttäratsu, sillä oriilla riittää kapasiteettia ja intoa myös esteille. Esteiden yli Kala liitelee keveästi kuin lintu ellei sitten vastaan satu tulemaan oriin niin paljon kammoamaa vesiestettä, jolla ori tarvitsee hieman napakammin pohkeita ennenkuin liitelee kammoamansa esteen yli. Maastossa Kala tekee tasaisen varmaa jälkeä ja vaikka ori välillä kerääkin virhepisteitä ylitetystä ajasta ei se kumminkaan kieltele. Tosin mikäli ohjelmassa on hyppy veteen tuntuu ori hyppäävän silmät kiinni ja pyrkii vedestä äkkiä pois. Normaaleilla maastolenkeillä Kala haluaa vain rentoutua ja nauttii enemmän kuin tarpeeksi hitaista maastolenkeistä tallia ympäröivillä kinttupoluilla.

i. RSA Lancelot ii. RSA Lennox iii. Winterhill's Notorius
iie. KWB Ardent Alcohol
KERJ II
ie. Kt's Siberian Kiss iei. Advance M
iee. AR's C.C.C.P
KTK III
e. Alina TUM ei. Dacapo COS
VIR MVA Ch,KRJ II,YLA II
eii. Acado COS
KRJ I
eie. Suhina's Cadetson
YLA III
ee. Anya TUM
YLA III
eei. KWB Don Juan
KTK II,KRJ I
eee. Alvareamaté
KTK II

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Sokerikuun Galahad kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa
Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!



Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.