SOKERIKUUN MAFERATH


@ Roshoeve

Nimi Sokerikuun Maferath "Mara" Rekisterinumero VH15-048-0082
Rotu westfalen-ori Koulutus kerj CIC4
Väri & säkä musta, 167 cm Kasvattaja Jayde,Moon Sugar LTD
Syntynyt 10.02.2015 (5v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Sokerikuun Maferath tuli meille Moon Sugarin helmikuisesta kasvattimyynnistä. Olin alunperin kiinnostunut eräästä toisesta sillä kertaa myynnissä olevasta kasvatista, mutta kyseinen hevonen oli jo ehtinyt mennä jollekulle toiselle, joten Jayde alkoi kaupata minulle Maferathia, josta ei vielä siihen mennessä oltu tehty yhtään tarjousta. Lopulta suostuin kuin suostuinkin ottamaan Maferathin koeajalle, sillä Gateawayn westfalen kanta oli häpeällisen pieni. Lyhyen koeajan aikana ihastuin mustaan orivarsaan siinä määrin, että koeajan päätyttyä orivarsasta tuli tallin vakituinen asukas.

Luonteeltaan Mara on hivenen vallaton, mutta kuitenkin kiltti, vaikkei oikein tahdokaan pysyä nahoissaan. Ori tarvitseekin määrätietoisen ja rauhallisen hoitajan, joka ei anna oriin vallattoman käytöksen vaivata itseään. Hoitotoimenpiteiden ajaksi tämä vallatoin oriherra olisikin syytä sitoa kiinni, sillä Mara ei jaksa seistä aloillaan puolta minuuttia kauempaa. Harjauksesta ori ei oikein pidä, mikä on harmi, sillä Mara pitää kumminkin piehtaroimisesta ja oriin turkista saakin yhtenään poistella mutapaakkuja. Varusteita laitettaessa ori tuppaa olemaan levoton ja satulaa, suojista puhumattakaan, voi olla vaikea saada alituiseen liikkuvan oriin selkään. Talutettaessa Maralla tuntuu olevan aina kiire joka paikkaan ja se säntäilisikin pää kuudentena jalkana ympäriinsä mikäli vain voisi. Muiden hevosten seurassa ori käyttäytyy hieman arvaamattomasti, joten sen kanssa olisikin syytä olla varuillaan muiden hevosten lähettyvillä.

Ratsastettaessa Mara on energinen ja vallaton eikä oikein aina tahtoisi käsissä pysyä. Oriin ratsastajalta vaaditaankin kärsivällisyyden lisäksi myös aimoannos valppautta, sillä Maralla on taipumusta säikkyä kulmissa piileskeleviä vihreitä miehiä. Maran askellus on lennokasta ja matkaavoittavaa, joskei ratsastajalle kaikista mukavinta istua. Koulua Mara vääntää kohtalaisesti aina Vaativa A tasolle asti, mutta kärsimätön orii ei oikein ole parhaimmillaan kouluratsastuksen saralla, sillä herralla ei tahdo keskittymiskyky riittää pikkutarkkojen koulukuvioiden vääntämiseen. Esteillä Mara sitä vastoin suorastaan pursuaa energiaa ja herrassa onkin esteillä pitelemistä. Ori hyppää hyvällä tekniikalla esteen kuin esteen yli eikä kammoksu kummallisempiakaan viritelmiä, mikä on erityisen hyvä asia maastoesteillä. Maastoesteillä pitää olla varovainen, ettei ori polta itseään loppuun heti alussa, se kun haluaisi mennä täyttä vauhtia koko matkan. Valitettavasti oriin kestävyys vain ei riitä täyteen kiitoon koko raskaan maastoesteradan ajaksi, joten sen kanssa onkin oltava tarkka vauhdin säätelyssä.

i. Quiero's Marroc xx ii. Quiero's Meriadoc xx iii. Hannibal xx
iie. Racy xx
ie. Alcyone BX iei. Vivanco xx
iee. Cute Friend xx
e. Hawaii SWA ei. Maduin Gear xx eii. Soulcraft xx
eie. Maduin Gerina xx
ee. Havanno eei. Helios
eee. Fleurette

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa
Kenttäratsastuksessa op (vaikeustasolla )!Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.