SPHYRAENID SWA


@ kasvattaja

Nimi Sphyraenid SWA "Spyro" Rekisterinumero VH15-021-0046
Rotu trakehner-tamma Koulutus ko Vaativa B re 160cm
Väri & säkä ruunikko, 169 cm Kasvattaja Vibaja,Kingsvalley
Syntynyt 31.12.2014 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Sphyraenid SWA tuli meille Kingsvalleystä Vibajan tarjotessa kolmea estepainotteista tammaansa ulkopuolisten käyttöön. Minun oli tietenkin aivan pakko saada näistä kolmesta tammasta varsat, joten ryhdyin oitis tutkailemaan Kingsvalleyn oritarjontaa. Löydettyäni Kingsvalleystä mieleiset oriit kullekin tarjottavalle tammalle sovimme Vibajan kanssa astutuksista. Sphyraenidin emän Sphyrnidaen ukko vieraaksi valikoitui komea musta ori Willemstad, joka oli saavuttanut paljon mainetta esteradoilla. Toivoin salaa varsasta tulevan yhtä tumma kuin vanhemmistaan, mutta toivomani mustan varsan sijasta Sphyrnidae synnytti maailmaan säpsäkän ruunikon tammavarsan.

Spyro on saanut lempinimensä pelisarjan mukaan, jossa seikkailee violetti lohikäärme eikä mikään ihme, sillä tästä tammasta löytyy luonnetta, vaikka muille jaettavaksi. Spyro ei näin ollen lukeudukaan tallin henkilökunnan suosikkeihin, sillä tamma ei voi sietää vieraita ihmisiä karsinassaan. Hampailla uhittelu ja luimuilu ovatkin vain arkipäivää tämän neidin kanssa mikäli joku vieras sattuu tamman karsinaa lähestymään. Tamman vieraiden inhon takia, sille onkin määrätty vakituiset hoitajat, joiden kanssa Spyro tulee hyvin toimeen. Harjaus tamman kanssa olisi syytä hoitaa vikkelään, sillä neiti ei kovin kauaa jaksa seistä aloillaan puunattavana oli se sitten kiinnisidottu tai ei. Varusteet Spyro antaa laittaa, mutta hoitajan olisi syytä liikkua vikkelään sillä varusteet nähdessään tamma aloittaa hermostuneen steppailun. Talutettaessa Spyrossa on vastarannen kiisken vikaa ja sitä saakin olla kokoajan kiskomassa siihen suuntaan kuin taluttaja haluaa. Muiden hevosten seurassa kipakkaluonteinen tamma ei viihdy ja onkin aina haastamassa riitaa muiden kanssa mikäli vain saa siihen tilaisuuden.

Ratsastettaessa Spyro on aivan yhtä kipakka tapaus kuin maastakin käsiteltäessä eikä anna ratsastajalleen mitään ilmaiseksi. Pukittelu ja kulmissa oikominen ovat vain muutamia niistä keinoista, joilla tamma ratsastajaansa testaa. Spyro vaatiikin ratsastajaltaan paitsi jatkuvaa valppautta myös määrätietoisuutta. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin olla antamatta tammalle periksi välittämättä siitä millaisia kujeita se ratsastajansa päänmenoksi keksii. Mikäli Spyrolle antaa kertaakaan periksi niin se ei kyllä jatkossa kunnioita ratsastajaansa pätkääkään vaan tekee täsmälleen mitä tahtoo. Esteratsuna Spyro on kuitenkin vailla vertaa kunhan sen vain ensin saa kuuntelemaan ratsastajaansa. Tamma on rohkea hyppääjä eikä kavahda hieman erikoisemmankaan näköisiä esteitä, minkä lisäksi Spyro on myös erittäin nopea, mistä on kiistatta hyötyä uusinnoissa. Spyro omaa hyvän hyppytekniikan ja tuntuu venyvän sekä korkeutta että pituutta uskomattomiin mittoihin. Maastossa tamma on jokseenkin säpsy ja näkee mörköjä vähän joka puolella.

i. Willemstad ii. Zanderanthes iii. Eastern Promise
iie. Zizania Gisa
ie. Waterford iei. Indiantic Jacob
iee. Welwitschia
e. Sphyrnidae ei. Windermere eii. Alexander Poem
eie. Wild Velvet xx
ee. Siena eei. Jasper
eee. Sionia

02.11.2015 trak-o Sonneberg von Gateaway om. Odeya
27.07.2015 z-t Shantar Z om. Moon Sugard LTD
18.03.2016 trak-o Sergellio von Gateaway om. Nella S

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa esteratsastuskilpailuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.