STARGAZER JOE


@ Roshoeve

Nimi Stargazer Joe "Star" Rekisterinumero VH15-021-0491
Rotu trakehner - ori Koulutus re 160cm
Väri & säkä kimo, 167 cm Kasvattaja Joe, Jadessa Warmbloods
Syntynyt 14.02.2015 (5v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Stargazer Joe tuli meille yhdessä Fortum Joen kanssa Jadessa Warmbloodsista tallin omistajattaren tarjotessa joitain hevosiaan jalostukseen viimeisiä kertoja ulkopuolisille. Selailinkin innostuneena tarjolla olevia hevosia läpi kunnes törmäsin kahteen tammaan, joista halusin ehdottomasti itselleni varsat. Toinen näistä tammoista oli Stargazerin emä Dark Sherrie, jolle puolisoksi valikoitui omistuksessani oleva kimo trakehner ori Dorian Gray SWA. Dorian Grayn astuttua Sherrien jäin kärsimättömänä odottelemaan varsan syntymistä kunnes sitten ystävänpäivänä vuonna 2015 maailmaan putkahti isänsä lailla kimon värityksen omaava orivarsa, joka sai nimekseen Stargazer Joe.

Perusluonteeltaan Star on oikea herrasmies, mikä luonnollisesti tekee siitä yhden tallin henkilökunnan suosikeista. Vielä en ole sellaiseen kaksi-tai nelijalkaiseen olentoon törmännyt, jonka kanssa Star ei toimeen tulisi. Star on myös hyvin sosiaalinen eikä näin ollen viihdykään yksin. Ori käy heti levottomaksi, mikäli se jätetään talliin yksin sekunniksikaan ilman toisten hevosten seuraa, minkä takia sen viereisissä karsinoissa on aina hevoset. Hoitotoimenpiteiden ajan Star seisoo hyvin aloillaan ilman jatkuvaa komentelua, joten sitä ei täydy sitoa kiinni. Harjauksesta Star pitää mikä onkin hyvä juttu, sillä herra pitää myös piehtaroimisesta ja muistuttaakin tarhasta tullessaan enemmän mutaukkoa kuin hevosta mutakeleillä mikäli sille ei ole muistettu laittaa lointa tarhaan. Hoitajalle herran harrastus piehtaroida mutalätäköissä tietää luonnollisesti ekstra töitä, sillä herra on perusteellisen pesun ja harjauksen tarpeessa piehtaroituaan tarhan mutaisimmassa kuralätäkössä. Varusteet Star antaa laittaa ongelmitta suurimmanosan ajasta, mutta kuolainten laitossa voi kylmillä keleillä kulua hieman normaalia pidempään, mikäli hoitaja ei ole muistanut lämmittää kuolaimia käsissään ennen niiden tarjoamista herralle. Talutettaessa Star kulkee useimmiten kiltisti taluttajansa pperässä mitä nyt saattaa välillä jäädä flirttailemaan tammojen kanssa. Muiden hevosten seurassa ori käyttäytyy aivan yhtä herrasmiesmäisesti kuin muulloinkin tilanteesta riippumatta oli kyseessä sitten toinen ori tai tamma.

Ratsuna Star on hyvin pirteä ja hivenen malttamatonkin eikä aina oikein tahtoisi nahoissaan pysyä. Oriin ratsastajalta vaaditaankin napakkaa otetta ja päättäväistä asennetta, sillä innokas oriherra ei aina haluaisi totella ratsastajansa apuja. Starin kanssa onkin pysyttävä jämäkkänä, ettei se vain pääse tekemään omiaan. Kuunnellessaan Star nimittäin on oikein mukava ratsu, vaikka esteillä vauhtia onkin välillä liiaksi asti. Starin kanssa onkin tärkeää ajaa puolipidätteet läpi jo heti tunnin aluksi, ettei se vain saa päähänsä ruveta testaamaan ratsastajaansa tunnin kuluessa. Star omaa hyvän hyppytekniikan ja liitelee kevyesti vastaantulevien esteiden yli, kunhan ratsastaja vain pysyy tarkkana ponnistuspaikan ja vauhtien suhteen. Starilla on nimittäin taipumusta lähteä hyppyyn liian aikaisin, mikäli ratsastaja ei pysy tarkkana ja anna sille pohkeita juuri oikeassa kohdassa. Kaiken lisäksi Star tuntuu kammoavan vesiesteitä ja kieltääkin näillä helposti ellei sitä aja hieman voimakkaammin eteenpäin esteelle kuin normaalisti. Muilla esteillä oriilla ei kuitenkaan ole taipumusta kieltää, minkälisäksi ori on yllättävän ketterä jaloistaan pystyen kääntymään tiukoistakin kulmista vaivatta. Tämä ominaisuus on etenkin uusinnoissa valttia, sillä Star ei ole siitä nopeimmasta päästä ja tiukoilla käännöksillä voikin sen kanssa säästää hyvin aikaa.

i. Dorian Gray SWA ii. Gordian II
KTK III,ERJ II
iii. Gordian
iie. Catarina II
ie. Moviestar v.d. Poetswoor
ERJ II
iei. Mercie v.d. Poetswoor
iee. Yanite
e. Dark Sherrie
ERJ I,YLA II
ei. Split Your Soul eii. Seven Pieces
eie. Pas de Panique
ee. Sxxmachine
ERJ I,YLA I,SJP I
eei. Smilemachine
eee. Sxx'n'more

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
kilpailee vain porrastetuissa VEsteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.