STILETTO VEGAS


@ Beate Langels

Nimi Stiletto Vegas "Still" Rekisterinumero VH15-021-0049
Rotu trakehner-ori Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä ruunikko, 167 cm Kasvattaja Troya,Las Vegas
Syntynyt 02.01.2015 (2v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Stiletto on jälleen yksi hankintani Las Vegasista Yhdysvalloista. Ai miten niin en voi pitää näppejäni irti Troyan kasvateista? Stiletto hankittiin nähdessäni Troyan kauppaavan vuoden ensimmäisiä kasvattejaan usein vierailemallani foorumilla. Pakkohan minun oli kurkistaa millaisia glamour puoliverisiä oli tällä kertaa kaupan ja pian sainkin huomata naputtelevani ostotarjousta piirtopäisestä ruunikosta trakehner orivarsasta. Kynsiäni hermostuneesti pureskellen jäin odottamaan Troyan vastausta ostotarjoukseeni ja seuraavana päivänä sainkin huokaista helpotuksesta Troyan hyväksyttyä ostotarjoukseni. Allekirjoitettuani kauppakirjan ja faksattuani sen takaisin Troyalle sovimme vielä, että orivarsa voisi matkustaa Yhdysvalloista Hollantiin täytettyään ensin kaksi vuotta.

Still on suurimmalti osin hyvin rauhallinen tapaus, mutta kyllä siitä orimaisuuttakin piisaa tosin lähinnä vain tammojen läheisyydessä. Ori onkin suurimmalti osin hyvin helposti käsiteltävä maastakäsin, mutta koska se tuppaa olemaan hivenen arvaamaton tammojen läheisyydessä ei herra sovellu aivan pienten lasten hoidettavaksi. Stillin kanssa tarvitaankin jämäköitä, mutta rauhallisia otteita, jolloin se pysyy nahoissaan myös tammojen lähettyvillä. Harjauksesta ori nauttii ylitse kaiken ja seisookin paikoillaan kuin tatti kun sitä harjataan. Onkin hyvä, että ori pitää harjauksesta, sillä sen pahoihin tapoihin kuuluu piehtarointi tallin kuraisimmassa lätäkössä ja ori onkin oikea mutapatsas piehtaroinnin jälkeen ellei sille ole muistettu laittaa lointa tarhaan. Varusteiden laitto sujuu yleensä mutkattomasti Stillin kanssa, mutta toisinaan ori saattaa hieman pullistella. Talutettaessa Still saattaa esittää machoa tammojen läheisyydessä, mutta muuten ori kyllä osaa käyttäytyä. Tammojen läheisyydessä ori käyttäytyy kuin pahinkin machoilija eikä voi sietää toisia oreja, jotka kilpailevat herran kanssa tammojen huomiosta. Näin ollen Still olisikin hyvä pitää hieman kauempana muista oreista.

Ratsastettaessa Still osaa olla omapäinen, mikäli selässä istuu tippaakaan epävarma ratsastaja. Ori nimittäin osaa käyttää ratsastajansa epävarmuutta hyväkseen eikä tasan tarkkaan tee mitä tämä tahtoo mikäli ratsastaja epäröi tippaakaan. Varman ja jämäkän ratsastajan kanssa Still kuitenkin toimii kuin unelma eikä pahemmin temppuile. Oriin ilmava ja pitkäaskellus yhdessä sen elegantin olemuksen kanssa riittävät hurmaamaan krantuimmankin katsojan oriin suorittaessa vaativan tason koululiikkeitä kuin hyvin öljytty kone. Still saakin jopa vaativimmat GP tason liikkeet näyttämään helpoilta niin vaivattomasti se näistä suoriutuu. Tosin Stillin keskittyminen saattaa aina välillä herpaantua, mikäli ympäristössä tapahtuu paljon kaikenlaista muuta kiinnostavaa, mutta napakka potkaisu kylkiin riittää yleensä palauttamaan oriin takaisin maanpinnalle. Maastossa Still on hivenen säikky ja näkee mörköjä vähän joka paikassa.

i. Scabior Drab ii. Verano Starr SIN iii. Chalyén
iie. Waldnymphe
ie. Brazilia v. Rouce iei. Colmord's Zasu
iee. Liaison Amoureuse
e. B.C. Jasmine ei. Star Theme's Masterball eii. The Masterpiece Luna
KTK III
eie. Jitterbell
ee. WW' Jessica eei. Skyé
KTK II
eee. Donaubird
kadonnut

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.