STJAAR V. DUREN


@ Dutch Horsefriend

Nimi Stjaar v. Duren "Jaro" Rekisterinumero VH15-040-0025
Rotu friisiläinen-ori Koulutus ko Helppo A vvj Noviisi
Väri & säkä musta, 160 cm Kasvattaja yersinio,Duren
Syntynyt 20.01.2015 (0v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Stjaar v. Duren ostettiin Gateawayhin friisiläisiä kasvattavalta tallilta Durenista innostuessani jälleen kerran näistä komeista mustista tupsujaloista. Yersinion friisiläistalli Durenissa sattui sopivasti olemaan käynnissä kasvattimyynti, joten käytyäni myytävänä olevat varsat huolella läpi päädyin tekemään tarjouksen kahdesta hyvännäköisestä orivarsasta. Stjaar oli näistä varsoista toinen ja teki minuun vaikutuksen viilipyttymäisellä olemuksellaan. Muiden varsojen tulessa innokkaasti tervehtimään ostajia varsatarhan portille Stjaar arvioi tulijoita matkanpäästä ennenkuin asteli rauhallisesti arvokkuutensa säilyttäen katsastamaan varsatarhalle tulijat. Muut ostajat vaikuttivat valinneen haluamansa hevoset innokkaampien varsojen joukosta, joten yersinio vaikutti olevan vain iloinen jonkun tarjotessa myös tälle rauhalliselle orivarsalle kotia. Niinpä allekirjoitin ostopaperit ja Stjaar lastattiin samointein traileriin yhdessä toisen ostamani durenilaisen orivarsan kanssa.

Jaro on luonteeltaan hyvin maltillinen ja eikä turhia hötkyile. Ori arvioi aina tilanteen kuin tilanteen huolellisesti ennenkuin päättää kuinka kuhunkin tilanteeseen tulisi suhtautua. Viilipyttymäisen luonteensa takia ori soveltuukin hyvin myös lasten hoidettavaksi, sillä herra ei välitä näiden metelöinnistä tai siitä jos nämä kiskovat oria vähän hännästä. Mikäli herra nyt saisi tarpeekseen lasten riehumisesta karsinassaan se kyllä osoittaa sen varsin selkeästi luimimalla ja nostelemalla kavioitaan varoitukseksi mikä yleensä riittää lapsille jättämään tämän herran rauhaan. Harjattaessa Jaro seisoo rauhallisesti aloillaan lepuuttaen korviaan sivuilla ja alahuuli lörpöttäen silmät puoliummessa. Varusteet ori antaa laittaa ilman ongelmia. Talutettaessa Jaro seurailee taluttajaansa kuin koira eikä sille tulisi mieleenkään temppuilla. Muiden hevosten seurassa käyttäytyy yhtä herrasmiesmäisesti kuin muutoinkin eikä haasta riitaa tai osallistu tappeluihin.

Ratsastettaessa Jaro on aivan yhtä maltillinen kuin hoidettaessakin ja tekee täsmälleen mitä ratsastaja tahtoo.Ori onkin hyvin tottelevainen ja sille riittävät vain aivan pienet avut. Jaron askellus on mukavan pehmeää ja ilmavaa, joten siinä on myös helppo istua. Vaikka Jaro tuleekin suvusta, josta löytyy monia vaativan tason koulunvääntäjiä ei oria itseään ole kuitenkaan koulutettu kuin Helppo A tasolle asti. Intoa orilla kyllä riittäisi sekä oppimisenhalua, mutta Jaro tuppaa olemaan hieman liian jäykkä vaativamman tasoisiin koululiikkeisiin. Jaro tarvitseekin kunnollisen lämmittelyn ennenkuin sen kanssa alkaa vääntämään koulua. Kunnollisen lämmittelynkin jälkeen ori tuppaa olemaan hieman jäykkä kyljistään, mutta selviää kuitenkin hyvin Helppo A tasoisista liikkeistä. Maastossa Jaro on hyvin rauhallinen eikä vähästä säiky.

Kouluratsastuksen lisäksi Jaro on myös koulutettu vetämään kärryjä, mistä ori tuntuu nauttivan aivan yhtä paljon kuin ratsastajan selässä kantamisesta. Ori on hyvin herkkä ohjasavuille ja sen ohjastajalta vaaditaankin kevyttä, mutta varmaa otetta oriin ohjastamiseen. Koulukoe menee Jarolta yleensä ihan hyvin, mutta huonoina päivinä orin kanssa saa olla todella tarkkana, ettei se vain pääse luistamaan töiden teosta. Tarkkuuskoe ei ole koskaan kuulunut oriin vahvuuksiin, joten siltä ei voikaan odottaa erinomaisia suorituksia, sillä saralla. Marathon osuudella ori on aina innokas ja tekeekin, sillä kaikista parhaimpansa. Kestävälle oriille edes mutainen keli ei ole hidaste ja se selviääkin marathon osuudesta aina ihanneajan puitteissa.

i. Oistjaar v.d. Duren
KTK II
ii. Duren Cupid
VIR MVA Ch,KTK III,VVJ II,KRJ I
iii. Duren Oliver
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ I,VVJ I,FLA I
iie. Duren Cultus
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ I
ie. Karinka of Djinn
KTK III,KRJ I
iei. Berend fan Lycan
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ I,VVJ I
iee. LeLa's Karmelita
e. Wiima v.d. Duren
KTK III
ei. Duren Calvino
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ II
eii. Zarda's Calcifer
eie. Duren Guave
ee. Wilna DLK
KTK III,KRJ III
eei. Michael DR
eee. Wilma van Zeld

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kouluratsastus-ja valjakkokilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!
Valjakkoajossa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.