STORMEYE SIN


@ Gál Ildikó

Nimi Stormeye SIN "Myrsky" Rekisterinumero VH05-044-4723
Rotu holstein-ori Koulutus ko Grand Prix re 100cm
Väri & säkä rautias, 172 cm Kasvattaja Sonoko D,Evergrey
Syntynyt 27.07.2008 (9v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Yleisesti Myrsky ei ole lainkaan lempinimensä veroinen. Ori on kyllä melko leikkisä, mutta ilkeä se ei ole missään nimessä. Minulle ori tuli kun etsiskelin itselleni hieman vanhempaa verta omaavaa holsteinia. Käännyin siis hyvän tuttavani Sonokon puoleen, joka ilmoitti, että hänellä saattaisi olla myytävänä juuri minulle sopiva orivarsa. Niinpä lensin Suomeen katsomaan varsaa ja ihastuinkin siihen heti. Niinpä teimme paperit kuntoon ja vähän vierituksen jälkeen ori muuttikin meille. Uuteen kotiin sopeutuminen ei tuottanut herralle ongelmia, vaikka niin aluksi kuvittelinkin.

Hoidettaessa Myrsky on rauhallinen ja kiltti eikä satuttaisi kärpästäkään. Ulkona hoidettaessa huiskii levottomasti hännällään, mutta käyttäytyy muuten asiallisesti. Karsinassa hoidettaessa nuokkuu paikoillaan nauttien saamastaan huomiosta. Harjattaessa seisoo silmät puoliummessa paikoillaan, mutta hätkähtää kyllä hereille mikäli sitä harjataan liian lujaa. Ruokittaessa odottaa omaa vuoroaan maltilla. Suitsittaessa ei pitäisi suurempia ongelmia tulla, mikäli kuolaimet ovat lämpimät. Satuloitaessa ilmaisee eriävän mielipiteensä luimistelemalla ja takajaloillaan potkimalla. Eläinlääkäristä ei kauheasti pidä, mutta käyttäytyy silti kuten herrasmiehen kuuluukin. Kengitettämisestä ei pahemmin piittaa ja antaa kengittäjän tehdä työnsä rauhassa.

Taluttaessa Myrsky on hieman levoton, mutta pysyy siitä huolimatta hyvin käsissä. Maastossa talutettaessa hieman epävarma, mutta seuraa kuitenkin kiltisti taluttajansa perässä. Tarhalle mentäessä pitää aikamoista kiirettä, joten välillä sitä täytyy rauhoitella. Toisten orien seurassa osaa kyllä puolustaa itseään, muttei erityisemmin kukkoile muille. Tammoja kohtelee kuten herrasmiehen kuuluukin. Nuorten ja varsojen kanssa ei kaikkein parhaimmillaan, vaikka tulee näiden kanssa suht hyvin toimeen. Maneesissa ja kentällä talutettaessa saattaa toisinaan hieman tanssahdella, mutta harvemmin herran näkee sitä tekevän. Juoksutettaessa venyttää askeltaan hyvin ja tottelee kohtuu hyvin juoksuttajansa merkkejä. Lastattaessa saattaa olla ongelmia, mikäli herra on pahalla tuulella.

Ratsastaessa Myrsky on helpostikäsiteltävä eikä hätkähdä vähästä. Aivan aloittelijaa orin selkään ei voi pistää, mutta suht kokemattoman kuitenkin. Herran askeleissa on paljon pituutta eikä näyttävyyttäkään puutu. Koulua menee varsin laiskan näköisesti ellei ratsastaja vaadi tarpeeksi. Esteitä hyppää mielellään silloin tällöin vaihtelun vuoksi. Maastossa epävarma eikä aina pysy kovin hyvin hallinnassa. Maastoesteitä hyppää varovaisesti ja katsoo tarkasti, että nostaa jalkansa tarpeeksi korkealle. Vedestä ei ole koskaan sen suurempia välittänyt.

Kisoissa Myrsky on oikea viilipytty, joka ei hermostu mistään. Kilpailualueen ilmapiiri saa kuitenkin orin silmiin syttymään veitikkamaisen pilkkeen. Tallialueella ottaa mielellään torkut odotellessaan radalle pääsyä. Muita hevosia katselee arvioivasti ja saattaa hieman flirttailla tammojen kanssa. Lämmiteltäessä alkaa kuumentua ja ottaa melko voimakkaasti kiinni kuolaimeen. Portilla heiluttelee päätään malttamattomana leikitellen samalla kuolaimellaan. Kouluradalla tekee kaiken vaadittavan tyynen rauhallisesti eikä hermoile. Esteradalla saattaa hieman kaahottaa. Maastoradalla ottaa melko rauhallisesti eikä pidä kiirettä. Palkintojenjaossa ottaa palkintonsa keikistellen vastaan. Kunniakierros hoituu melko maltillisessa tahdissa.

i. Modernday Saint COS ii. Darkheart SIN
VIR MVA Ch, KRJ II,YLA II
iii. Al Capone
iie. Minonette
ie. Music's de Paix
YLA II
iei. Chant de Paix
kadonnut
iee. Just Better
KRJ III
e. Sinestre SIN
VIR MVA Ch
ei. Petit Whiskey
KRJ II,YLA II
eii. TM's Edison
Ch,KTK II
eie. Petit Valse Lente
ee. Plaything SIN
KRJ II
eei. Mephisto IV
eee. Suntanzer PASS
KRJ I

21.01.2015 holst-o Samson von Gateaway om. Marru

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.