RIP 28.07.2018 STREET OF MOSCOW KRJ I


© cirith

Nimi Street of Moscow "Stella" Rekisterinumero VH03-013-5873
Rotu oldenburg-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä tummanruunikko, 168 cm Kasvattaja Hans Schreib
Syntynyt 11.02.2007 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

maahantuoja cirith

Kouluratsastusjaoksen Laatuarvostelu 15.02.2017
7 + 40 + 17 + 22 + 15 = 101 p. KRJ I

Yleisesti Stella on todella kiltti tammaneiti, joka ei varmasti tekisi pahaa kärpäsellekään. Tämä tamma viihtyy erityisesti pikku lasten lähettyvillä. Yleensä kaikki pitävät tästä neidistä sen kiltin luonteen takia, vaikka se onkin melko isokokoinen. Minulle Stella tuli ystävältäni cirithiltä, kun etsiskelin itselleni uutta kouluratsua. Hän sitten ehdotti minulle Stellaa ja koeratsastettuani tamman olin myyty. Niimpä neiti sitten matkusti mukanani Hollantiin eräänä syksyisenä päivänä. Tulevaisuudessa tulemme odottamaan tammalta paljoa kouluradoilta, sillä lahjoja sillä ainakin riittää.

Hoidettaessa Stella on rauhallinen ja sitä voivat vaivatta hoitaa pienemmätkin lapset. Ulkona hoidettaessa tamma tarkkailee ympäristöään jatkuvasti, mutta seisoo kuitenkin aloillaan. Karsinassa hoidettaessa neiti on kaikinpuolin kiltisti eikä metkuile. Harjattaessa tamma seisoo aloillaan silmät puoliummessa nauttien saamastaan huomiosta. Ruokittaessa neiti sitä vastoin kyllä nostaa metelin, jos ruoka ei tule ajoissa. Suitsittaessa tamma laskee päänsä alas ja ottaa kuolaimet varsin kiltisti suuhunsa. Satuloitaessa neiti vähän pullistelee, muttei mitään sen pahempaa. Eläinlääkärille Stella on kiltti, vaikka rokotettaessa saattaakin hieman hätkähtää. Kengitettäessä tamma nostaa kaviot kiltisti ylös ja antaa kengittäjän tehdä työnsä rauhassa.

Taluttaessa Stella on rauhallinen ja seuraa taluttajaansa kuin varjo. Maastossa talutettaessa tamma pysähtyy aina välillä nuuhkimaan ilmaa, mutta seuraa muuten taluttajaansa kiltisti. Tarhalle mentäessä neiti saattaa kiskoa kärsimättömästi riimunnarusta, muttei mitään sen pahempaa. Toisten tammojen seurassa Stella on aina varuillaan, mutta kohtelee näitä kaikinpuolin kunnioittavasti. Orien seuraa tamma suorastaan välttelee, vaikka viihtyykin hyvin tallin oldenburg orin Friseur:in seurassa. Varsojen ja nuorten seurassa neiti on aina kärsivällinen, muttei silti jaksa aina näiden villejä leikkejä. Maneesissa ja kentällä talutettaessa tamma on oma rauhallinen itsensä, vaikka saattaakin välillä säpsähdellä. Juoksutettaessa neiti tottele kuuliaisesti juoksuttajansa pienintäkin merkkiä. Lastattaessa tamma astelee traileriin muittamutkitta ilman sen suurempia ongelmia.

Ratsastaessa Stella on herkkä ja rauhallinen eikä turhia hätiköi. Tamma on todellinen opetusmestari ja soveltuu siksi niin vasta-alkajalleki kuin kokeneemmallekin. Neidin askellajeja ovat monet kehuneet ja ne ovatkin todella elastisia sekä irtonaisia. Koulua mentäessä tamma on omimmillaan ja nauttiikin olostaan täysin siemauksin. Neiti antaa ratsastajalle todella kaikkensa eikä piittaa, vaikka tämä tekisikin pikku virheitä. Perusasiat Stella taitaa todella hyvin eikä niissä ole juuri parantamisen varaa. Esteillä tamma on yhtälailla yhteistyöhaluinen kuin kouluradallakin vaikkei yhtä kapasiteetikas. Neiti kuitenkin yrittää parhaansa ja hyvän ratsastaja voi saada tammasta yllättävän paljon esteilläkin. Maastossa tamma ei pelkää mitään ja onkin täysin pomminvarma ratsu. Maastoesteillä Stella ei ole aivan yhtä energinen, mutta jaksaa kuitenkin yrittää. Vedestä neiti pitää ja uiminen onkin yksi tamman lempipuuhista.

Kilpailuissa Stella on oikea viilipytty eikä hermostu mistään. Kilpailualueen hälinää tamma tarkkailee kiinnostuneena, mutta pysyy kuitenkin kokoajan tyynenä. Tallialueella neiti on melko välinpitämättömän oloinen eikä juuri piittaa, vaikka ympärillä pyöriikin niin paljon vieraita ihmisiä. Muita hevosia tamma tarkkailee tyynen rauhallisena, muttei kiinnitä niihin sen kummempaa huomiota. Lämmiteltäessä Stella on täysin keskittynyt ratsastajaansa eikä piittaa muista ratsukoista. Portilla vuoroaan odottaessa tamma on rauhallinen ja tarkkailee kiinnostuneena ympäristöään. Kouluradalla neiti laittaa aina parastaan ja suorastaan loistaa tyytyväisyyttä. Palkintojen jaossa tamma on rauhallinen ja seisoo arvokkaasti paikallaan seremonioiden ajan. Kunniakierroksella neiti pitää yllä arvokuutensa, muttei kuitenkaan jää hidastelemaan.

i. Street Gang ii. Gangster iii. Gangs of New York
iie. Pocketthief
ie. Street Light iei. Lightning Storm
iee. Street Girl
e. Russian Doll ei. Russell eii. Russian Mafia
eie. Keep It Simple
ee. Dolly eei. God Damn
eee. Rag Doll

20.05.2014 old-o St. Petersburg von Gateaway om. Cannabia
01.01.2015 old-t Shchyolkovo von Gateaway om. Ratsutila Gateaway
01.06.2015 old-t Saransk von Gateaway om. sparrow-mind
11.07.2015 old-t Street of Oldfinion om. mori-mori
05.08.2015 old-o Torreador von Gateaway om. Malin
03.11.2015 old-o Gendt von Gateaway om. Joe
03.12.2015 old-o Winchester von Gateaway om. Janella

Street Gang on kuuluisista saksalaisista sukulinjoista tuleva kapasiteetikas ori. Luonteeltaan Gang on tempperamenttinen, muttei kuitenkaan koskaan satuttaisi ketään tahallaan. Kilparadoilla ori on kerännyt menestystä etenkin kenttäradoilta, mutta myös esteradoilla. Gangin kasvattaja on kuuluisa jalostushevosistaan. Paitsi kilparadoilla niin myös jalostuksessa orin kasvattajan kasvatit ovat näyttäneet kyntensä. Orin sukulaiset ovat menestyneet etenkin kenttäratsastuksessa, mutta myös esteradoilla.

Gangester oli tummanpuhuva miltei musta mustanruunikko ori, joka omasi melkoisen hankalan luonteen, minkä johdosta oria ei kovin moni suostunutkaan käsittelemään. Gangster sai nuorempana vietellä melkoista kiertolaisen elämää kunnes se myytiin kansainvälisellä tasolla kilpailevalle kenttäratsastajalle, joka näki oriissa sitä jotakin. Aivan kivetön ei kaksikon tie huipulle ollut ja matkaan mahtui myös loukkaantumisia, mutta lopulta ori alkoi menestyä aivan lajinhupulla päästen edustamaan Saksaa muun muassa kahdissa olympialaisissa. Gangsterista ei sen kilpauran päätyttyä koskaan tullut mitään suosittua jalostusoria ja sen omistaja valikoi niistä muutamasta tammasta jotka sille haluttiin tuoda ne kaikista rauhallisimmat yksilöt. Tästäkin huolimatta ori periytti jälkeläisilleen jossain määrin vaikeaa luonnettaan, mutta myös mustanruunikkoa väritystään.

Street Light kilpaili menestyksekkäästi kansallisella tasolla niin kenttä- kuin kouluratsastuksessa, mutta ei menestyksestään huolimatta päässyt koskaan edustamaan maataan olympialaisissa tai maailman mestaruuskilpailuissa. Euroopan mestaruuksissa punarautiaan värityksen omaava tamma pääsi kuitenkin maataan edustamaan useana vuonna hyvin tuloksin kenttäratsastuksessa. Street Lightilla omasi myöskin hyvän rakenteen mistä todisteena on se että tamma kantakirjattiin II-palkinnolla. Kantakirjauksen ratsastuskokeesta tamma sai hyvää palautetta helposta ratsastettavuudestaan sekä irtonaisista ja lennokkaista askellajeistaan. Street Light varsoi elämänsä aikana vain kahdesti, mutta molemmat sen varsat ovat emänsä tapaan menestyneet hyvin ainakin kenttäratsastuksessa.

Russian Doll on Venäjällä syntynyt upea ja erittäin lahjakas kouluratsu. Luonteeltaan tamma on rauhallinen ja ystävällinen, mutta saattaa välillä oikutella. Kilparadoilla tamma on menestynyt erityisesti kouluradoilla, mutta kapasiteettia neidillä olisi myös esteille. Dollin kasvattaja on yksi Venäjän tunnetuimmista ja arvostetuimmista. Tamma myytiin kuitenkin jo varhain Venäjältä Saksaan. Neidillä on upea ja pitkä suku, joka ei kuitenkaan ole niin kovin tunnettua.

Russell oli kimo ori joka vuosi toisensa perään hurmasi niin yleisön kuin tuomaritkin Grand Prix-tason koulukilpailuissa. Rakenteeltaan Russell oli melko massiivinen, mutta raskaamman puoleisesta rakenteestaan huolimatta se liikkui kevyesti kuin balettitanssija saadessaan selkäänsä osaavan ratsastajan. Russellin saavutuksiin kuuluu muun muassa olympia voitto niin joukku- kuin yksilökilpailuissakin sekä se on kolminkertainen maailmanmestari. Kilpailu-uransa jälkeen kimo kantakirjattiin I-palkinnolla. Russell osoittautui suosituksi jalostusoriiksi ja se sai yli sata jälkeläistä jotka ovat kaikki seuranneet isänsä jalanjäljissä kouluradoilla. Jälkeläisilleen Russell periytti irtonaisia tahdikkaita askeliaan sekä kuuliaista luonnettaan.

Dolly toimi koko ikänsä lähinnä harrasteratsuna, mutta sen kanssa käytiin nuorempana myös kilpailemassa paikallisissa kilpailuissa Vaativa B, 120cm luokissa vaihtelevalla menestyksellä. Tammalla oli nimittäin melkoisen ailahtelevainen luonne eikä koskaan voinut tietää millä tuulella se sattui milloinkin olemaan. Huonoina päivinään tamma ei kulkenut mihinkään mutta hyvinä päivinään se teki kaikkensa ratsastajansa mielyttämiseksi. Dolly varsoi neljästi ja kaikki sen varsat myytiin kilpaileviin koteihin.

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

VALMENNUKSET

Kouluvalmennus O'Polo Warmbloods:issa 01.01.2008
Moscowin kiima aika oli kuin ihmeen kaupalla päättynyt eilen, josta Tuulia niin kovin iloitsikin saapuessaan valmennukseen. Tuulia ratsasti nyt paljon hennommalla kädellä Stellaa, joka selvästi vastasi käytökseen yhtä hyvällä käytöksellä ja voi kuinka upeaa katsottavaa oli, kun kaunis ja sulavalinjainen puoliveritamma liikkui ratsastajansa kanssa täydessä harmoniassa. Pakko myöntää, että tänään Stellan suoritus ei olisi voinut olla parempi. Eikun hei, olisipas! Peruutus meni hieman vinoon, vaikka viime valmennuksessa se oli ollut täydellistä. Eli kotona voisitte peruutella ja katsoa että kaikki sujuu suoraan ja täydellisesti, vaikkakin tämäkin hipoo jo täydellisyyttä. Laukka nousi hyvin ja pohkeenväistöt olivat mainiot.
Valmentaja: Crystal

Kouluvalmennus O'Polo Warmbloods:issa 30.12.2007
Tuulia ja Stella olivat aluksi aika hullunkurinen näky. Tammalla taisi olla kiima-aika ja orit kiinnostivat sitä enemmän kuin tarpeeksi. Stella yritti hamuilla orien perään samaan aikaan kun Tuulia kiskoi tammaa toiseen suuntaan ja tätä jatkui vähintään vartin valmennuksen alusta. Kuitenkin sitkeän yrityksen palkkana Tuulia sai tammansa komentoon ja ratsukko pääsi kunnolla valmentautumaan grand prix-tasoa, jota kyllä selkeästi olivatkin. Stellan ravatessa kaula kaarella en voinut olla hämmästelemättä tamman todellista tahtoa miellyttää ratsastajaansa, vaikka alun keppostelut taisivat tuoda Stellankin mielestä kivaa vaihtelua elämään. Parhaiten Stella kuitenkin suoritti niinkin perusasian kuin peruutuksen!
Valmentaja: Crystal


20.05.2014 Ensimmäinen varsa
Tuttavani Cannabian laittaessa viestiä eräälle usein vierailemalleni foorumille, että hän olisi etsiskelemässä itselleen sopivaa I-polvista kenttäpainotteista oldenburginhevosta riensin oitis tarjoamaan tilausvarsaa Stellasta niin että varsan isänä toimisi estepainotteinen orini VLG Gionter, sillä vaikkei kumpikaan hevosista ollut kenttäpainotteinen saisi niiden varsasta hyvällä lykyllä hyvän kenttäpelin. Cannabia mieltyikin ehdottamaani yhdistelmään ja niinpä Stella astutettiin ensimmäistä kertaa. Tamman tiineys sujui ongelmitta ja toukokuussa 2014 maailmaan putkahti pieni mutta pippurinen orivarsa,jolle annoimme Cannabian kanssa yhteisymmärryksessä nimeksi St. Petersburg von Gateaway, sillä halusin nimetä Stellan varsat mahdollisuuksien mukaan venäläisten kaupunkien mukaan. Orivarsan vieroituksen koittaessa olin oikeastaan helpottunut, että se muuttaisi pian uuteen kotiinsa sillä se oli osoittautunut luonteeltaan melkoiseksi kiusankappaleeksi.

01.01.2015 Toinen varsa
Stellan ensimmäisestä varsasta oli kulunut jo hyvä tovi törmätessäni lehdessä Oldfinion Dressagen jalostusori mainokseen. Kyseisellä tallilla oli monta hienoa ja menestynyttä oria, joten ajattelin että ehkä Stellan voisi astuttaa niistä jollakin. Silmiini osukin pian koulu-ja valjakkokilpailuissa menestystä niittänyt II-palkinnolla kantakirjattu Von Freutico, jonka nähdessäni tartuin oitis puhelimeen kysäistäkseni yersiniolta josko ori voisi astua Stellan. Astutus sopi naiselle hyvin, joten sovimme että Stella matkustaisi pariksi viikoksi Von Freuticon vieraaksi Oldfinion Dressageen. Parin viikon jälkeen tiineeksi todettu Stella sitten palasi Gateawayhin, missä jäimme malttamattomina odottelemaan sen toisen varsan syntymää. Uuden vuoden päivänä 2015 Stella sitten putkauttikin maailmaan isänsä rautiaan sävyn perineen ihastuttavan tammavarsan, jota en kertakaikkiaan raaskinut laittaa myyntiin, joten Shchyolkovo von Gateaway nimen saanut tammavarsa sai jäädä kasvamaan kotiin ja ehkäpä siitä ajan myötä kuoriintuisi vanhempiensa kaltainen koulutaituri.

01.06.2015 Kolmas varsa
Stellan edellisestä varsasta oli ehtinyt kulua jo muutama kuukausi kun sitten sattumalta netissä surffaillessani eksyin Alondra nimisen tallin verkkosivuille. Tallissa vaikutti asustavan ainoastaan GP-tason kouluhevosia ja päätinkin vilkaista millaisia jalostusoreja heillä olisi käytössä, josko voisin jotakin oria käyttää jollekin omista tammoistamme. Pian löysinkin itseni ihastelemasta kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa I-palkinnolla ja yleislaatuarvostelussa II-palkinnolla palkittua evm sukuista ruunikon värityksen omaavaa Marsious oria, jonka arvelin heti olevan sopiva ori Stellalle, joten soitinkin samoin tein Alondran omistajalle Amandalle järjestääkseni astutuksen. Stella saikin heti seuraaavana päivänä matkata Alondraan missä se vietti viikon, minkä jälkeen se palasi takaisin Gateawayhin, missä se paria viikkoa myöhemmin todettiin tiineeksi. Kesäkuun ensimmäisen päivän aamuna Stella sitten putkautti maailmaan tummanruunikon tammavarsan, joka laitettiin heti myyntiin. Kovin kauan ei tammavarsan uutta kotiaan täytynyt odotella, sillä pitkäaikainen virtuaaliharrasta sparrow-mind iski siihen miltei heti silmänsä ja niin tammavarsa, jolle oli annettu nimeksi Saransk von Gateaway matkasi vieroituksensa jälkeen Shangri Lahan, missä siitä aiottiin koulia vanhempiensa veroinen kouluratojen tähti.

11.07.2015 Neljäs varsa
Tuskin oli Stellan edellinen varsa lähtenyt uuteen kotiinsa kun Oldfinion Dressagen omistaja yersinio lähestyi minua kysyen josko voisi saada Stellan heille liisinkiin yhden varsan ajaksi. Jouduin miettimään päätöstä melko pitkään mutta lopulta ilmoitin yersiniolle että tamma voisi heille liisinkiin lähteä, sillä ehdolla että mikäli nainen ei aikonut syntyvää varsaa itse pitää myytäisiin se ainakin aktiivisesti kilpailevaan kotiin. Yersinio vastasi tämän sopivan oikein hyvin ja niinpä Stella matkasi Oldfinion Dressageen, missä se astutettiin yersinion omistuksessa olevalla komealla näyttelyissa ja koulukilpailuissa hyvin menestyneellä Boseirre-oriilla. Heinäkuun 11.päivä maalmaan sitten putkahti ruunikko tammavarsa, jolle annettiin nimeksi Street Of Oldfinion ja joka myytiin pian vieroituksensa jälkeen mori-morille.

05.08.2015 Viides varsa
Stellan kotiudutta takaisin Gateawayhin ja toivuttua edellisestä varsomisestaan rupesin jälleen kerran katselemaan sille oria. Kauan ei minun täytynyt etsiä, sillä kuin sattumalta Hukkapuron omistajatar Otterley pisti samoihin aikoihin eräälle usein vierailemallani foorumilla mainoksen jalostukseen käytettävissä olevista oreistaan. Tarjolla oli jos jonkin kokoista ja näköistä oria, mutta Stellalle päädyin puolisoksi valitsemaan koulukilpailuissa hyvällä menestyksellä kilpailleen suhteellisen tunnetusta suvusta tulevan kookkaan Torrevinos GER oriin. Lähestyessäni Otteleytä astutuskyselyineni vastasi nainen että kaikki haluamani astutukset kyllä onnistuisivat ja niin Stella matkasi yhdessä parin muun tamman kanssa Hukkapuroon astutettavaksi pariksi viikoksi, minkä jälkeen se palasi takaisin Gateawayhin. Elokuussa maailmaan sitten putkahti orivarsa, joka sai hetken aikaa etsiskellä itselleen sopivaa kotia kunnes se sitten lopulta myytiin Malinin luokse Vihkilään. Nimeksi varsalle annettiin myynnin yhteydessä Torreador von Gateaway.

03.11.2015 Kuudes varsa
Viidennen varsansa saamisen jälkeen Stella sai vietellä pari kuukautta kilpailemiseen keskittyen kunnes sitten törmäsin eräissä kilpailuissa yli 170cm säkäkorkeudeltaan olevaan upeaan oldenburgoriin nimeltä Grizzel's Showman, jonka nähdessäni ajattelin heti että tuo olisi sopiva isä Stellan seuraavalle varsalle. Minulta meni hetki orin omistajan selvittämiseen, mutta saatuani selville, että oriin omistaja oli Otterley laitoin naiselle oitis sähköpostia kysyen onnistuisiko astutus. Onnekseni astutus sopi hyvin myös Otterleylle, joten Stella matkasi toistamiseen Hukkapuroon astutettavaksi, vaikkakin eri oriilla kuin viime kerralla. Takaisin Gateawayhin Stella palasi paria viikkoa myöhemmin ja jäimme innokkaina odottelemaan millainen varsa sieltä tällä kertaa putkahtaisi. Myöhään marraskuun 3.päivän iltana Stella sitten putkautti maailmaan melko tummanrautiaan sävyisen kookkaan orivarsan, jolle annettiin heti nimeksi Gendt von Gateaway ja se myytiin jo ennen vieroitustaan Jadessa Warmbloodsin omistajattarelle Joelle.

03.12.2015 Seitsemäs varsa
Stellan edellisen varsan vieroittamisesta ehti kulua vain vajaa kuukausi kun törmäsin Alondran omistajattaren Amandan laatimaan ilmoitukseen jalostukseen tarjolla olevista oreistaan eräällä usein vierailemallani foorumilla. Aikomuksenani ei ollut enää astuttaa Stellaa, mutta nähdessäni Amandan omistaman komeaakin komeamman kantakirjatun ja kouluratsastuksessa menestyneen mustan Walkenounz oriin muutin äkkiä mieleni ja kysyin Amandalta, josko Stella voisi vierailla Walkenounzin luona Alondrassa. Tämä sopi Amandalle, joten niinpä Stella matkusti Alondraan missä se sai viettää hyvän tovin ennenkuin lopulta tuli tiineeksi, jolloin se matkusti takaisin Gateawayhin. Joulukuun 3.päivän illalla tamma sitten synnytti maailmaan energiseltä vaikuttavan orivarsan, joka oli heti synnyttyä jaloillaan imemässä emänsä nisää. Tälle varsalle jouduttiin kotia etsimään hieman pidempään mutta lopulta se myytiin Royal Horsesiin minkä yhteydessä sen rekisteripapereihin laitettiin nimi Winchester von Gateaway.
Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.
</