SUNDOWNER VON GATEAWAY


@ Ib Kirk

Nimi Sundowner von Gateaway "Owen" Rekisterinumero VH15-031-0789
Rotu suomalainen puoliverinen-ori Koulutus ko Intermediate II
Väri & säkä musta, 171 cm Kasvattaja Tuulia T.,Ratsutila Gateaway
Syntynyt 17.03.2015 (5v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Sundowner von Gateawayn ei todellakaan täydy suvulla häpeillä sillä sen suvusta löytyy sellaisten tallien kuin Yave, Kinship Warmbloods, Keijulampi, Magnolia Grove,Keinukallio, Liinun Virtuaalitalli,Brietrandig omistamia ja kasvattamia hevosia eli toisin sanottuna oriin sukutaulu on täynnä vanhoista ja arvostetuista sukulinjoista polveutuvia hevosia. Sundowner sai alkunsa nähdessäni Laura K:n tarjoavan upeaa kantakirjassa I-palkinnolla olevaa oriaan Daiquiri 'If jalostukseen viimeistä kertaa. Hienon ulkomuodon lisäksi Daiquiri 'If oli niittänyt menestystä myös kouluaitojen sisällä, joten kysäisin Lauralta josko tammani Romantic FS voisi vierailla Daiquirin luona. Astutus sopi Lauralle hyvin ja niin maaliskuussa 2015 maailmaan putkahti musta orivarsa Sundowner von Gateaway, jonka päätin heti jättää kotiin kasvamaan, sillä niin komealta vasta syntynyt orivarsa näytti etten hennonnut myydä sitä poiskaan.

Luonteeltaan Owen on todellinen aarre, sillä ori on yksi ystävällisimmistä hevosista mitä tiedän, vaikka onkin vähän vallaton. Ori ei kuitenkaan satuttaisi ketään tahallaan ja uskoo kun sitä kunnolla komennetaan, etteivät ihmiset aina pidä sen tempuista. Komennettaessa Owen kuitenkin lopettaa temppuilun ja alkaa käyttäytyä kuten herrasmiehen kuuluukin. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Owenia ei täydy sitoa edes kiinni, sillä ori kyllä pysyy hyvin aloillaan kun käsketään, vaikka saattaakin vähän steppailla aloillaan. Harjattaessa Owen nauttii täysin siemauksin saamastaan huomiosta, mutta harjaustakin enemmän ori tuntuu nauttivan pesemisestä. Orista on ihana tuntea lämpimän veden valuvan hikistä selkäänsä vasten rankkojen harjoitusten jälkeen oli sitten kesä tai talvi. Varusteet ori antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Owenista tulee välillä esille oikean machoilijan piirteitä, mutta suurimmanosan ajasta ori kuitenkin pysyy hyvin taluttajansa hallinnassa. Muiden hevosten seurassa Owen käyttäytyy kuin aito herrasmies oli sitten kyse toisesta oriista tai viehättävästä tammasta.

Ratsastettaessa Owen on tottelevainen ja oppimisenhaluinen. Kaikista nopea oppisin hevonen Owen ei kuitenkaan ole ja orilla meneekin paljon aikaa uusien asioiden opetteluun, mutta kun ori on kerran jonkun asian oppinut se hallitsee kyseisen asian täydellisesti. Owenin kanssa onkin oltava kärsivällinen mitä uusien liikkeiden opetteluun tulee, mutta yleensä kärsivällisyys kyllä palkitaan. Tämän herran kanssa tulisi myös käyttää pehmeitä pohje-ja ohjasapuja sillä Owen on erittäin herkkä eikä siedä potkimista kylkiin tai suusta nykimistä. Isänsä tavoin myös Owen on oikea liitokavio ja erityisesti oriin laukka on näyttävää. Orin askellajit eivät kuitenkaan ole ratsastajalle kaikista mukavimmat ja niihin tottuminen viekin hieman aikaa. Kouluaitojen sisäpuolella Owen on omimmillaan, sillä ori suorittaa siltä pyydetyt liikkeet pilkuntarkasti, kunhan ratsastajan avut vain ovat kohdillaan. Owen ei näin ollen olekaan mikään automaatti vaan vaatii ratsastajaltaa täsmälliset ja selkeät avut. Ori suoriutuu kaikista vaativan tason liikkeistä mallikkaasti, mutta herran piruetit ovat erityisen näyttävää nähtävää ja se onkin kerännyt paljon kehuja laukka pirueteistaan tuomareilta.

i. Daiquiri 'If
VIR MVA Ch,KTK I,KRJ I
ii. Snow Crocodile '66 iii. Gobrian
VIR MVA Ch,KRJ I
iie. Fatal Tempter SIN
VIR MVA Ch,KTK III,KRJ I,YLA II
ie. Hairmetal Dusk
KRJ I
iei. Meteor BTR
KRJ I
iee. Ladyrock Drab
KRJ II
e. Romantic FS ei. Kidnaper COS
VIR MVA Ch
eii. Kronewald M
Ch,KTK III,KRJ I,KERJ I
eie. Aisha's Anastacia
ee. Romanticide KL eei. Treble Dartakan
KRJ I
eee. Magnolia's Penny Lane
VIR MVA Ch,KTK III

15.08.2015 fwb-t KWB Loyalhanna om. eatnama

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa
Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.