SUPERJOINT RITUAL SIN KTK II


@ Beate Langels

Nimi Superjoint Ritual SIN "Riina" Rekisterinumero VH14-021-0369
Rotu trakehner-tamma Koulutus ko Intermediate II
Väri & säkä musta, 165 cm Kasvattaja Sonoko D,Evergrey
Syntynyt 13.12.2007 (10v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 20.07.2016
18 + 19 + 18 + 17 = 72p. KTK-II

Yleisesti Riina omaa melkoisen tempperamentin, jonka takia harvat tulevat neidin kanssa toimeen. Tamma onkin pääasiassa vain yhden ihmisen hevonen eikä hyväksy aivan ketätahansa lähelleen. Epäröin pitkään neidin ostamisessa, sillä sen suku ei ollut aivan etsimääni. Kuitenkin tamma teki minuun muuten kaikinpuolin vaikutuksen, joten niinpä päätin tarjota sille kodin. Kun neiti sitten eräänä joulukuisena aamuna saapui Escarchaan en katunut hetkeäkään ostostani. Riina tietää täsmälleen olevansa elegantin näköinen ja käyttäytyy toisinaan kuin kuningatar. Tulevaisuudessa saatamme kouluratojen lisäksi käydä myös estekilpailuissa.

Hoidettaessa Riina on melko äksy eikä sovikaan aloittelijoiden käsiin. Tamma huomauttaa heti, jos sen karvaan jää pienikin likainen kohta. Ulkona hoidettaessa neiti tepastelee levottomasti eikä oikein malttaisi seistä paikallaan. Karsinassa hoidettaessa tamma on kipakka luontoinen, joten se pitääkin sitoa ehdottomasti kiinni. Harjattaessa neitiä pitää harjata todella varovaisesti, koska sillä on melko herkkä iho. Ruokittaessa tamma nostaa metelin ellei ruoka tule sekunnilleen ajoissa. Suitsittaessa Riina ei tahtoisi ottaa kuolaimia millään suuhunsa ja sitä pitääkin maanitella hyvän aikaa. Satuloitaessa hoitaja saa pitää varansa, ettei tamma vain näykkäise vyötä kiristettäessä. Eläinläärille neiti on oikea enkeli, vaikka inhoaakin tämän tekemiä toimenpiteitä. Tamma kuitenkin tietää tarkastuksen olevan ohi sitä pikemmin, mitä paremmin se käyttäytyy. Kengittäjälle neiti on sitävastoin oikea pirulainen.

Taluttaessa Riina on malttamaton, joten taluttajan on näytettävä neidille heti kuka määrää. Tamma vaatiikin kokeneen taluttajan, joka ei hätkähdä aivan vähästä. Maastossa talutettaessa neiti kiertää jokaisen kuralätäkön ainakin metrin päästä, mutta käyttäytyy muuten hyvin. Tarhalle mentäessä tammalla ei ole mikään kiire etenkään sateisella säällä. Sateella neidille laitetaankin loimi selkään ja pintelit jalkoihin tarhattaessa. Toisten tammojen seurassa Riina on melko ylpeä ja riitautuukin usein vanhempien tammojen kanssa. Orien lähettyvillä neiti äksyilee eikä päästä näitä lähellekkään. Nuorten ja varsojen seuraa tamma välttelee ja nämäkin ovat oppineet pysymään siitä kaukana. Maneesissa ja kentällä talutettaessa neiti saattaa välillä tanssahdella, mutta kulkee yleensä kauniisti taluttajansa vierellä. Juoksutettaessa tamma on vaikea, sillä se tahtoo välillä olla miltei mahdoton käsiteltävä. Lastattaessa neiti ei haluaisi mennä traileriin alkuunkaan vaan pistää vastaan kaikin tavoin.

Ratsastaessa Riina testaa aluksi ratsastajaansa, mutta jos ratsastaja ei anna tamman ottaa ohjia käsiinsä niin se käyttäytyy kuin unelma. Neiti tarvitsee kuitenkin kokeneen ratsastajan, joka osaa pysyä napakkana. Tamma omaa näyttävät askellajit, jotka ovat suorastaan ilo silmälle. Koulua neiti menee mieluusti. Tamma nauttii täysin siemauksin, kun saa näyttää osaamistaan lajissa, jota rakastaa. Perusasiat neiti hallitsee, vaikka unissaan, mutta lisäyksissä askeleissa voisi olla enemmän pituttaa. Esteillä Riina on oikea laiskiainen, jota ei tahdo saada liikkeelle sitten millään. Maastossa tamma säikkyy helposti, joten sen kanssa ei paranekkaan lähteä yksin maastoon. Maastoesteillä neiti liikkuu hieman paremmin kuin rataesteillä, muttei kuitenkaan ole kovin yhteistyöhaluinen. Vettä tamma suorastaan inhoaa ja sen peseminen onkin yhtä tappelua.

Kisoissa Riina on villihkö eikä ota rauhoittuakseen sitten millään. Kilpailualueella tamma pyritään pitämään mahdollisimman kaukana pahimmasta melusta, jotta se ei vauhkoontuisi täysin. Tallialueella neiti tanssahtelee levottomasti ja sen häntään onkin kiinnitetty punainen rusetti. Muita hevosia tamma vilkuilee vihaisesti, joten se pyritäänkin pitämään näistä mahdollisimman kaukana. Lämmiteltäessä neiti on kovin hermostunut eikä haluaisi keskittyä. Portilla vuoroaan odottaessa tamma on levoton ja tuntuu aivan ruutitynnyriltä, joka voisi räjähtää minä hetkenä tahansa. Kouluradalla Riina näyttää todella elegantilta ja nauttii täysin siemauksin esiintymisestä. Esteradalla tammaa saa hoputtaa varsin reippaasti, että se suostuisi liikkumaan mihinkään. Maastoradalla neidillä on aina kamala hoppu ja yleensä se väsähtääkin lopussa. Palkintojen jaossa tamma tanssahtelee vallattomasti eikä malttaisi seistä edes sekuntia paikoillaan. Kunniakierroksen neiti menee aikamoisella vauhdilla, mutta tottelee kun ratsastaja käskee hidastaa.

i. Denis Nove
KRJ I, YLA III
ii. Dorian WL
KRJ II
iii. Babalon A.D. xx
iie. Serafi Sun
KRJ II,YLA III
ie. Adoro's Magnolia
VIR MVA Ch, KRJ III
iei. Dance of Death
VIR MVA Ch,KTK III,KRJ III,YLA II
iee. Petronille GER
KRJ II
e. Avec Juel ei. Caribbean WL eii. Waterfall's Coffee
eie. Mereldith
KRJ II
ee. Harlequin WL eei. Wolfie D
KRJ II, YLA II
eee. Vlotheid Soléin
VIR MVA Ch,KRJ II,YLA II

30.09.2014 trak-o Porthos von Gateaway om. Ratsutila Gateaway

NJ
07.05.2016 Escorant Trakehners lk 04: Trakehner tammat 03/08 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.