SWEERT V.D. LAC KTK III


@ kasvattaja

Nimi Sweert v.d. LAC "Svede" Rekisterinumero VH15-040-0012
Rotu friisiläinen-ori Koulutus ko Vaativa A
Väri & säkä musta, 166 cm Kasvattaja Huttis,L'amour aux Chevaux
Syntynyt 11.01.2015 (7v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Kantakirjattu 15.09.2015
16 + 17 + 14 + 15 = 62p. KTK-III

18.07.2015 Keuring Frieshyssä
Yleisvaikutelma: 6
Rotuleima: 9
Sukupuolileima: 6
Pää: 5
Kaula: 8
Runko: 7
Etuosa: 9
Etujalat: 5
Takaosa: 5
Takajalat: 8
Jouhet: 6
Väri: 5
3e Premie, 79p.

Olin jo pitkänaikaa halunnut itselleni friisiläisen, mutta sopivaa ei ollut tullut vastaan ennen kuin törmäsin Huttiksen kasvattiin Sweert v.d. LAC. Ei ori varsinainen komistus ollut nähtyäni sen ensimmäisen kerran varsana, mutta sillä oli hyvä sukupuu ja kasvattajan luonnehti oria myös hyväluonteiseksi, joten päätin antaa sille tilaisuuden. Sovimme Sweertin kasvattajan kanssa, että kävisin hakemassa sen uuteen kotiinsa Hollantiin Ranskasta vähän oriin vieroituksen jälkeen.

Svede on luonteeltaan hyvin päämäärätietoinen oriherra joka tietää mitä tahtoo. Ei ori ilkeä ole, mutta se on sen verran voimakastahtoinen, etteivät kaikki sille pärjää. Määrätietoisella ja johdonmukaisella käsittelyllä ori osaa kumminkin käyttäytyä kunnollakin. Sillä on kuitenkin ilkeä tapa testailla hoitajaansa ensimmäisellä kerralla kun tämä herran karsinaan tulee, mutta lopettaa uhittelut melko pian huomattuaan, ettei niillä ole mitään vaikutusta hoitajaan. Harjattaessa osaa kyllä seistä aloillaankin kunhan komennetaan, mutta liikuskelee usein levottomasti, joten kannattaa mieluummin sitoa kiinni. Varusteet ori antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Svede seuraa taluttajaansa nätisti paitsi jos tammoja sattuu olemaan lähettyvillä. Tammojen lähettyvillä oriista sukeutuu oikea machoilija, joten sille olisikin syytä laittaa kuolaimet suuhun talutusretkiä varten. Muiden hevosten seurassa käyttäytyy hieman arvaamattomasti, joten tarhataan pääsääntöisesti yksin.

Ratsastettaessa hyvin yhteistyökykyinen ja miellyttämisenhaluinen. Svede tarvitsee kuitenkin määrätietoisen ratsastajan, sillä oriilla on taipumusta vähän testailla ratsastajaansa. Ori ei myöskään ole kaikista notkeimmasta päästä ja tarvitseekin kunnollisen lämmityksen selviytyäkseen vaativamman tasoisita koululiikkeistä. Svedellä on kuitenkin pitkä ja elastinen askellus, mikä saa erityisesti oriin lisäykset näyttämään erittäin näyttävältä. Herra myöskin yrittää aina parhaansa ratsastajansa eteen eikä koskaan anna periksi, vaikka tehtävä näyttäisi kuinka mahdottomalta. Ori onkin näin ollen innokas oppimaan uutta ja jaksaa toistaa yhtä ja samaa liikettä, vaikka loputtomiin, jos niin on tarvis. Maastossa rauhallinen, joskin saattaa hieman säpsähdellä uusia asioita kuten naapurin uutta kirkuvan punaista autoa.

i. Duren Sokol
VIR MVA Ch,KTK II
ii. Duren Shakespeare
KRJ I
iii. GJ Shakespeare
iie. Sieze v.d. Djoehem
KTK III,KRJ II
ie. Duren Majka iei. Montefrio's Majestic
iee. Duren Ourora
e. Kareltje v.d. Duren
VIR MVA Ch,KTK II
ei. Duren Calvino
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ II
eii. Zarda's Calcifer
eie. Duren Guave
ee. Cultis v.d. Duren eei. CHR Michiel
eee. Duren Cultus
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ I

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.