CH TRIO PEANUT BUTTER KTK II


@ SK

Nimi Trio Peanut Butter "Pena" Rekisterinumero VH15-035-0213
Rotu connemara-ori Koulutus ko Vaativa B
Väri & säkä ruunivoikko, 145 cm Kasvattaja Verde, Trio Connemaras
Syntynyt 03.08.2015 (1v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Champion-arvonimi myönnetty 28.06.2016

Kantakirjattu 28.02.2017
19 + 20 + 19 + 19 = 77p. KTK-II

Trio Peanut Butter tuli meille Trio Connemarasista nähdessäni Verden laatiman myynti-ilmoituksen eräällä usein vierailemallani foorumilla. Minulla ei ennestään ollut triolaista, mutta ajattelin että mikäli myytävien joukosta löytyisi jotain sopivaa voisin tehdä tarjouksen. Katseltuani miltei kaikki myytävät läpi aloin jo ajatella, ettei joukosta löytyisi mitään sopivaa kunnes tormäsin kuvaan ruunivoikosta orivarsasta seisomassa emänsä vierellä. Kyseisellä orivarsalla oli myös ilmiömäinen suku, joten teinkin siitä välittömästi tarjouksen. Onnekseni kovin moni muu ei ollut kyseisestä varsasta kiinnostunut, joten parin päivän harkinnan jälkeen Verde soitti ilmoittaekseen, että orivarsa voisi mukaani lähteä. Neuvoteltuamme puhelimessa nimestä päädyimme antamaan orivarsalle nimeksi Trio Peanut Butter.

Pena on suurimman osan ajasta luonteeltaan oikea herrasmies, mutta välillä ori osaa olla vähän hankala. Johdonmukaisella ja rauhallisella käsittelyllä ori ei kuitenkaan aiheuta suurempia ongelmia. Hoitotoimenpiteiden ajan ori seisoo tiukasti komennettaessa kiltisti aloillaan, mutta mikäli sille antaa yhtään periksi alkaa ori liikehtiä levottomasti. Harjattaessa Pena nauttii saamastaan huomiosta, mikä onkin hyvä asia, sillä oriilla on taipumusta piehtarointiin ja sen puunaamiseen näyttelykuntoon kuluukin usein pitkä tovi. Varusteita laitettaessa Pena ei ole siitä helpoimmasta päästä, sillä satulavyötä kiristettäessä oriin hoitajan täytyy samalla kuin kiristää vyötä väistellä oriin hampaita. Talutettaessa Pena saattaa hieman säikkyä olemattomia, mutta useimmiten se seuraa kiltisti taluttajansa perässä. Muiden orien seurassa Penalla on taipumusta uhitteluun, mutta tammojen lähettyvillä ori omaa moitteettomat käytöstavat.

Ratsastettaessa Pena on kuuliainen ja mielyttämishaluinen, muttei se kaikista nopea oppisin mitä tulee uusien koululiikkeiden opetteluun. Ori kyllä yrittää aina parhaansa ratsastajansa hyväksi, mutta sillä kestää saada juonen päästä kiinni uusia koululiikkeitä opeteltaessa. Kuitenkin kun Pena kerran saa juonen päästä kiinni suoriutuu se jatkossa vaadituista liikkeistä mallikkaasti. Ratsastajaltaan ori vaati kärsivällisyyden lisäksi myös napakkuutta, sillä laiskalle päälle sattuessaan ori osaa luistaa työnteosta heti ratsastajan huomion herpaantuessa muualle. Yleensä Pena on kuitenkin mukavan reipas ja vastaa ratsastajansa apuihin täsmällisesti. Ratsastajaltaan Pena vaatii selkeät ja napakat avut eikä todellakaan korjaa ratsastajansa pienimpiäkään virheitä, joten oriin kanssa on jatkuvasti pysyttävä tarkkana, että se varmasti tekee mitä ratsastaja haluaa. Penan askellajit ovat mukavan pehmeitä ja ilmavia, mutteivät siitä kaikista näyttävimmästä päästä. Kouluradalla ori on omaa luokkaansa ja herättääkin ihastusta kulkiessaan kauniisti muodossa. Penan saaminen muotoon ei kuitenkaan ole helppoa ja ratsastaja joutuu tekemään paljon töitä ennen kuin Penan saa kulkemaan kuolaimella selkä pyöreänä ja kaula kaarella.

i. Breezy Hazzel
KTK III
ii. Aidan Hafiz
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ II,ERJ II,YLA II,CONN I
iii. Brookbank Hazard
VIR MVA Ch,KTK II,MEJ II,YLA I
iie. Strandhill Jane
VIR MVA Ch, KTK II
ie. Painswick Keanna
VIR MVA Ch,KTK II
iei. Seamus O'shea
iee. Morwoods Keavy
e. Honeydale Pirinea
KTK II
ei. Hasselbys Críofan
KTK I
eii. Chrannlaoich
KTK II
eie. Réamhphósta
KTK II
ee. Aidan Piranha
KTK II
eei. Galways Dai
VIR MVA Ch,KTK II,KRJ II,ERJ I,YLA II
eee. Pimancha
VIR MVA Ch, KTK II

10.01.2016 conn-o GW Hazelnut om. Jannica

NJ
27.09.2015 Trio Connemaras lk 02: Conn.-orit 02/07 irtoSERT
19.12.2015 Trio Connemaras lk 04: Conn.-orit 02/05 irtoSERT
07.02.2016 Satulinna lk 05: Connemarat, orit 03/12 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.