CH TRIO STARSTRUCK KTK II


@ SK

Nimi Trio Starstruck "Tara" Rekisterinumero VH15-035-0212
Rotu connemara-tamma Koulutus re 120cm
Väri & säkä kimo, 144 cm Kasvattaja Verde, Trio Connemaras
Syntynyt 03.08.2015 (1v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Champion-arvonimi myönnetty 28.06.2016

Kantakirjattu 28.02.2017
17 + 17 + 18 + 20 = 72p. KTK-II

Trio Starstruck tuli meille Trio Connemarasista tilausvarsana ihastuttuani sen isään Breezy Meallaniin. Törmäsin ensimmäistä kertaa Breezy Meallaniin Trio Connemarasin omistajattaren tarjotessa oria jalostukseen eräällä usein vierailemallani foorumilla samassa topikissa, jossa kaupitteli kasvattejaan. Ihastuin Breezy Meallaniin oitis ja rupesinkin oitis katsastamaan Trio Connemarasin tammakantaa, josko niistä löytyisi Breezy Meallanille sopivaa morsiota. Joukosta parhaiten edukseen erottui näyttelyissä erinomaisesti menestynyt Aidan Staranda, joka oli myös kantakirjattu II-palkinnolla. Yhdistelmä sopi hyvin myös Verdelle ja niin elokuun alussa vuonna 2015 maailmaanputkahti terhakka tammavarsa, joka sai nimekseen kasvattajansa ehdotuksen mukaisesti Trio Starstruck.

Tara on luonteeltaan hyvin tasainen eikä sillä ole tapana kiirehtiä asioiden kanssa. Tara nauttiikin saadessaan ottaa rennosti ja usein tamman näkee nukkuvan karsinassaan kyljellään, mistä se herää vasta ruoka-aikoina tai kun sitä tullaan harjaamaan. Tamman häntä ja harjajouhista saakin olla yhtenään nyppimässä oljenkappaleita. Tara nimittäin vähät välittää, vaikka se olisi juuri harjattu vaan asettuu oitis makuulle harjauksenkin jälkeen, mikäli vain saa siihen tilaisuuden. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Taraa ei välttämättä täydy sitoa kiinni, sillä tamma kyllä seisoo kiltisti aloillaan käkeskettäessä eikä temppuile kunhan sitä kunnolla komennetaan. Harjattaessa Tara pysyy hyvin hallinnassa ja nauttii saamastaan huomiosta täysin siemauksin. Varusteet Tara antaa laittaa ongelmitta, vaikka välillä vähän pullisteleekin. Talutettaessa seuraa rauhallisesti hoitajansa perässä, mutta saattaa tuulisella säällä hieman säikkyä ohitseen leijuvia tavaroita. Muiden hevosten seurassa käyttäytyy asiallisesti eikä aiheuta ongelmia.

Ratsastettaessa Tara on hyvinkin kuuliainen ratsu, joka vastaa ratsastajansa pienimpäänkin apuun täsmällisesti. Tammalle riittävätkin vain aivan hiuksenhienot avut eikä se pidä kovakouraisesta käsittelystä. Saadessaan turhan kovakouraista käsittelyä tammasta tulee levoton ja se alkaa laittaa ratsastajalleen vastaan, vaikka Tara onkin muuten hyvin yhteistyökykyinen ratsu. Tamma vaatiikin näin ollen selkäänsä rauhallisen ja pehmeä apuisen ratsastajan, jolla on kokemusta herkistä hevosista. Esteillä Tara on kuitenkin omaa luokkaansa saadessaan selkäänsä kokeneen ratsastajan. Tara ei suuremmilti säiky mitään tiettyä estetyyppiä, vaikka vähän aristeleekin riemunkirjavia esteitä. Tamma kuitenkin hyppää yli myös riemunkirjavista esteistä korjaansa lotkauttamatta saatuaan hieman rohkaisua ratsastajaltaan. Oikeat ponnistuspaikat Tara osaa arvioida itse, joten ratsastajan tehtäväksi jää oikeastaan vain ohjaaminen. Kovin tiukkoja käännöksiä ei Taran kanssa kuitenkaan parane tehdä, sillä tamma ei ole kovinkaan ketteräjalkainen ja tiukat käännökset tuottavatkin sille vaikeuksia.

i. Breezy Meallan
VIR MVA Ch, KTK I
ii. Endless Wave iii. Ending Story
iie. Wendettia
ie. Duchess Fionna
KRJ III
iei. Hailstones Kimble
iee. Regina Sundew
e. Aidan Staranda
VIR MVA Ch, KTK II
ei. Humphrey Bogart
VIR MVA Ch,KTK II,ERJ III,YLA II
eii. The Quiet Man
eie. Casablanca
ee. Starswirl
VIR MVA Ch,KTK III
eei. Weirg Grey Fox
eee. Weirg Rhiannon

28.09.2015 conn-o GW Creidhne om. Creimeide

NJ
27.09.2015 Trio Connemaras lk 03: Conn.-tammat 02/05 irtoSERT
27.10.2015 Trio Connemaras lk 06: Conn.-tammat 03/06 irtoSERT
19.12.2015 Trio Connemaras lk 05: Conn.-tammat 03/10 irtoSERT

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.