TROPICA TREASURE


© Gál Ildikó

Nimi Tropica Treasure "Reetta" Rekisterinumero VH05-044-5116
Rotu holstein-tamma Koulutus ko Grand Prix
Väri & säkä ruunikko, 165 cm Kasvattaja hejdi, Tropica
Syntynyt 30.07.2008 (9v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Yleisesti Reetta on varsin kärsimätön ja energinen tammaneiti. Energisyytensä perinyt varmaan molemmilta vanhemmiltaan, mutta kärsimättömyys on tullut emänpuolelta. Minulle neiti tuli tilausvarsana kun haeskelin hieman pitkäsukuisempaa holsteinia talliin. Ystävälläni hejdillä oli kaksi tarkoituksiini sopivaa tammaa, joten päätin ottaa molemmista varsan mikäli se vain olisi mahdollista. Ja kyllähän se oli ja niinpä tohelo tammavarsa Tropica Treasure ja jääräpäinen orivarsa Golden Age Pic näkivät päivänvalon kesän 2008 loppupuolella. Vieroituksensa jälkeen molemmat ovat sopeutuneet varsin hyvin uuden kotitallinsa arkeen.

Hoidettaessa Reetta on ehdottomasti sidottava kiinni tai hoitamisesta ei tule mitään. Liika energinen tamma ei nimittäin jaksaisi pysyä sekuntiakaan aloillaan. Ulkona hoidettaessa neidillä on onneksi parempaakin tekemistä, kuin jatkuva pyöriminen. Karsinassa kyllä liiskaa nopeasti varomattoman hoitajan varpaat, jos saa olla vapaana. Harjattaessa nauttii saamastaan huomiosta, mutta osoittaa siitä huolimatta selvästi, että homma voisi hoitua nopeamminkin. Ruokittaessa malttaa kerrankin mielensä odottaen rauhallisesti omaa vuoroaan. Suitsittaessa nostaa elegantin päänsä ylös osoittaen varsin selkeästi, ettei pidä moisesta toimenpiteestä. Satuloitaessa ei malttaisi pysyä paikallaan, joten olisi viisainta sitoa kiinni. Eläinlääkärillä varsinainen pelleilijä aiheuttaen tälle runsaasti harmaita hiuksia. Kengitettäessä yrittää jatkuvasti nykiä jalkaansa pois kengittäjän otteesta.

Taluttaessa Reetta vasta ongelmallinen onkin, koska sillä on kokoajan hirveä kiire jonnekin. Maastossa talutettaessa saattaa hieman säpsähdellä, muttei varsinaisesti säiky. Tarhalle mentäessä kulkee kiltist taluttajansa vierellä, vaikka sillä olisikin kiire tarhaan piehtaroimaan. Toisten tammojen seurassa ei kovinkaan suosittu, sillä sen jatkuva pirteys käy näiden hermoille. Orien lähettyvillä neiti diivailee tuttuun tapaansa keräten paljon huomiota puoleensa. Nuorten ja varsojen kanssa leikkimisestä pitää tiettyyn rajaan asti. Maneesissa ja kentällä talutettaessa malttamaton ja nykii jatkuvasti riimunnarun vartta. Juoksuttaminen on hyvä keino purkaa tammalta liika energia ulos ennen varsinaista työntekoa. Lastattaessa ei yleensä ilmene suurempia ongelmia, mutta välillä neiti saattaa heittäytyä oikein hankalaksi.

Ratsastaessa Reetta on eteenpäinpyrkivä, mutta myös hieman kovasuinen. Neiti askeltaa kuitenkin varsin pehmeästi siihen nähden, että sen askeleista puuttuu sulavuus. Ratsastajalta vaaditaan aika paljon taitoa, sillä neiti ei ole ihan helpoimmasta päästä ratsastettavista. Kouluahan tamma osaa vääntää mikäli vain haluaa eriasia on jaksaako se sitten keskittyä kyseiseen asiaan. Mutta kun neidin saa keskittymään ja yhteistyön pelaamaan on neidillä ratsastaminen oikea nautinto. Esteitä katselee kummissaan, mutta hyppää niitä kuitenkin mieluusti silloin tällöin huvin vuoksi. Maastossa epävarma, minkätakia tarvitsee aina toisen hevosen seuraksi. Maastoesteitä ei pahemmin tällä neidillä hypellä, vaikka ponnua riittäisikin. Vedessä leikkiminen on tammasta hauskaa, mutta uimisesta saatikka pesemisestä se ei pidä.

Kisoissa Reetta on toisinaan oikea viilipytty ja toisinaan oikea ruutitynnyri. Kilpailualueella näyttää aluksi kaikki huonot puolensa, mutta rauhoittuu hiukan vähitellen. Tallialueella kurkistelee karsinansa oven ylitse seuraten täydellä miellenkiinnolla tallialueen tapahtumia. Muiden hevosten lähettyvillä luimistelee ja vilkuilee näitä epäluuloisesti.Lämmiteltäessä ratsastaja saa tehdä kovasti töitä saadakseen tamman keskittymään. Portilla odottaa vuoroaan malttamattomana eikä voi ymmärtää miksei pääsisi jo radalle. Kouluradalla aluksi hieman sählä, mutta alkaa vähitellen keskittyä, jolloin suoritukseenkin tulee loistoa. Palkintojenjaossa tepastelee omalla paikallaan ilmeisen levottoman näköisesti. Kunniakierros mennään kuitenkin siivosti.


i. Giacomo Nove
YLA I
ii. Amarn Harlei iii. Schwartz Harlekin RW
KRJ III,YLA III
iie. QW Calinka
KRJ I,YLA I
ie. Wonderland of Romulus
KRJ II
iei. Fifty-54
KRJ I
iee. Nefer of Mirraberg
KRJ II
e. Amarn Siwilla
KRJ II,YLA I
ei. Heijastus Wikés
KRJ I, YLA II
eii. Petit Whiskey
KRJ II, YLA II
eie. Biancasterna PK
YLA II
ee. Kiskillilla SIN eei. Albenstolz M
Ch,KRJ II,YLA II
eee. Suntanzer PASS
KRJ I

16.12.2015 fwb-o Wolf's Die Young om. Otterley

OMINAISUUSPISTEET
Starttaa vain porrastetuissa kilpailuissa Kouluratsastuksessa op (vaikeustasolla )!

Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.
</