VALIANT AZURE MIST


@ Gál Ildikó

Nimi Valiant Azure Mist "Misty" Rekisterinumero VH15-031-0292
Rotu suomalainen puoliverinen-tamma Koulutus re 160cm
Väri & säkä kimo, 168 cm Kasvattaja Taciturn,Valiant Warmbloods
Syntynyt 08.02.2015 (1v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Nähdessäni Valiant Warmbloodsin helmikuisen kasvattimyynnin eräällä usein vierailemallani foorumilla päätin nopeasti vilkaista millaisia varsoja olisi kaupan.Tiesin nimittäin Valiantista tulevan pääsääntöisesti estepainotteisia puoliverisiä, jotka olivat selkeä vähemmistö Gateawayn puoliveristen joukossa. Niinpä tutkin tämän kertaisten myytävien valiantilaisten varsojen tiedot huolella ennenkuin päädyin tekemään tarjouksen kahdesta oriista ja kahdesta tammasta eli yhteensä neljästä esteratojen tulevaisuuden lupauksesta. Yksi näistä varsoista oli hyväluonteinen kimo tammavarsa Valiant Azure Mist, josta kasvattajan mukaan saattoi odottaa suuria. Taciturnin hyväksyttyä tarjoukseni neljästä varsasta allekirjoitin niiden kauppakirjat, minkä jälkeen sovimme, että varsat lennätettäisiin Suomesta Hollantiin niiden ollessa vuoden vanhoja.

Misty on luonteeltaan hyvin rauhallinen ja elämään rennolla asenteella suhtautuva tammaneiti, jolla on vähän pilkettä silmäkulmassa. Tamma ei siis näin ollen ole mikään karsinan perällä torkkuva laiskiainen vaan seuraa mieluusti tallintapahtumia karsinansa puolioven ylitse.¨Hoitotoimenpiteitä tehtäessä Misty osaa kyllä seisoa kiltisti aloillaankin,mutta aina silloin tällöin Mistyn mielestä on hauska testata hoitajaansa. Tamma kuitenkin jättää pelleilyt sikseen kunhan sitä vain osaa komentaa. Harjattaessa Misty seisoo rauhallisesti aloillaan ainakin yleensä ellei karsinan ohi sitten satu kulkemaan komea oripoika, jonka kanssa pitää vähän flirttailla. Varusteet tamma antaa laittaa ongelmitta. Talutettaessa Misty on välillä vähän levoton, mutta seuraa kuitenkin useimmiten kuuliaisesti taluttajansa perässä. Muiden hevosten seurassa muistaa oman arvonsa eikä rupea seurustelemaan jokaisen vastaantulijan kanssa.

Ratsastettaessa Misty on hyvin herkkä eikä siedä kovakouraista käsittelyä tai epävarmoja ratsastajia. Tamma tarvitseekin näin ollen itsevarman ja pieniapuisen ratsastajan, joka ei turhia kisko herkkäsuista tammaa suusta. Voisi luulla, että Misty olisi herkkyytensä ja hyvien askellajiensa puolesta enemmän koulu- kuin estehevonen, mutta niin vain neidistä leivottiin esteratsu huomattuani, että monimutkaiset koulukuviot saavat tamman hermostumaan.¨Esteillä Misty on kuitenkin oikein mukava ratsu, sillä tamma on hyvin varovainen jaloistaan eikä myöskään pelkää mitään tiettyä estetyyppiä. Misty hyppääkin näin ollen hyvällä tekniikalla yli kaikesta mitä sen vastaan tulee. Tamma on myöskin hyvin ketterä jaloistaan ja sen kanssa voikin tehdä hyvinkin tiukkoja käännöksiä pelkäämättä, että tamma kieltäisi seuraavalla esteellä. Maastossa Misty ei sitten olekaan aivan niin varma kuin esteillä ja säikkyykin miltei kaikkea vastaantulevaa.

i. Valiant Hawkhunter ii. This Is My Secret F
ERJ II
iii. Toyboy
ERJ I
iie. Secret Frolic
ERJ II,YLA II
ie. Valiant Snowhawk iei. Camouflage
ERJ II,YLA I
iee. Las Serce
e. Aquamarine CO ei. Foxvale Warpaint eii. Whiskey Avenue
eie. Kabuki Kiss
ee. Ultraviolet Coup eei. Eyes Wide Shut
eee. Infra-Red xx

01.03.2016 fwb-o Moliere von Gateaway om. Sumu

OMINAISUUSPISTEET
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.