VALIANT MONTANA TREASURE


@ Gál Ildikó

Nimi Valiant Montana Treasure "Rea" Rekisterinumero VH15-031-0291
Rotu suomalainen puoliverinen-tamma Koulutus re 160cm
Väri & säkä rautias, 165 cm Kasvattaja Taciturn,Valiant Warmbloods
Syntynyt 12.02.2015 (1v) Omistaja Tuulia T. (VRL-00084)

Nähdessäni Valiant Warmbloodsin helmikuisen kasvattimyynnin eräällä usein vierailemallani foorumilla päätin nopeasti vilkaista millaisia varsoja olisi kaupan.Tiesin nimittäin Valiantista tulevan pääsääntöisesti estepainotteisia puoliverisiä, jotka olivat selkeä vähemmistö Gateawayn puoliveristen joukossa. Niinpä tutkin tämän kertaisten myytävien valiantilaisten varsojen tiedot huolella ennenkuin päädyin tekemään tarjouksen kahdesta oriista ja kahdesta tammasta eli yhteensä neljästä esteratojen tulevaisuuden lupauksesta. Yksi näistä varsoista oli rautias tammavarsa Valiant Montana Treasure, jota kasvattaja toivoi näkevänsä käytettävän jalostukseen myöhemmällä iällä. Taciturnin hyväksyttyä tarjoukseni neljästä varsasta allekirjoitin niiden kauppakirjat, minkä jälkeen sovimme, että varsat lennätettäisiin Suomesta Hollantiin niiden ollessa vuoden vanhoja.

Rea on luonteeltaan hyvin eloisa ja utelias tammaneiti, jota saa kokoajan olla vahtimassa, sillä tammalla on ikävä taipumus pistää turpansa paikkoihin, joihin ei pitäisi. Rea ei vain käsitä, että joihinkin asioihin ei voi koskea satuttamatta itseään, mistä hyvä esimerkki on tamman yritys tutustua piikkilankakehrään, joka oli jäänyt eräässä tarhassa olevan montun pohjalle. Kaikeksi onneksi tamma selvisi vain naarmuilla piikkilangan kanssa tutustumisesta, mutta välillä tuntuu, ettei tällä neidillä ole lainkaan itsesuojeluvaistoa. Harjattaessa kannattaa harjapakki jättää suosiolla karsinan ulkopuolelle, sillä Realla on ikävä taipumus levitellä harjapakin sisältö ympäriinsä, mikäli se vain siihen käsiksi pääsee. Rea olisikin viisasta sitoa kiinni hoitotoimenpiteiden ajaksi, sillä tamma ei ole kovinkaan hyvä seisomaan aloillaan. Varusteet tamma antaa laittaa pientä pullistelua lukuunottamatta ongelmitta. Talutettaessa Rea haluaisi päästä tutkimaan jokaisen vastaan tulevan puskan, joten taluttajalla on syytä olla napakka ote riimunnarusta, ettei tamma vain pääse karkaamaan tutkimusretkilleen. Muiden hevosten seurassa tamma viihtyy erinomaisesti eikä pidä yksikseen olemisesta.

Ratsastettaessa Rea suorastaan pursuaa energiaa ja välillä tuntuukin siltä kuin istuisi koska vain räjähtävän pommin päällä. Kaikeksi onneksi tamma kuitenkin kuuntelee hyvin pidätteitä, vaikka painaakin aika ajoin paljon käsille. Rea vaatii selkäänsä jämerän ja topakan ratsastajan, joka ei pientä vauhdikkuutta pelkää, sillä epävarmoja ratsastajia tamma vie mielensä mukaan. Tamma ei näin ollen olekaan siitä kaikista tottelevaisimmasta päästä ja tarvitseekin aikaajoin huomautuksen siitä kuka määrää. Esteillä Rea on kuitenkin oikea huippu, vaikka välillä vähän säikkyykin riemunkirjavia esteitä. Loppujen lopuksi tamma kuitenkin hyppää yli kaikesta kunhan sitä vain oikein komennetaan, vaikka hyppytekniikassa olisikin hieman parantamisen varaa. Rea kun ei aina muista koota jalkojaan tarpeeksi hyvin alleen, mistä luonnollisesti seuraa pudotuksia. Tamma on myöskin hyvin tarkka ponnistuspaikan suhteen eikä taatusti hyppää yli, jos lähestyminen esteelle on vähäänkään pielessä. Maastossa Realla on tasan yksi asia mielessään nimittäin hullun laukka, jota se mielellään esittelee aina kun ratsastajan huomio herpaantuu hetkeksikään.

i. Valiant Gooseberry Garnet ii. Delicate Geodes iii. Gilmour
ERJ III
iie. Rosebury Adena
ie. Diamond Bar VAL iei. Yet Not Candyday
iee. My Darling
YLA I
e. Valiant Texas Rose ei. Valiant Montclair
ERJ I
eii. Mister Fantasy
eie. Las Serce
ee. Manhattan Beach VAL
YLA I
eei. Camouflage
ERJ II,YLA I
eee. Madam Mercury
YLA III

ei jälkeläisiä

OMINAISUUSPISTEET
Esteratsastuksessa op (vaikeustasolla )!


Sivujen hevonen on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.